MacBook Air (13-inch, M3, 2024) - Beeldscherm

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Veilig omgaan met batterijen en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• Instelbare momentschroevendraaier (0,3-1,2 Ncm)

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx 3IP 25-mm bitje

• Torx 8IP 25-mm bitje

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Voorzichtig

• Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle demontage- en montagestappen hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Als je een vervangend beeldscherm installeert, moet je ook een vervangende hoeksensor van de klep installeren.

Demontage

1. Open het beeldscherm zo ver mogelijk. Zet de computer op de rand van de tafel met het beeldscherm naar beneden.

2. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 3IP 25-mm bitje om de twee 3IP-schroeven (923-10384) te verwijderen uit het afdekplaatje van de flexkabels van het beeldscherm (1).

3. Gebruik het zwarte staafje om de uiteinden van de flexkabels van het beeldscherm en de camera uit de connectors te tillen (2).

4. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP 44-mm halve-maanbitje om de twee 3IP-schroeven (923-10367) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

5. Til het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep uit de connector (1).

6. Haal de flexkabel van de hoeksensor van de klep los van de geluidskaart (2).

• Belangrijk: Gebruik indien nodig het zwarte staafje of je vingers om de lijm tussen de flexkabel van de hoeksensor van de klep en de geluidskaart los te maken.

7. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het 8IP-bitje om de zes 8IP-schroeven (923-10372) te verwijderen uit de beeldschermscharnieren links en rechts.

• Belangrijk: Ondersteun het beeldscherm terwijl je de 8IP-schroeven verwijdert.

8. Open het beeldscherm. Kantel het beeldscherm vervolgens onder de aangegeven hoek om het te verwijderen uit de bovenbehuizing.

•  Voorzichtig: Zorg dat de flexkabel van de hoeksensor van de klep nergens aan vast komt te zitten terwijl je het beeldscherm van de bovenbehuizing tilt.

Montage

1. Plaats het beeldscherm op de bovenbehuizing, zoals aangegeven.

• Opmerking: Bij het beeldscherm zitten ook de flexkabels van de camera.

•  Voorzichtig: Zorg ervoor dat de flexkabels van de hoeksensor van de klep, van het beeldscherm en van de camera niet vast komen te zitten aan de bovenbehuizing of het moederbord.

2. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het 8IP-bitje om de zes 8IP-schroeven (923-10372) iets aan te draaien in de beeldschermscharnieren aan de linker- en rechterkant. Doe dit in de aangegeven volgorde.

3. Sluit het beeldscherm. Stel het beeldscherm af totdat het netjes aansluit op de bovenbehuizing.

4. Stel de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm in op een draaimoment van 0,6 Nm. Gebruik nu de instelbare momentschroevendraaier met het 8IP-bitje om de zes 8IP-schroeven goed aan te draaien in de beeldschermscharnieren aan de linker- en rechterkant. Doe dit in de aangegeven volgorde.

5. Druk de uiteinden van de flexkabels van het beeldscherm en van de camera in de connectors (1).

6. Stel de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op 11,5 Ncm. Gebruik nu de instelbare momentschroevendraaier met het 3IP 25-mm bitje om de twee 3IP-schroeven (923-10384) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de flexkabels van het beeldscherm (2).

7. Druk het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep in de connector (1).

8. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabel van de hoeksensor van de klep vast te maken aan de geluidskaart (2).

9. Houd de connector van de geluidskaart boven het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep.

10. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP 44-mm halve-maanbitje om de twee 3IP-schroeven (923-10367) aan te brengen in het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle demontage- en montagestappen hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.