PowerBook G4 (1GHz/867MHz) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 2, 6 cm

• Breedte: 34, 1 cm

• Diepte: 24, 1 cm

• Gewicht: 2, 4 kg met batterij en optische-schijfeenheid9

Processor en geheugen

• 867-MHz of 1-GHz PowerPC G4-processor met Velocity Engine

• 1MB DDR SRAM Level 3-cache

• 133-MHz systeembus

• 256 of 512 MB PC133 SDRAM; uitbreidbaar tot 1 GB via twee SO-DIMM-sleuven

Opslag

• 4200-rpm Ultra ATAharde schijf van 40 of 60 GB5

• Eén van de volgende optische eenheden met sleuf:

• Gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid (lezen van dvd’s met 8-voudige snelheid, branden van cd-r’s en cd-rw’s met 8-voudige snelheid, lezen van cd's met 24-voudige snelheid)

• SuperDrive (gecombineerde dvd-r-/cd-rw-eenheid; branden van dvd-r's met 1-voudige snelheid, lezen van dvd's met 6-voudige snelheid, branden van cd-r's met 8-voudige snelheid, branden van cd-rw's met 4-voudige snelheid, lezen van cd's met 24-voudige snelheid)

Communicatie

• Ingebouwde 10/100/1000BASE-T Ethernet-connector (RJ-45)

• Ingebouwde 56K V.92-modem (RJ-11)6

• Ingebouwde 11-Mbps AirPort-kaart (voldoet aan IEEE 802.11b-norm) in de 1-GHz configuratie; de 867-MHz configuratie is voorbereid voor AirPort3

Uitbreiding

• Eén 400-Mbps FireWire-poort (IEEE 1394)7

• Twee 12-Mbps USB-poorten

• Eén PC Card-/CardBus-sleuf voor één Type I- of Type II-kaart

Grafische ondersteuning

• Ingebouwde 2D/3D grafische versnelling via geïntegreerde ATI Mobility Radeon 9000 grafische processor met AGP 4x-ondersteuning en 32 of 64 MB DDR SDRAM-videogeheugen

• Ondersteuning voor twee beeldschermen en synchrone weergave: miljoenen kleuren op het ingebouwde beeldscherm en een extern beeldscherm bij een resolutie tot 2048x1536 pixels8

• Ondersteuning voor één extern beeldscherm: miljoenen kleuren op een extern beeldscherm tot 2048x1536 pixels8

• DVI-uitvoerpoort

• VGA-uitvoer met behulp van de meegeleverde DVI-naar-VGA-adapter

• S-video-uitvoerpoort

• Composite-video-uitvoer met behulp van de9 meegeleverde S-video-naar-composite-adapter

Beeldscherm

• Ingebouwd TFT-beeldscherm van 15, 2 inch (diagonaal)

• Ondersteuning voor miljoenen kleuren bij een resolutie van 1280 x 854 pixels

• Ondersteuning voor resoluties van 1280x854, 1152x768, 896x600, 720x480 en 64x480 pixels bij een aspectratio van 3:2

• Ondersteuning voor resoluties van 1024x768, 800x600 en 640x480 pixels bij een aspectratio van 4:3

Geluid

• Geluidsinvoerpoort (mini-aansluiting)

• Koptelefoonaansluiting (mini-aansluiting)

• Twee ingebouwde stereoluidsprekers

• Interne omnidirectionele microfoon

Batterij en stroomvoorziening

• Lithium-ionbatterij van 61 wattuur met ingebouwde LED-ladingsindicator; gebruiksduur tot 5 uur2

• Lichtnetadapter met kabelbeheersysteem

• Poort voor lichtnetadapter

Beveiliging

• Sleuf voor een Kensington-kabelslot

• Toetsenbordvergrendeling

Toetsenbord en stuurvlak

• Ingebouwd toetsenbord met 78 toetsen (ISO), waaronder 12 functietoetsen, 4 pijltoetsen (“omgekeerde T”) en een geïntegreerd numeriek toetsenblok

• Vast stuurinstrument voor zeer nauwkeurige aanwijzerverplaatsing; ondersteunt klikken, dubbel klikken en slepen

Voeding en omgeving

• Voldoet aan ENERGY STAR-norm

• Netspanning: 100 tot 240 V wisselstroom

• Frequentie: 50 tot 60 Hz

• Temperatuur bij gebruik: 10°tot 35°C

• Temperatuur bij opslag: -40°tot 47°C

• Relatieve vochtigheid: 20% tot 80%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: tot 3000 m

• Hoogte bij opslag: tot 4500 m

• Hoogte bij transport: tot 10.500 m

Configuraties

Bestelnr.

