PowerBook G4 (17-inch) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 2,6cm

• Breedte: 39,2cm

• Diepte: 25,9cm

• Gewicht: 3,1kg met batterij en optische eenheid7

Processor en geheugen

• 1-GHz PowerPC G4-processor met Velocity Engine

• 1 MB DDR SRAM Level 3-cache

• 167-MHz systeembus

• 512 MB PC2700 (333-MHz) DDR SDRAM; uitbreidbaar tot 1 GB via twee SO-DIMM-sleuven

Opslag

• 4200-rpm Ultra ATA/100 harde schijf van 60 GB2

• SuperDrive (dvd-r-/cd-rw-eenheid) met sleuf

• Brandt dvd-r’s met enkelvoudige snelheid; leest dvd’s met 8-voudige snelheid

• Brandt cd-r’s met 8-voudige snelheid; brandt cd-rw’s met 4-voudige snelheid

• Leest cd’s met 24-voudige snelheid

Communicatie

• Ingebouwde 54-Mbps AirPort Extreme draadloze netwerkvoorziening1 (gebaseerd op 802.11g-conceptspecificatie;voldoet aan IEEE 802.11b-norm)

• Geïntegreerde ondersteuning voor Bluetooth 1.1

• Ingebouwde 10/100/1000BASE-T Ethernet-connector (RJ-45)

• Ingebouwde 56K V.92-modem3 (RJ-11-connector)

Uitbreiding

• Eén FireWire 800-poort met een snelheid tot 800 Mbps; één FireWire 400-poort met een snelheid tot 400 Mbps4

• Twee 12-Mbps USB 1.1-poorten

• Eén PC Card/CardBus-sleuf voor één Type II-kaart

Beeldscherm

• TFT-beeldscherm van 17 inch (diagonaal)

• Ondersteuning voor miljoenen kleuren bij een resolutie van 1440x900 pixels

• Ondersteunde resoluties: 1440x900 (native), 1152x720, 1024x640 en 800x500 pixels bij een aspectratio van 16:10; 1024x768, 800x600 en 640x480 pixels bij een aspectratio van 4:3

Grafische ondersteuning en weergavevoorzieningen

• NVIDIA GeForce4 440 Go grafische processor met AGP 4x-ondersteuning en 64 MB DDR SDRAM-videogeheugen voor 2D/3D grafische versnelling

• Ondersteuning voor twee beeldschermen en synchrone weergave: ondersteunt miljoenen kleuren bij een resolutie tot 1440x900 pixels op het ingebouwde beeldscherm en 2048x1536 pixels op een extern beeldscherm5

• DVI-uitvoerpoort

• VGA-uitvoer via meegeleverde DVI-naar-VGA-adapter

• S-video-uitvoerpoort

• Composite-video-uitvoer via meegeleverde S-video-naar-composite-adapter

Geluid

• Geluidsinvoerpoort (mini-aansluiting)

• Koptelefoonaansluiting (mini-aansluiting)

• Twee ingebouwde stereoluidsprekers

• Interne omnidirectionele microfoon (onder de linkerluidspreker)

Batterij en stroomvoorziening

• Prismatische lithium-ionbatterij van 55 wattuur met ingebouwde LED-ladingsindicator;gebruiksduur tot 4,5 uur6

• Lichtnetadapter (65 W) met kabelbeheersysteem

• Poort voor lichtnetadapter

Beveiligin

• Sleuf voor Kensington-kabelslot

Toetsenbord en stuurvlak

• Ingebouwd toetsenbord (volledig formaat) met 79 toetsen, waaronder 12 functietoetsen, 4 pijltoetsen (“omgekeerde T”) en geïntegreerd numeriek toetsenblok

• Toetsenbord van glasvezel met verlichte toetsen

• Vast stuurinstrument voor zeer nauwkeurige aanwijzerverplaatsing; ondersteunt klikken, dubbel klikken en slepen

Omgevingslichtsensor

• Meet omgevingslicht en wijzigt in combinatie met geïntegreerde programmatuur de toetsenbord-verlichting en de helderheid van het beeldscherm op basis van gebruikersvoorkeuren

