PowerBook G4 (DVI) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

Hoogte: 2, 6 cm

Breedte: 34, 1 cm

Diepte: 24, 1 cm

Gewicht: 2, 4 kg met batterij en optische- schijfeenheid3

Processor en geheugen

• 667- of 800-MHz PowerPC G4-processor met Velocity Engine

• 1MB DDR SRAM Level 3-cache

• 133-MHz systeembus

• 256 of 512 MB PC133 SDRAM; uitbreidbaar tot 1 GB via twee SO-DIMM-sleuven

Opslag

• 4200-rpm Ultra ATAharde schijf van 30 of 40 GB (de 5400-rpm harde schijf van 60 GB is verkrijgbaar als maatwerkoptie)1

• Gecombineerde dvd-rom/cd-rw-eenheid (lezen van dvd’s met 8-voudige snelheid en van cd’s met 24-voudige snelheid; beschrijven van cd-r’s en cd-rw’s met 8-voudige snelheid)

Communicatie

• Ingebouwde 10/100/1000BASE-T Ethernet- connector (RJ-45)

• Ingebouwde 56K V.90-modem (RJ-11)6

• Ingebouwde 11-Mbps AirPort-kaart (voldoet aan IEEE 802.11 DSSS-norm) in de 800-MHz configuratie; de 667-MHz configuratie is voorbereid voor AirPort5

Uitbreiding

• Eén 400-Mbps FireWire-poort (IEEE 1394)9

• Twee 12-Mbps USB-poorten

• Eén PC Card-/CardBus-sleuf voor één Type I- of Type II-kaart

Grafische ondersteuning

• Ingebouwde 2D/3D grafische versnelling via geïntegreerde ATI Mobility Radeon 7500 grafische processor met AGP 4x-ondersteuning en 32 MB DDR SDRAM-videogeheugen

• Ondersteuning voor twee beeldschermen voor een uitgebreid bureaublad en synchrone weergave: miljoenen kleuren op het ingebouwde beeldscherm en een extern beeldscherm bij een resolutie tot 2048x1536 pixels10

• Ondersteuning voor één extern beeldscherm: miljoenen kleuren op een extern beeldscherm tot 2048x1536 pixels10

• DVI-uitvoerpoort

• Ondersteuning voor VGA-uitvoer met behulp van de meegeleverde DVI-naar-VGA-adapter

• S-video-uitvoerpoort

• Ondersteuning voor composite-uitvoer met behulp van de meegeleverde S-video-naar-composite-adapter

Beeldscherm

• Ingebouwd TFT-beeldscherm van 15, 2 inch (diagonaal)

• Ondersteuning voor miljoenen kleuren bij een resolutie van 1280x854 pixels

• Ondersteuning voor resoluties van 1280x854, 1152x768, 896x600, 720x480 en 640x480 bij een aspectratio van 3:2

• Ondersteuning voor resoluties van 1024x768, 800x600 en 640x480 pixels bij een aspectratio van 4:3

Geluid

• Geluidsinvoerpoort (mini-aansluiting)

• Geluidsuitvoerpoort (mini-aansluiting)

• Twee ingebouwde stereoluidsprekers

• Interne omnidirectionele microfoon

Batterij en stroomvoorziening

• Lithium-ionbatterij van 55, 3 wattuur met ingebouwde LED-ladingsindicator; gebruiksduur tot 5 uur 4

• Lichtnetadapter met kabelbeheersysteem

• Poort voor lichtnetadapter

Beveiliging

• Sleuf voor een Kensington-kabelslot

• Toetsenbordvergrendeling

Toetsenbord

• Ingebouwd toetsenbord met 78 toetsen, waaronder 12 functietoetsen, 4 pijltoetsen (“omgekeerde T”) en een geïntegreerd numeriek toetsenblok

Stuurvlak

• vast stuurinstrument voor zeer nauwkeurige aanwijzerverplaatsing; ondersteunt klikken, dubbel klikken en slepen

Voeding

• Netspanning: 100 tot 240 V wisselstroom

• Frequentie: 50 tot 60 Hz

Omgeving

• Temperatuur bij gebruik: 10°tot 35°C

• Temperatuur bij opslag: -40°tot 47°C

• Relatieve vochtigheid: 20% tot 80%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: tot 3000 m

• Hoogte bij opslag: tot 4500 m

• Hoogte bij transport: tot 10.500 m

Configuraties

Bestelnummer

M8591*/A

M8592*/A

Processor

667-MHz PowerPC G4

800-MHz PowerPC G4

Level 3-cache (DDR SRAM)

1 MB met een doorvoersnelheid van 2, 6 GBps

1 MB met een doorvoersnelheid van 3, 2 GBps

Geheugen (PC133 SDRAM)

256MB

512MB

Beeldscherm

TFT, 15, 2 inch (diagonaal)

