MacBook Air (medio 2009) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 0,4 - 1,94 cm

• Breedte: 32,5 cm

• Diepte: 22,7 cm

• Gewicht: 1,36 kg1

Processor en geheugen

• 1,86-GHz of 2,13-GHz Intel Core 2 Duo-processor met 6 MB gedeelde L2-cache op chip, die werkt op de volledige processorsnelheid

• 1066-MHz "frontside"-bus

• 2 GB ingebouwd 1066-MHz DDR3 SDRAM

Opslagcapaciteit

• 4200-rpm seriële ATA harde schijf van 120 GB of solid-state-schijf van 128 GB2

• Optionele externe USB-MacBook Air SuperDrive

Milieurapportage

Bij het ontwerp is rekening gehouden met het volgende om de invloed van MacBook Air op het milieu te beperken:

• Arseenvrij glas (beeldscherm)

• Geen broomhoudende vlamvertragers

• Kwikvrij beeldscherm met led-achtergrondverlichting

• Pvc-vrije interne kabels

• Goed recyclebare aluminium behuizing

• Voldoet aan ENERGY STAR v5.0-norm

• EPEAT-beoordeling "Gold"

Beeldscherm

• 13,3-inch (diagonaal) breedbeeldscherm met glanzende toplaag, led-achtergrondverlichting en ondersteuning voor miljoenen kleuren

• Ondersteunde resoluties: 1280 x 800 (native), 1152 x 720, 1024 x 640 en 800 x 500 pixels bij een aspectratio van 16:10; 1024 x 768, 800 x 600 en 640 x 480 pixels bij een aspectratio van 4:3; 720 x 480 pixels bij een aspectratio van 3:2

Grafische ondersteuning en weergavevoorzieningen

• NVIDIA GeForce 9400M grafische processor met 256 MB DDR3 SDRAM, gedeeld met werkgeheugen3

• Uitgebreid bureaublad en synchrone weergave: gelijktijdige ondersteuning voor volledige "native" resolutie op het ingebouwde beeldscherm en tot 2560 x 1600 pixels op een extern beeldscherm, beide met miljoenen kleuren

• Ingebouwde iSight-camera

• Mini DisplayPort

Zuiver digitale video-uitvoer

DVI-uitvoer via Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

VGA-uitvoer via Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

Dual-link DVI-uitvoer via Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter, ondersteunt 30-inch Apple Cinema HD Display (afzonderlijk verkrijgbaar)

Invoer

• Ingebouwd toetsenbord (volledig formaat) met 79 toetsen, waaronder 12 functietoetsen en 4 pijltoetsen ('omgekeerde 'T'')

• Verlicht toetsenbord met omgevingslichtsensor voor automatische aanpassing van de toetsenbordverlichting en de helderheid van het beeldscherm

• Vast trackpad met ondersteuning voor Multi-Touch-bewegingen voor zeer nauwkeurige aanwijzerverplaatsing; ondersteunt scrollen, knijpen, draaien en vegen met twee vingers, vegen met drie vingers en vegen, tikken, dubbel tikken en slepen met vier vingers

Draadloos

• Ingebouwde AirPort Extreme draadloze Wi-Fi-netwerkvoorziening4 (gebaseerd op IEEE 802.11n-conceptspecificatie); compatibel met IEEE 802.11a/b/g

• Ingebouwd Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

Poorten voor randapparatuur

Audio

• Analoge geluidsuitvoer/koptelefoonaansluiting (mini-aansluiting)

• Ingebouwde monoluidspreker

• Ingebouwde omnidirectionele microfoon

Batterij en stroomvoorziening5

• Geïntegreerde lithium-polymeerbatterij van 40 wattuur

• MagSafe-lichtnetadapter van 45 W met kabelbeheersysteem

• MagSafe-voedingspoort

Voeding en omgeving

• Netspanning: 100-240 V wisselstroom

• Frequentie: 50-60 Hz

• Temperatuur bij gebruik: 10 ° tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -24 ° tot 45 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 0% tot 90%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: maximaal 3000 m

• Hoogte bij opslag: maximaal 4500 m

• Hoogte bij transport: maximaal 10.500 m

Software

• Mac OS X versie 10.5 Leopard (met iTunes, Time Machine, Snelle weergave, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adresboek, QuickTime, iCal, Dvd-speler, Photo Booth, Front Row en Xcode Developer Tools)

• iLife '09 (met iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb en GarageBand)

Inhoud van de verpakking

• MacBook Air

• MagSafe-lichtnetadapter van 45 W, stekker en netsnoer

• Apple USB-Ethernet-adapter

• Dvd's voor installatie en herstel

• Reinigingsdoekje voor beeldscherm

• Gedrukte en elektronische documentatie

Configuraties

1,86-GHz MacBook Air

(MC233*/A)

