eMac (ATI grafische) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 40,6 cm

• Breedte: 40,6 cm

• Diepte: 43,3 cm

• Gewicht: 27,7 kg5

Processor en geheugen

• 800-MHz of 1-GHz PowerPC G4-processor met Velocity Engine

• 256 KB Level 2 "on-chip"-cache op volledige processorsnelheid

• 133-MHz systeembus

• 128 of 256 MB PC133-SDRAM,uitbreidbaar tot 1 GB via twee gemakkelijk toegankelijke 168-pens-DIMM-sleuven die tot 1 GB ondersteunen en geschikt zijn voor DIMM's van 128 MB,256 MB of 512 MB

Opslag

• Ultra ATA harde schijf van 40,60 of 80 GB3

• Een van de volgende optische eenheden:

• Cd-rom-eenheid; leest cd's met max.32-voudige snelheid

• Gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid: leest dvd's met max.8-voudige snelheid,brandt cd-r's met max.32-voudige snelheid,brandt cd-rw's met max.10-voudige snelheid en leest cd's met max. 32-voudige snelheid

• SuperDrive (dvd-r-/cd-rw-eenheid): brandt dvd-r's met max.4-voudige snelheid,leest dvd's met max. 8-voudige snelheid,brandt cd-r's met max. 16-voudige snelheid, brandt cd-rw's met max. 8-voudige snelheid en leest cd's met max. 32-voudige snelheid

Beeldscherm

• Ingebouwd 17-inch vlak CRT-scherm (reële weergave 16 inch);beeldpuntafstand 0,25 mm

Grafische ondersteuning

• ATI Radeon 7500 grafische processor met AGP 4X- ondersteuning

• 32 MB DDR SDRAM-videogeheugen (Double Data Rate)

• Vijf beeldschermresoluties: 640 x 480,800 x 600, 1024 x 768,1152 x 864 en 1280 x 960 pixels

Communicatie

• Ingebouwde 56K V.92-modem (RJ-11-connector)4

• Ingebouwd 10/100BASE-T Ethernet (RJ-45-connector)

• Ingebouwde antennes en uitbreidingssleuf voor optionele 54-Mbps AirPort Extreme-kaart2

Poorten voor randapparaten

• Twee FireWire 400-poorten; in totaal 8 watt voor beide poorten

• Vijf USB 1.1-poorten: drie op de computer (verdeeld over twee 12-Mbps controllers); twee op het toetsenbord

Geluid

• Geïntegreerd, krachtig stereogeluidssysteem

• Ingebouwde digitale versterker van 16 W

• Koptelefoonaansluiting (koptelefoon niet meegeleverd)

• Geluidsinvoerpoort

• Ingebouwde microfoon

Beeld

• VGA-uitvoerpoort (vereist een afzonderlijk verkrijgbare VGA-beeldschermadapter van Apple)

• VGA-uitvoerresoluties: 640 x 480 pixels bij 60 Hz, 67 Hz,72 Hz,75 Hz,85 Hz,90 Hz,100 Hz en 120 Hz; 800 x 600 pixels bij 56 Hz,60 Hz,72 Hz,75 Hz,85 Hz, 90 Hz,100 Hz en 120 Hz; 1024 x 768 pixels bij 60 Hz, 70 Hz,75 Hz,85 Hz,90 Hz en 100 Hz;1152 x 870 pixels bij 75 Hz;1280 x 960 pixels bij 75Hz

• S-video- en composite-video-uitvoer voor directe aansluiting op een tv-toestel of een projector (vereist een afzonderlijk verkrijgbare Apple videoadapter)

• Ondersteuning voor synchrone weergave:het beeld van het ingebouwde beeldscherm kan gelijktijdig op een extern scherm worden weergegeven

Voeding en omgeving

• Voldoet aan ENERGY STAR- en TCO 95-norm

• Netspanning: 110 of 220 V wisselstroom,afhankelijk van het land waarin de computer wordt gebruikt

• Frequentie: 47 Hz tot 63 Hz,enkelfasig

• Maximaal continu vermogen: 170 W

• Temperatuur bij gebruik: 10° tot 35° C

• Temperatuur bij opslag: –40° tot 47° C

• Relatieve vochtigheid: 5% tot 95%,niet-condenserend

• Hoogte: tot 3000 m

Configuraties

Bestelnummer

M9150*/A

M8950*/A

M8951*/A

Processor

800-MHz PowerPC G4

1-GHz PowerPC G4

1-GHz PowerPC G4

Systeembus

133MHz

133MHz

133MHz

Geheugen

128 MB PC133-SDRAM; uitbreidbaar tot 1 GB

128 MB PC133-SDRAM; uitbreidbaar tot 1 GB

256 MB PC133-SDRAM; uitbreidbaar tot 1 GB

Harde schijf3

Ultra ATA, 40 GB

Ultra ATA, 60 GB

Ultra ATA, 80 GB

Optische eenheid

Cd-rom

Gecombineerde dvd-rom/cd-rw

SuperDrive (dvd-r/cd-rw)

Beeldscherm

17-inch vlak CRT-scherm (reële weergave 16 inch diagonaal)

17-inch vlak CRT-scherm (reële weergave 16 inch diagonaal)

17-inch vlak CRT-scherm (reële weergave 16 inch diagonaal)

Grafische ondersteuning

ATI Radeon 7500 met 32 MB DDR SDRAM

ATI Radeon 7500 met 32 MB DDR SDRAM

ATI Radeon 7500 met 32 MB DDR SDRAM

FireWire 400

Twee poorten

Twee poorten

Twee poorten

USB

Vijf poorten

Vijf poorten

Vijf poorten

Ethernet

10/100BASE-T

10/100BASE-T

10/100BASE-T

Modem4

56K V.92

56K V.92

56K V.92

Draadloos netwerken2

Voorbereid voor AirPort Extreme

Voorbereid voor AirPort Extreme

Voorbereid voor AirPort Extreme

Luidsprekers

Geïntegreerde stereoluidsprekers

Geïntegreerde stereoluidsprekers

Geïntegreerde stereoluidsprekers

Software

Mac OS X, Mac OS 96, QuickTime, iCal, iChat, iLife ((include iTunes, iPhoto, iMovie en iDVD1), iSync, Dvd-speler, AppleWorks, Mac OS X Mail, Microsoft Internet Explorer, Mac OS X Chess, Otto Matic, Deimos Rising, FAXstf en Acrobat Reader;Apple Hardware Test-cd

Service en ondersteuning

90 dagen gratis telefonische ondersteuning en een jaar beperkte garantie

Ook meegeleverd

Apple Keyboard, Apple Mouse, modemkabel

Op maat bestellen

Naast de keuze in kant-en-klare modellen van Apple beschik je over de mogelijkheid om bij je geautoriseerde Apple reseller of via de Apple Store op het internet een speciaal voor jou geconfigureerde eMac te bestellen, bijvoorbeeld met meer RAM en de draadloze AirPort Extreme-netwerkvoorziening.

Verwante producten

• eMac-voet, M8784G/A

• AirPort Extreme-kaart, M8881Z/A

• AirPort Extreme-basisstation, M8930*/A

• AirPort Extreme-basisstation met modem en antennepoort, M8799*/A

• Apple videoadapter, M9109G/A

• Apple VGA-beeldschermadapter, M8639G/A

• Apple FireWire-kabel (4-naar-6-pens), M8706G/A

• Apple 4x-dvd-r-schijven (set van vijf) M8985G/A

• D-Link USB Bluetooth-adapter, T6295ZM/A

• .Mac, M8778LL/A (uitsluitend Engelstalig)

• AppleCare Protection Plan M8851Z/A

Uitgebreide service en ondersteuning

Wanneer je het AppleCare Protection Plan aanschaft,worden de service en ondersteuning voor je computer uitgebreid tot drie jaar.Het plan biedt dekking voor je Mac,het Mac OS en vele consumentenprogramma's van Apple,zodat de meeste problemen met één telefoontje kunnen worden opgelost.Ga voor meer informatie naar www.apple.com/nl/support/products (Nederland) of www.apple.com/benl/support/products (België) of bel 020-346 9104 (Nederland) of 02-713 1203 (België).

*N voor Nederland, FN voor België.

Voor internettoegang is een compatibele internetaanbieder nodig;je dient hiervoor mogelijk te betalen. Dit product bevat elektronische documentatie en wordt geleverd met een reservekopie van de software.

1. Voor gebruik van iDVD is een Apple SuperDrive vereist. SuperDrive is beschikbaar in bepaalde modellen.

2. Voor draadloze internettoegang zijn een AirPort Extreme-kaart, een AirPort- of AirPort Extreme-basisstation en een internetabonnement nodig (waarvoor je mogelijk dient te betalen). Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet compatibel met AirPort en AirPort Extreme. Het bereik kan variëren, afhankelijk van de omgeving. Om een gegevenssnelheid tot 54 Mbps te bereiken, dienen alle netwerkgebruikers gebruik te maken van een computer met een AirPort Extreme-kaart en een verbinding tot stand te brengen met een AirPort Extreme-basisstation. AirPort Extreme werkt alleen onder Mac OS X. Draadloos afdrukken op een USB-printer vereist Mac OS X versie 10.2.3 of hoger en een compatibele printer.

3. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte;de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

4. Compatibele internetaanbieder en compatibel telefoonnetwerk vereist. Bepaalde internetaanbieders ondersteunen niet alle V.92-functies. Modem functioneert volgens de V.90-norm indien geen V.92-diensten beschikbaar zijn. De werkelijke modemsnelheid kan variëren en is afhankelijk van de verbindingssnelheid en andere factoren.

5. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

6. Opstarten in Mac OS 9 is alleen beschikbaar bij configuraties met een cd-rom- of gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid. Op alle configuraties kunnen Mac OS 9-programma's worden uitgevoerd in de Mac OS X Classic-modus.