TFT, 15, 2 inch (diagonaal)

Grafische ondersteuning

ATI Mobility Radeon 7500 met 32 MB DDR SDRAM

ATI Mobility Radeon 7500 met 32 MB DDR SDRAM

Harde schijf1

Ultra ATA, 30 GB

Ultra ATA, 40 GB

Optische-schijfeenheid

Gecombineerde dvd-rom/cd-rw met sleuf

Gecombineerde dvd-rom/cd-rw met sleuf

Draadloos netwerken5

Voorbereid voor AirPort

Ingebouwde AirPort-kaart

Ethernet

Ingebouwd 10/100/1000BASE-T

Ingebouwd 10/100/1000BASE-T

Modem6

56K

56K

Alle modellen worden geleverd met een ingebouwd toetsenbord en stuurvlak, modemkabel, lichtnetadapter, S-video-naar-composite-adapter, DVI-naar-VGA-adapter, Mac OSx10.1, Mac OS 9.2, QuickTime 5, iMovie 2, iTunes 2, iPhoto, Mac OSxMail, Acrobat Reader, Art Directors Toolkit, FAXstf, Graphic Converter, Microsoft Internet Explorer, OmniGraffle, OmniOutliner, TopCalculette Pro, PixelNhance, Snapz Pro X, Apple Hardware Test-cd, complete documentatie (installatie, introductie en naslag) en beperkte garantie.

Voor internettoegang is een internetabonnement nodig, waarvoor je mogelijk dient te betalen. Dit product bevat elektronische documentatie. Een reservekopie van de programmatuur wordt meegeleverd op cd-rom.

*N voor Nederlandse versie; FN voor Belgische versie

Op maat bestellen

Naast de standaardconfiguraties van deze computer kun je ook een op maat gemaakte PowerBook G4 bestellen bij je Apple reseller of via de Apple Store op het internet. Hierdoor kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende opties voor de processorsnelheid, de hoeveelheid RAM en de capaciteit van de harde schijf, of voor een vooraf geïnstalleerde AirPort-kaart. Je kunt ook een extra lithium-ionbatterij, lichtnetadapter, Apple flat-panel-beeldscherm, extern toetsenbord en externe muis en randapparatuur van andere fabrikanten bestellen, zoals een USBZip-eenheid en een FireWire harde schijf. Raadpleeg voor de meest recente informatie over opties en beschikbaarheid www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore, of bel naar 0800-023 0432 (Nederland) of 0800-95172 (België).

Apple beeldschermen

• Apple Studio Display (15-inch flat-panel); M7928ZM/A

• Apple Studio Display (17-inch flat-panel); M7649ZM/A

• Apple Cinema Display (22-inch flat-panel); M8058ZM/A

• Apple Cinema HD Display (23-inch flat-panel); M8537ZM/A

Overige accessoires

Product

Bestelnr.

AirPort-kaart

M7600Z/D

AirPort-basisstation

M8209*/A

Apple Portable Power Adapter

M8743Z/A

Apple Pro Keyboard (wit)

M8733*/A

Apple Pro Mouse (wit)

M8732ZM/A

Apple DVI-naar-ADC-adapter

M8661Z/A

Apple DVI-naar-VGA-adapter

M8754G/A

Final Cut Pro 3

M8562Z/A

iPod (5 GB)

M8513TN/A

iPod (10 GB)

M8709TN/A

Oplaadbare batterij voor de PowerBook G4

M8244G/B

AppleCare Protection Plan

M7814Z/A

*N voor Nederlandse versie; FN voor Belgische versie

1. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

2. Voor aansluiting op een Apple flat-panelbeeldscherm is een PowerBook G4 met een DVI-poort en een Apple DVI-naar-ADC-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar) vereist.

3. 667-MHz configuratie weegt minimaal 2, 4 kg wanneer de batterij en de optische eenheid zijn geïnstalleerd; het werkelijke gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

4. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de configuratie en het gebruik.

5. Voor draadloze internettoegang zijn een AirPort-kaart, AirPort-basisstation en een internetabonnement nodig (waarvoor je mogelijk dient te betalen). Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet compatibel met AirPort. Het bereik van AirPort kan variëren, afhankelijk van de omgeving.

6. De werkelijke modemsnelheid kan variëren en is afhankelijk van de verbindingssnelheid en andere factoren.

7. Vereist een USB-adapter van een andere fabrikant en extra Apple programmatuur.

8. iTunes mag alleen worden gebruikt voor de reproductie van materiaal waarvoor de gebruiker over wettelijke rechten of auteursrechten beschikt. Steel geen muziek.

9. De werkelijke snelheid kan variëren.

10. Bepaalde externe DVI-beeldschermen van andere fabrikanten ondersteunen mogelijk niet alle resoluties.