2,13-GHz MacBook Air

(MC234*/A)

Behuizing

Met precisie gemaakte unibodybehuizing van aluminium

Processor

1,86-GHz Intel Core 2 Duo

2,13-GHz Intel Core 2 Duo

L2-cache

6 MB gedeeld

Systeembus

1066 MHz

Geheugen

2 GB ingebouwd 1066-MHz DDR3 SDRAM

Harde schijf2

120-GB seriële ATA; 4200 rpm

128-GB SSD-schijf (solid-state drive)

Slot-loading optische-schijfeenheid

Optionele externe USB-MacBook Air SuperDrive (afzonderlijk verkrijgbaar)

Grafische ondersteuning

NVIDIA GeForce 9400M grafische processor met 256 MB DDR3 SDRAM, gedeeld met werkgeheugen3

Video

Ingebouwde iSight-camera, Mini DisplayPort-uitvoerpoort met ondersteuning voor DVI, VGA en dual-link-DVI (via afzonderlijk verkrijgbare adapters)

Beeldscherm

13,3-inch (diagonaal) breedbeeldscherm met glanzende toplaag, led-achtergrondverlichting en een resolutie van 1280 x 800 pixels

USB

Eén USB 2.0-poort (tot 480 Mbps)

Audio

Ingebouwde monoluidspreker, ingebouwde omnidirectionele microfoon, analoge geluidsuitvoer/koptelefoonaansluiting

Netwerkvoorzieningen

Apple USB-Ethernet-adapter (meegeleverd)

Draadloos werken

Ingebouwd AirPort Extreme Wi-Fi (gebaseerd op IEEE 802.11n-conceptspecificatie)4; ingebouwd Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

Accessoires

MagSafe-lichtnetadapter van 45 W, stekker en netsnoer

Beperkte garantie en service

MacBook Air wordt geleverd met 90 dagen gratis telefonische ondersteuning en een jaar beperkte garantie. Als je het AppleCare Protection Plan koopt, worden de service en ondersteuning uitgebreid tot drie jaar vanaf de datum van aankoop van je computer. Alleen met het AppleCare Protection Plan kun je gebruikmaken van telefonische ondersteuning door technische experts van Apple en ben je ervan verzekerd dat herstellingen worden uitgevoerd door gediplomeerde Apple technici, die alleen originele Apple onderdelen gebruiken. Ga voor meer informatie naar de ondersteuningswebsite van Apple of bel 0900 040 08 99.

Apple en het milieu

Meer informatie over de inspanningen die we leveren om het effect van onze producten en processen op het milieu te beperken. De pagina met milieuaspecten van Apple producten geeft een overzicht van de milieubelasting van onze producten.

Recycling

Apple heeft een holistische visie op materiaalgebruik en afvalvermindering. Meer informatie over het recyclen van je Mac.

Accessoires

MacBook Air SuperDrive

Met de externe USB-MacBook Air SuperDrive kun je schijven afspelen en branden. De schijfeenheid, die speciaal is gemaakt voor MacBook Air, is dun, licht en makkelijk mee te nemen.

• Slot-loading 8x SuperDrive (dvd±r DL/dvd±rw/cd-rw)

• Formaat: 139 x 139 x 17 mm (L x B x H)

• Gewicht: 320 g

• Vereist een MacBook Air met een vrije USB 2.0-poort

MagSafe-vliegtuigadapter

Sluit de adapter aan op de stroomaansluiting in je vliegtuigstoel en je MacBook Air wordt de hele vlucht van stroom voorzien.

Met een van deze adapters kun je je MacBook Air aansluiten op een extern beeldscherm of een projector.

Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter

Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter

Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter

Time Capsule

AirPort Extreme-basisstation

AirPort Express-basisstation

Apple Wireless Keyboard

Draadloze Apple Mighty Mouse

Apple USB-modem

AppleCare Protection Plan

1. Het werkelijke gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

2. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

3. De hoeveelheid geheugen die onder Mac OS X beschikbaar is, hangt af van de hoeveelheid geheugen die de grafische voorzieningen nodig hebben. Er wordt minimaal 256 MB videogeheugen gebruikt.

4. Voor draadloze internettoegang zijn een basisstation of een ander draadloos toegangspunt en een internetabonnement nodig; hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet compatibel met AirPort.

5. Tests uitgevoerd door Apple in mei 2009, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van MacBook Air met een 2,13-GHz Intel Core 2 Duo-processor. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de configuratie en het gebruik. Ga naar www.apple.com/nl/batteries voor meer informatie. De test voor draadloos werken meet de gebruiksduur van de batterij door draadloos naar verschillende websites te gaan en tekst te bewerken in een tekstverwerkingsdocument, bij een beeldschermhelderheid die is ingesteld op 50%.