PowerBook G4 (12-inch) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 3,0 cm

• Breedte: 27,7 cm

• Diepte: 21,9 cm

• Gewicht: 2,1 kg met batterij en optische eenheid1

Processor en geheugen

• 867-MHz PowerPC G4-processor met Velocity Engine

• 256 KB DDR SRAM Level 2-cache

• 133-MHz systeembus

• toe zult nemen.256 MB PC2100 (266-MHz) DDR SDRAM (128 MB ingebouwd en 128 MB in SO-DIMM-sleuf); uitbreidbaar tot 640 MB

Opslag

• 4200-rpm Ultra ATA/100 harde schijf van 40 GB4

• Een van de volgende optische-schijfeenheden:

• Gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid met sleuf: leest dvd’s met 8-voudige snelheid, brandt cd-r’s met 24-voudige snelheid, brandt cd-rw’s met 10-voudige snelheid, leest cd’s met 24- voudige snelheid

• Optionele SuperDrive met sleuf (gecombineerde dvd-r-/cd-rw-eenheid):brandt dvd-r’s met enkelvoudige snelheid, leest dvd’s met 8-voudige snelheid, brandt cd-r’s met 8-voudige snelheid, brandt cd-rw’s met 4-voudige snelheid, leest cd’s met 24-voudige snelheid

Communicatie

• Ingebouwde antennes en uitbreidingssleuf voor optionele 54-Mbps AirPort Extreme-kaart2 (gebaseerd op 802.11g-conceptspecificatie;voldoet aan Wi-Fi IEEE 802.11b-norm)

• Ingebouwde ondersteuning voor Bluetooth 1.1

• Ingebouwd 10/100BASE-T Ethernet (RJ-45-connector)

• Ingebouwde 56K V.92-modem5 (RJ-11-connector)

Uitbreiding

• Eén FireWire 400-poort met een snelheid tot 400 Mbps6

• Twee 12-Mbps USB-1.1-poorten

Beeldscherm

• TFT XGA active-matrixbeeldscherm van 12,1 inch (diagonaal)

• Ondersteuning voor miljoenen kleuren bij een resolutie van 1024 x 768 pixels

• Ondersteuning voor resolutieaanpassing tot 800 x 600 pixels en 640 x 480 pixels met miljoenen kleuren

Grafische ondersteuning en weergavevoorzieningen

• NVIDIA GeForce4 420 Go grafische processor met AGP 4x-ondersteuning en 32 MB DDR SDRAM-videogeheugen voor 2D/3D grafische versnelling

• Ondersteuning voor twee beeldschermen en synchrone weergave:ondersteunt miljoenen kleuren bij een resolutie tot 1024 x 768 pixels op het ingebouwde beeldscherm en tot 1600 x 1200 pixels op een extern beeldscherm

• VGA-uitvoer via meegeleverde Apple VGA-beeldschermadapter

• S-video-uitvoer via meegeleverde Apple video-adapter

• Composite-video-uitvoer via meegeleverde Apple video-adapter

Geluid

• Geluidsinvoerpoort (mini-aansluiting)

• Koptelefoonaansluiting (mini-aansluiting)

• Ingebouwde stereoluidsprekers met derde luidspreker voor verbeterde weergave van de middentonen

• Interne omnidirectionele microfoon

Batterij en stroomvoorziening

• Lithium-ionbatterij van 47 wattuur met ingebouwde LED-ladingsindicator;gebruiksduur tot 5 uur3

• Lichtnetadapter (45 W) met kabelbeheersysteem

• Poort voor lichtnetadapter

Beveiliging

• Sleuf voor Kensington-kabelslot

Toetsenbord en stuurvlak

• Ingebouwd toetsenbord (volledig formaat) met 79 toetsen, waaronder 12 functietoetsen, 4 pijltoetsen (“omgekeerde T”) en geïntegreerd numeriek toetsenblok

• Vast stuurinstrument voor zeer nauwkeurige aanwijzerverplaatsing;ondersteunt klikken, dubbel klikken en slepen

Voeding en omgeving

• Voldoet aan ENERGY STAR-norm

• Netspanning: 100 tot 240 V wisselstroom

• Frequentie: 50 tot 60 Hz

• Temperatuur bij gebruik: 10° tot 35° C

• Temperatuur bij opslag: -25° tot 60° C

• Relatieve vochtigheid: 20% tot 80%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: tot 3000 meter

• Hoogte bij opslag: tot 4500 meter

• Hoogte bij transport: tot 10.500 meter

Configuratie

Bestelnummer

M8760*/A

Processor

867-MHz PowerPC G4

Level 2-cache

256 KB

Geheugen

256 MB PC2100 (266-MHz) DDR SDRAM

Harde schijf

Ultra ATA/100, 40 GB4

Optische eenheid

Gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid met sleuf

Beeldscherm

TFT XGA-beeldscherm, 12,1 inch (diagonaal)

Grafische ondersteuning

NVIDIA GeForce4 420 Go met 32 MB DDR SDRAM

Draadloos netwerken

Ingebouwde ondersteuning voor Bluetooth 1.1; voorbereid voor AirPort Extreme2

Ethernet

Ingebouwde 10/100BASE-T-voorziening

Modem

Ingebouwde 56K V.92-modem5

Programmatuur

Mac OS X, QuickTime, iCal, iChat, iDVD (modellen met een SuperDrive), iMovie, iPhoto, iTunes, Dvd-speler, Mac OS X Mail, Microsoft Internet Explorer, Acrobat Reader, Art Directors Toolkit, FAXstf, FileMaker Pro Trial, GraphicConverter, OmniGraffle, OmniOutliner, Developer Tools, Apple Hardware Test

Service en ondersteuning

90 dagen gratis telefonische ondersteuning en een jaar beperkte garantie

Meegeleverd

Apple video-adapter, Apple VGA-beeldschermadapter, modemkabel, lichtnetadapter, stekker, netsnoer

Op maat bestellen

Je kunt een op maat gemaakte PowerBook G4 bestellen via de Apple Store of bij je Apple reseller. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor extra geheugen, een grotere harde schijf, een SuperDrive, een AirPort Extreme-kaart, een extra lithium-ionbatterij of lichtnetadapter, de Apple iPod, een extern toetsenbord en een externe muis en randapparatuur van andere fabrikanten, zoals een USB-Zip-eenheid of een FireWire harde schijf.

Aanvullende opties

• Apple Portable Power Adapter, bestelnummer M8943Z/A

• Oplaadbare batterij voor de 12-inch PowerBook G4, bestelnummer M8984G/A

• AirPort Extreme-kaart, bestelnummer M8881Z/A

• AirPort Extreme-basisstation, bestelnummers M8930*/A en M8799*/A

• AppleCare Protection Plan, bestelnummer M8853Z/A

Uitgebreide service en ondersteuning

Als je het AppleCare Protection Plan aanschaft, worden de service en ondersteuning voor je computer uitgebreid tot drie jaar. Het plan biedt dekking voor je Mac, het Mac OS en vele consumentenprogramma’s van Apple, zodat de meeste problemen met één telefoontje kunnen worden opgelost. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/nl/support/products (Nederland) of www.apple.com/benl/support/products (België), of bel 020 346 9104 (Nederland) of 02713 1203 (België).

*N voor Nederland, FN voor België

Voor internettoegang is een compatibele internetaanbieder nodig; je dient hiervoor mogelijk te betalen. Dit product bevat elektronische documentatie en wordt geleverd met een reservekopie van de programmatuur.

1. Het werkelijke gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

2. Voor draadloze internettoegang zijn een AirPort Extreme-kaart, een AirPort- of AirPort Extreme-basisstation en een internetabonnement nodig (waarvoor je mogelijk dient te betalen). Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet compatibel met AirPort en AirPort Extreme. Het bereik kan variëren, afhankelijk van de omgeving.

3. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de configuratie en het gebruik.

4. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

5. Compatibele internetaanbieder en telefoondienst vereist. Bepaalde internetaanbieders ondersteunen mogelijk niet alle V.92-functies. Modem functioneert volgens de V.90-norm indien geen V.92-diensten beschikbaar zijn. De werkelijke modemsnelheid kan variëren en is afhankelijk van de verbindingssnelheid en andere factoren.

6. De werkelijke snelheid kan variëren.