MacBook Air (13-inch, M3, 2024) - MagSafe 3-kaart

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Veilig omgaan met batterijen en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• ESD-veilig pincet

• Tape voor afdekplaatje van I/O-connector

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx Plus 3IP 25-mm bitje

• Torx Plus 5IP 50-mm bitje

• USB-C-naar-MagSafe 3-kabel

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Opmerking: Voor deze procedure heb je de tape voor het afdekplaatje van de I/O-connector nodig. Deze wordt meegeleverd met een vervangend moederbord, maar kan ook afzonderlijk worden besteld.

Verwijderen

1. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de rechteronderrand van de tape voor het afdekplaatje van de I/O-connector op te tillen.

2. Gebruik een ESD-veilig pincet om de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector te trekken.

3. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP 44-mm halve-maanbitje om de vier 3IP-schroeven (923-10367) uit het afdekplaatje van de I/O-connector te verwijderen. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

4. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 3IP 25-mm bitje om de twee 3IP-schroeven (923-10378) te verwijderen uit de MagSafe 3-kaarthouder.

5. Gebruik een ESD-veilig pincet om de MagSafe 3-kaarthouder te verwijderen. Bewaar de houder om deze later weer terug te plaatsen.

6. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de MagSafe 3-kaart uit de connector te tillen (1).

7. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-10377) te verwijderen uit de MagSafe 3-kaart (2).

8. Gebruik het zwarte staafje om de MagSafe 3-kaart omhoog te kantelen zoals afgebeeld, totdat deze net boven de rand van het moederbord komt (1).

•  Voorzichtig: Raak het moederbord niet aan terwijl je de MagSafe 3-kaart verwijdert.

9. Gebruik een ESD-veilig pincet om de MagSafe 3-kaart beet te pakken en uit de bovenbehuizing te verwijderen (2).

Montage

1. Gebruik een ESD-veilig pincet om de MagSafe 3-kaart in de bovenbehuizing te plaatsen, zoals afgebeeld.

2. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-10377) gedeeltelijk terug te plaatsen in de MagSafe 3-kaart.

•  Voorzichtig: Zorg dat de flexkabel van de MagSafe 3-kaart tijdens de montage niet beschadigd raakt of vast komt te zitten onder de 5IP-schroef. De flexkabel moet op de schroef worden geplaatst. Als de flexkabel beschadigd is, moet je de MagSafe 3-kaart vervangen.

3. Steek het MagSafe 3-uiteinde van de USB-C-naar-MagSafe 3-kabel in de MagSafe 3-poort voor een juiste uitlijning van de MagSafe 3-kaart.

•  Gevaar: De USB-C-naar-MagSafe 3-kabel mag geen stroom krijgen.

4. Plaats de MagSafe 3-kaarthouder in de bovenbehuizing.

5. Gebruik vervolgens de instelbare momentschroevendraaier met het 3IP 25-mm bitje om de twee 3IP-schroeven (923-10378) iets aan te draaien in de MagSafe 3-kaarthouder.

6. Stel de instelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 10 Ncm.

7. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de MagSafe 3-kaarthouder tegen de bovenbehuizing te houden, zoals afgebeeld. Gebruik vervolgens de instelbare momentschroevendraaier met het 3IP 25-mm bitje om de twee 3IP-schroeven goed aan te draaien in de MagSafe 3-kaarthouder.

8. Stel de instelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 17,5 Ncm. Gebruik vervolgens de instelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven goed aan te draaien in de MagSafe 3-kaarthouder (1).

9. Haal de USB-C-naar-MagSafe 3-kabel uit de MagSafe 3-poort (2).

10. Druk het uiteinde van de flexkabel van de MagSafe 3-kaart in de connector.

11. Plaats het afdekplaatje van de I/O-connector in de bovenbehuizing.

12. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP 44-mm halve-maanbitje om de vier 3IP-schroeven (923-10367) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de I/O-connector.

13. Verwijder de beschermlaag van de vervangende tape van het afdekplaatje van de I/O-connector.

14. Lijn de tape voor het afdekplaatje van I/O-connector uit met de rechterbovenhoek van het afdekplaatje van I/O-connector, zoals afgebeeld. Druk nu in de lengterichting op de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector om deze op het afdekplaatje te bevestigen.

•  Voorzichtig: Zorg ervoor dat de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector niet over de rand van het afdekplaatje van de I/O-connector steekt.

15. Trek de linkerbovenhoek van de plakstrip iets los. Rol de afdekstrip van het afdekplaatje van de I/O-connector vervolgens langzaam los.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: