iPod touch (3e generatie) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 110 mm

• Breedte: 61,8 mm

• Diepte: 8,5 mm

• Gewicht: 115 gram1

Capaciteit

• 32-GB of 64-GB flash-schijf2

• Ruimte voor maximaal 7.000 of 14.000 nummers in de 128-Kbps AAC-structuur3

• Ruimte voor maximaal 40.000 of 90.000 voor weergave op de iPod geschikte foto's4

• Ruimte voor maximaal 40 uur of 80 uur aan video5

Draadloze voorzieningen6

• Wi-Fi (802.11b/g)

• Ingebouwde ondersteuning voor Nike + iPod

• Op locatie gebaseerde voorziening in Kaarten7

• Bluetooth 2.1 + EDR

Inhoud van de verpakking

• iPod touch

• Apple koptelefoon met afstands- bediening en microfoon

• Dockadapter-naar-USB-kabel

• Beknopte handleiding

Milieurapportage

iPod touch is een goed voorbeeld van het voortdurende streven van Apple om bij te dragen aan een beter milieu. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het volgende om de invloed op het milieu te beperken:

• Arseenvrij glas

• Geen broomhoudende vlamvertragers

• Kwikvrij display met led-achtergrondverlichting

• Pvc-vrij

• Goed recyclebare roestvrijstalen behuizing

Display

• 3,5-inch (diagonaal)

• Multi-Touch-breedbeelddisplay

• Resolutie van 480 x 320 pixels bij 163 pixels per inch

Audio

• Frequentieresponsie: 20 Hz tot 20.000 Hz

• Ondersteunde geluidsstructuren: Ondersteunde geluidsstructuren: AAC (8 tot 320 Kbps), Protected AAC (van iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 tot 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX en AAX+), Apple Lossless, AIFF en WAV

Koptelefoon

• Apple koptelefoon met afstandsbediening en microfoon

• Volumeregelaar

• Frequentieresponsie: 20 Hz tot 20.000 Hz

• Impedantie: 32 ohm

Video

• Ondersteuning voor aansluiting composite-videokabel (480p en 576p)

• H.264 video, tot 1,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per seconde, H.264 Baseline Profile Low-Complexity met AAC-LC audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestandsstructuren; H.264-video, tot 2,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 frames per seconde, Baseline Profile tot niveau 3.0 met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestandsstructuren; MPEG-4-video, tot 2,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per seconde, Simple Profile met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestandsstructuren

Talen

• Taalondersteuning voor Engels (VS), Engels (VK), Frans (Frankrijk), Duits, Traditioneel Chinees, Vereenvoudigd Chinees, Nederlands, Italiaans, Spaans, Portugees (Brazilië), Portugees (Portugal), Deens, Zweeds, Fins, Noors, Koreaans, Japans, Russisch, Pools, Turks, Oekraïens, Arabisch, Thais, Tsjechisch, Grieks, Hebreeuws, Indonesisch, Maleisisch, Roemeens, Slowaaks en Kroatisch

• Toetsenbordondersteuning voor Engels (VS), Engels (VK), Frans (Frankrijk), Frans (Canada), Frans (Zwitserland), Duits, Traditioneel Chinees (Handschrift, Pinyin en Zhuyin), Vereenvoudigd Chinees (Handschrift en Pinyin), Nederlands, Italiaans, Spaans, Portugees (Brazilië), Portugees (Portugal), Deens, Zweeds, Fins, Noors, Koreaans, Japans (QWERTY), Japans (Kana), Russisch, Pools, Turks, Oekraïens, Ests, Hongaars, IJslands, Litouws, Lets, Vlaams, Arabisch, Thais, Tsjechisch, Grieks, Hebreeuws, Indonesisch, Maleisisch, Roemeens, Slowaaks, Kroatisch, Bulgaars en Servisch

• Woordenboekondersteuning (voor tekstvoorspelling en automatische correctie) voor Engels (VS), Engels (VK), Frans, Duits, Traditioneel Chinees (Handschrift, Pinyin en Zhuyin), Vereenvoudigd Chinees (Handschrift en Pinyin), Nederlands, Italiaans, Spaans, Portugees (Brazilië), Portugees (Portugal), Deens, Zweeds, Fins, Noors, Koreaans, Japans (QWERTY), Japans (Kana), Russisch, Pools, Turks, Oekraïens, Litouws, Arabisch, Thais, Tsjechisch, Grieks, Hebreeuws, Roemeens, Slowaaks en Kroatisch

In- en uitvoer

• Dockconnector

• 3,5-mm stereokoptelefoonaansluiting

Externe knoppen en bedieningselementen

• Sluimer/waakstand

• Volume harder/zachter

• Thuisknop

Batterij en stroomvoorziening8

• Ingebouwde, oplaadbare lithium-ionbatterij

• Speelduur

• Speelduur voor muziek: tot 30 uur bij volledig opgeladen batterij

• Speelduur voor video: tot 6 uur bij volledig opgeladen batterij

• Opladen via USB-poort van computersysteem of lichtnetadapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

• Snellaadtijd: ongeveer 2 uur (80% van capaciteit)

• Volledige laadtijd: ongeveer vier uur

Systeemvereisten voor de Mac

• Mac met USB 2.0-poort

• Mac OS X versie 10.4.11 of hoger

• iTunes 9 of hoger9

Systeemvereisten voor Windows

• Pc met USB 2.0-poort

• Windows Vista of Windows XP Home of Professional met Service Pack 3 of hoger

• iTunes 9 of hoger9

Omgeving

• Temperatuur bij gebruik: 0 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -20 tot 45 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 5 tot 95%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: max. 3.000 m

1. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

2. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

3. De opslagcapaciteit voor muziek is gebaseerd op vier minuten per nummer en 128-Kbps AAC-codering; voor nummers in de 256-Kbps AAC-structuur bedraagt de opslagcapaciteit tot 3.500 nummers (32GB) of 7.000 nummers (64GB); de feitelijke capaciteit varieert, afhankelijk van de gekozen codering en bitsnelheid.

4. De opslagcapaciteit voor foto's is gebaseerd op via iTunes overgezette, voor weergave op de iPod geschikte foto's.

5. De opslagcapaciteit voor video is gebaseerd op H.264 1,5-Mbps video met een resolutie van 640 x 480 gecombineerd met 128-Kbps audio; de feitelijke opslagcapaciteit is afhankelijk van het materiaal.

6. Vereist een internetabonnement; breedbandverbinding aanbevolen; hieraan zijn mogelijk kosten verbonden.

7. Als je een iPod touch met Kaarten hebt, geeft het programma Kaarten weer waar je je ongeveer bevindt aan de hand van informatie die is gebaseerd op bekende draadloze netwerken om je heen (indien die ingeschakeld en beschikbaar zijn). Hoe nauwkeuriger de beschikbare informatie is, des te kleiner wordt de cirkel die je positie op de kaart weergeeft. Deze functie is niet overal beschikbaar. Bekende draadloze netwerken bevinden zich voornamelijk in stedelijke gebieden. Om je locatie op te zoeken, worden gegevens verzameld. Dat gebeurt op een manier waarbij je niet persoonlijk wordt geïdentificeerd. Als je niet wilt dat dergelijke informatie wordt verzameld, moet je deze functie niet inschakelen. Als je deze functie uitgeschakeld laat, heeft dat geen gevolgen voor de functionaliteit van je iPod touch.

8. Tests uitgevoerd door Apple in augustus 2009 met prototypen van de hardware en software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers bestaand uit materiaal geïmporteerd van cd's met behulp van iTunes (128-Kbps AAC) en materiaal afkomstig uit de iTunes Store (256-Kbps AAC; videomateriaal was afkomstig uit de iTunes Store. De iPods werden verbonden met een Wi-Fi-netwerk en de functie voor automatische helderheidsbepaling was uitgeschakeld; alle andere instellingen waren standaard. De batterijtests zijn uitgevoerd met specifieke iPods; de feitelijke resultaten kunnen variëren. Oplaadbare batterijen kunnen maar een beperkt aantal keren worden opgeladen en moeten op den duur mogelijk worden vervangen (zie www.apple.com/nl/support/ipod/service/battery). De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen, zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Ga naar www.apple.com/nl/batteries voor meer informatie.

9. iPod en iTunes mogen alleen worden gebruikt voor de reproductie van materiaal waarvoor de gebruiker over wettelijke rechten of auteursrechten beschikt. Steel geen muziek.