iBook (Opaque 16 VRAM), (32 VRAM), (14.1 LCD 32 VRAM) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht(12, 1-inch iBook)

Hoogte: 3, 4 cm

Breedte: 28, 5 cm

Diepte: 23 cm

Gewicht: 2, 2 kg2

Afmetingen en gewicht(14, 1-inch iBook)

Hoogte: 3, 4 cm

Breedte: 32, 3 cm

Diepte: 25, 9 cm

Gewicht: 2, 7 kg2

Processor en geheugen

• 700- of 800-MHz PowerPC G3-processor met 512 KB Level 2 “on-chip”-cache op volledige processorsnelheid

• 100-MHz systeembus

• Een van de volgende geheugenconfiguraties:

• 128 MB SDRAM (ingebouwd)

• 256 MB SDRAM (128 MB ingebouwd en 128 MB in SO-DIMM-sleuf)

• Eén 1, 25-inch standaard-SO-DIMM-sleuf (3, 3 V) voor ondersteuning van een SO-DIMM tot 512 MB voor in totaal 640 MB SDRAM

Opslag

• Ultra ATA harde schijf van 20 of 30 GB5

• Een van de volgende optische eenheden:

• Cd-romspeler met (max.) 24-voudige snelheid

• Gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid met (max.) 16-/8-/8-/24-voudige snelheid (branden van cd-r's met 16-voudige snelheid, branden van cd-rw's met 8-voudige snelheid, lezen van dvd-roms met 8-voudige snelheid, lezen van cd-roms met 24-voudige snelheid)

Beeldscherm

• Keuze uit ingebouwd active-matrix TFT XGA-beeldscherm van 12, 1 of 14, 1 inch (diagonaal)

• Ondersteuning voor miljoenen kleuren bij een resolutie van 1024 x 768 pixels

• Ondersteuning van resolutieaanpassing tot 800 x 600 pixels en 640 x 480 pixels met miljoenen kleuren

Grafische ondersteuning

• ATI Mobility Radeon 7500 grafische versneller met 16 of 32 MB toegewezen videogeheugen en AGP 2x- ondersteuning

Communicatie

• Ingebouwde 56K V.92-modem (RJ-11-connector)6

• Ingebouwd 10/100BASE-T Ethernet (RJ-45-connector)

• Ingebouwde antennes en kaartsleuf voor optionele 11-Mbps AirPort-kaart; voldoet aanIEEE 802.11b-norm4

Poorten voor randapparatuur

• Twee 12-Mbps USB-poorten

• Eén 400-Mbps FireWire-poort (IEEE 1394)7

Geluid

• Mini-aansluiting voor 16-bits-stereogeluidsuitvoer van cd-kwaliteit

• Ingebouwde stereoluidsprekers

• Ingebouwdemicrofoon

Beeld

• VGA-video-uitvoer voor synchrone weergave op een extern beeldscherm of een externe projector (24-bits- kleuren) met behulp van de meegeleverde VGA- beeldschermadapter

• S-video- en composite-video-uitvoer naar een televisie of een projector(vereist Apple videoadapter, afzonderlijk verkrijgbaar)

Batterij

• iBook met beeldscherm van 12, 1 inch:lithium-ionbatterij van 47 wattuur met een gebruiksduur tot 5 uur zonder bijladen1

• iBook met beeldscherm van 14, 1 inch:lithium-ionbatterij van 55 wattuur met een gebruiksduur tot 6 uur zonder bijladen1

• Ingebouwde LED-ladingsindicator op batterij

Toetsenbord en stuurvlak

• Ingebouwd toetsenbord (volledig formaat) met 78 toetsen (ISO), waaronder 12 functietoetsen, 4 pijltoetsen (“omgekeerde T”) en geïntegreerd numeriek toetsenbord

• Vast stuurinstrument voor zeer nauwkeurige aanwijzerverplaatsing; ondersteunt klikken, dubbel klikken en slepen

Voeding en omgeving

• Voldoet aan ENERGY STAR-norm

• Netspanning: 100 - 240 V wisselstroom

• Frequentie: 50 - 60 Hz

• Temperatuur bij gebruik: 10° tot 35°C

• Temperatuur bij opslag: -25° tot 60°C

• Relatieve vochtigheid: 20 tot 80%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: tot 3000 m