M8858*/A

M8859*/A

Processor

867-MHz PowerPC G4

1-GHz PowerPC G4

Level 3-cache

1 MB DDR SRAM

1 MB DDR SRAM

Geheugen

256 MB PC133 SDRAM

512 MB PC133 SDRAM

Beeldscherm

TFT, 15, 2 inch (diagonaal)

TFT, 15, 2 inch (diagonaal)

Grafische ondersteuning

ATI Mobility Radeon 9000 met 32 MB DDR SDRAM

ATI Mobility Radeon 9000 met 64 MB DDR SDRAM

Harde schijf5

Ultra ATA, 40 GB

Ultra ATA, 60 GB

Optische eenheid

Gecombineerde dvd-rom/cd-rw met sleuf

SuperDrive met sleuf (gecombineerde dvd-r/cd-rw)

Draadloos netwerken3

Voorbereid voor AirPort

Ingebouwde AirPort-kaart

Ethernet

Ingebouwd 10/100/1000BASE-T (Gigabit)

Ingebouwd 10/100/1000BASE-T (Gigabit)

Modem6

56K V.92

56K V.92

Programmatuur

Mac OS X, Mac OS 9, QuickTime, iCal, iChat, iMovie, iPhoto, iTunes, iDVD (vereist SuperDrive), Dvd-speler, Mac OS X Mail, Microsoft Internet Explorer, Acrobat Reader, Art Directors Toolkit, FAXstf, Graphic Converter, OmniGraffle, OmniOutliner, PixelNhance, Snapz Pro X, Developer Tools, Apple Hardware Test-cd

Service en ondersteuning

90 gratis telefonische ondersteuning en een beperkte garantie van één jaar

Meegeleverd

Modemkabel, lichtnetadapter, stekker, netsnoer, S-video-naar-composite-adapter, DVI-naar-VGA-adapter

Voor internettoegang is een compatibele internetaanbieder nodig; je dient hiervoor mogelijk te betalen.Dit product bevat elektronische documentatie en wordt geleverd met een reservekopie van de programmatuur.

*N voor Nederlandse versie, FN voor Belgische versie.

Op maat bestellen

Naast de standaardconfiguraties van Apple kun je ook een op maat gemaakte PowerBook G4 bestellen bij je Apple reseller of via de Apple Store op het internet.Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende opties voor de processorsnelheid, de hoeveelheid RAM, de capaciteit van de harde schijf en de optische eenheid of voor een vooraf geïnstalleerde AirPort-kaart. Je kunt ook een extra lithium-ionbatterij, een lichtnetadapter, een Apple flat-panelbeeldscherm, een extern toetsenbord en externe muis en randapparatuur van andere fabrikanten bestellen, zoals een USB-Zip-eenheid en een FireWire harde schijf.

Apple beeldschermen

Product

Bestelnr.

Apple Studio Display (17-inch flat-panel)

M7649ZM/A

Apple Cinema Display (22-inch flat-panel)

M8058ZM/A

Apple Cinema HD Display (23-inch flat-panel)

M8537ZM/A

Verwante producten

Product

Bestelnr.

Apple Portable Power Adapter

M8943Z/A

Oplaadbare PowerBook G4-batterij

M8244G/B

AirPort-kaart

M7600Z/D

AirPort-basisstation

M8209*/A

D-Link DWB-120M USB-Bluetooth-adapter

T4728G/A

Apple DVI-naar-ADC-adapter

M8661Z/A

Apple DVI-naar-VGA-adapter

M8754G/A

Apple Pro Keyboard (wit)

M8691*/A

Apple Pro Mouse (wit)

M8690G/A

iPod (5 GB)

M8513TN/D

iPod (10 GB)

M8737TN/D

iPod (20 GB)

M8738TN/D

AppleCare Protection Plan

M7814Z/A

*N voor Nederlandse versie, FN voor Belgische versie.

1. Op bepaalde modellen.

2. De batterijduur is afhankelijk van de configuratie en het gebruik. De duur van 5 uur geldt voor het standaardmodel van 867 MHz.

3. Voor draadloze internettoegang zijn een AirPort-kaart, een AirPort-basisstation en een internetabonnement nodig (waarvoor je mogelijk dient te betalen). Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet compatibel met AirPort. Het bereik van AirPort is in een overdekte ruimte ongeveer 50 meter vanaf het AirPort-basisstation. Het bereik kan variëren, afhankelijk van de omgeving.

4. Voor aansluiting op een Apple flat-panelbeeldscherm is een Apple DVI-naar-ADC-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar) vereist.

5. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

6. Compatibele internetaanbieder en telefoondienst vereist. Bepaalde internetaanbieders ondersteunen niet alle V.92-functies. Modem functioneert volgens de V.90-norm indien geen V.92-diensten beschikbaar zijn. De werkelijke modemsnelheid kan variëren en is afhankelijk van de verbindingssnelheid en andere factoren.

7. De werkelijke snelheid kan variëren.

8. Bepaalde DVI-beeldschermen van andere fabrikanten ondersteunen mogelijk niet alle resoluties.

9. 867-MHz configuratie weegt minimaal 2, 4 kg wanneer de batterij en de optische eenheid zijn geïnstalleerd.Het werkelijke gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.