• Hoogte bij opslag: tot 4500 m

Configuraties

Bestelnummer

M8860*/A

M8861*/A

M8862*/A

Processor

700-MHz PowerPC G3

800-MHz PowerPC G3

800-MHz PowerPC G3

Level 2-cache

512 KB op 700 MHz

512 KB op 800 MHz

512 KB op 800 MHz

Systeembus

100 MHz

100 MHz

100 MHz

Geheugen

128 MB, uitbreidbaar tot 640 MB

128 MB, uitbreidbaar tot 640 MB

256 MB, uitbreidbaar tot 640 MB

Harde schijf5

Ultra ATA, 20 GB

Ultra ATA, 30 GB

Ultra ATA, 30 GB

Optische eenheid

Cd-rom

Dvd-rom/cd-rw

Dvd-rom/cd-rw

Beeldscherm

TFT XGA, 12, 1 inch (diagonaal)

TFT XGA, 12, 1 inch (diagonaal)

TFT XGA, 14, 1 inch (diagonaal)

Grafische ondersteuning

ATI Mobility Radeon 7500 met 16 MB SDRAM

ATI Mobility Radeon 7500 met 32 MB SDRAM

ATI Mobility Radeon 7500 met 32 MB SDRAM

FireWire

Eén poort

Eén poort

Eén poort

USB

Twee poorten

Twee poorten

Twee poorten

VGA-, S-video- en composite-video-uitvoer

Ja

Ja

Ja

Modem6

56K V.92

56K V.92

56K V.92

Ethernet

10/100BASE-T

10/100BASE-T

10/100BASE-T

Draadloos netwerken4

Voorbereid voor AirPort

Voorbereid voor AirPort

Voorbereid voor AirPort

Programmatuur

Mac OS X, Mac OS 9, QuickTime, iCal, iChat, iMovie, iPhoto, iTunes, Dvd-speler (alleen bij modellen met een gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid), AppleWorks, Mac OS X Mail, Microsoft Internet Explorer, Mac OS X Chess, Otto Matic, Deimos Rising, FAXstf, PixelNhance en Acrobat Reader; Apple Hardware Test-cd

Service en ondersteuning

90 gratis telefonische ondersteuning en een beperkte garantie van één jaar

Meegeleverd

Ingebouwd toetsenbord en stuurvlak, VGA-beeldschermadapter, modemkabel, lichtnetadapter, stekker, netsnoer, lithium-ionbatterij

Voor internettoegang is een compatibele internetaanbieder nodig; je dient hiervoor mogelijk te betalen.Dit product bevat elektronische documentatie en wordt geleverd met een reservekopie van de programmatuur.

* N voor Nederlandse versie, FN voor Belgische versie.

Op maat bestellen

Naast de standaardconfiguraties van Apple kun je ook een op maat gemaakte iBook bestellen bij je Apple reseller of via de Apple Store op het internet. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor meer RAM, een grotere harde schijf en de draadloze AirPort-netwerkvoorziening.

Verwante producten

Product

Bestelnr.

Apple Portable Power Adapter

M8943Z/A

Oplaadbare iBook-batterij (12, 1-inch model met cd-rom)

M8956G/A

Oplaadbare iBook-batterij (12, 1-inch model met dvd-rom/cd-rw)

M8433G/A

Oplaadbare iBook-batterij (14, 1-inch model)

M8665G/A

Apple videoadapter

M8734G/A

Apple VGA-beeldschermadapter

M8639G/A

Apple FireWire-kabel (4-pens naar 6-pens)

M8635G/A

AirPort-kaart

M7600Z/D

AirPort-basisstation

M8209*/A

D-Link DWB-120M USB-Bluetooth-adapter

T4728G/A

iPod (5GB)

M8513TN/D

iPod (10GB)

M8737TN/D

iPod (20GB)

M8738TN/D

AppleCare Protection Plan

M8852Z/A

* N voor Nederlandse versie, FN voor Belgische versie.

1. De batterijduur is afhankelijk van de configuratie en het gebruik.

2. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

3. Voor het branden van cd’s is een cd-rw-eenheid nodig. iTunes mag alleen worden gebruikt voor de reproductie van materiaal waarvoor de gebruiker over wettelijke rechten of auteursrechten beschikt. Steel geen muziek.

4. Voor draadloze internettoegang zijn een AirPort-kaart, een AirPort-basisstation en een internetabonnement nodig (waarvoor je mogelijk dient te betalen). Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet compatibel met AirPort.Het bereik van AirPort is in een overdekte ruimte ongeveer 50 meter vanaf het AirPort-basisstation. Het bereik kan variëren, afhankelijk van de omgeving.

5. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

6. Compatibele internetaanbieder en telefoondienst vereist. Bepaalde internetaanbieders ondersteunen niet alle V.92-functies. Modem functioneert volgens de V.90-norm indien geen V.92-diensten beschikbaar zijn. De werkelijke modemsnelheid kan variëren en is afhankelijk van de verbindingssnelheid en andere factoren.

7. De werkelijke snelheid kan variëren.