Voeding en omgeving

• Voldoet aan ENERGY STAR-norm

• Netspanning: 100 tot 240 V wisselstroom

• Frequentie: 50 tot 60 Hz

• Temperatuur bij gebruik: 10° tot 35° C

• Temperatuur bij opslag: -40° tot 47° C

• Relatieve vochtigheid: 20% tot 80%, niet-condenseren

• Hoogte bij gebruik: tot 3000 meter

• Hoogte bij opslag: tot 4500 meter

• Hoogte bij transport: tot 10.500 meter

Configuratie

Bestelnummer

M8793*/A

Processor

1-GHz PowerPC G4

Level 3-cache

1 MB DDR SRAM

Geheugen

512 MB PC2700 (333-MHz) DDR SDRAM

Harde schijf

Ultra ATA/100, 60 GB2

Optische eenheid

SuperDrive met sleuf (dvd-r/cd-rw)

Beeldscherm

TFT-breedbeeldscherm, 17 inch (diagonaal)

Grafische ondersteuning

NVIDIA GeForce4 440 Go met 64 MB DDR SDRAM

Draadloos netwerken

Ingebouwde 54-Mbps AirPort Extreme-voorziening1; geïntegreerde ondersteuning voor Bluetooth 1.1

Ethernet

Ingebouwde 10/100/1000BASE-T-voorziening (Gigabit)

Modem

Ingebouwde 56K V.92-modem3

Programmatuur

Mac OS X, QuickTime, iCal, iChat, iDVD, iMovie, iPhoto, iTunes, Dvd-speler, Mac OSxMail, Microsoft Internet Explorer, Acrobat Reader, Art Directors Toolkit, FAXstf, FileMaker Pro Trial, Graphic Converter, OmniGraffle, OmniOutliner, Developer Tools, Apple Hardware Test

Service en ondersteuning

90 dagen gratis telefonische ondersteuning en een jaar garantie

Meegeleverd

S-video-naar-composite-adapter, DVI-naar-VGA-adapter, modemkabel, lichtnetadapter, stekker, netsnoer

Op maat bestellen

Je kunt een op maat gemaakte PowerBook G4 bestellen via de Apple Store of bij je Apple reseller. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor extra geheugen, een extra lithium-ionbatterij of lichtnetadapter, een Apple flat-panelbeeldscherm, een extern toetsenbord en een externe muis en randapparatuur van andere fabrikanten.

Apple beeldschermen8

• Apple Studio Display (17-inch flat-panel), bestelnummer M7649ZM/A

• Apple Cinema Display (22-inch flat-panel), bestelnummer M8058ZM/A

• Apple Cinema HD Display (23-inch flat-panel), bestelnummer M8537ZM/A

• Apple DVI-naar-ADC-adapter, bestelnummer M8661Z/A

Aanvullende opties

• Apple Portable Power Adapter, bestelnummer M8943Z/A

• Oplaadbare PowerBook G4-batterij, bestelnummer M8983G/A

• AirPort Extreme-basisstation, bestelnummers M8930*/A en M8799*/A

• Apple DVI-naar-ADC-adapter, bestelnummer M8661Z/A

• AppleCare Protection Plan, bestelnummer M8853Z/A

Uitgebreide service enondersteuning

Als je het AppleCare Protection Plan aanschaft, worden de service en ondersteuning voor je computer uitgebreid tot drie jaar. Het plan biedt dekking voor je Mac, het Mac OS en vele consumentenprogramma’s van Apple, zodat de meeste problemen met één telefoontje kunnen worden opgelost. Het plan biedt tevens dekking voor één Apple beeldscherm, mits dit tegelijk met de computer is aangeschaft. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/nl/support/products (Nederland) of www.apple.com/benl/support/products (België) of bel 020 346 9104 (Nederland) of 02713 1203 (België).

*N voor Nederland, FN voor België

Voor internettoegang is een compatibele internetaanbieder nodig; je dient hiervoor mogelijk te betalen. Dit product bevat elektronische documentatie en wordt geleverd met een reservekopie van de programmatuur.

1. Voor draadloze internettoegang zijn een AirPort Extreme-kaart, een AirPort- of AirPort Extreme-basisstation en een internetabonnement nodig (waarvoor je mogelijk dient te betalen). Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet compatibel met AirPort en AirPort Extreme. Het bereik kan variëren, afhankelijk van de omgeving.

2. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

3. Geschikte internetaanbieder en telefoondienst vereist. Bepaalde internetaanbieders ondersteunen niet alle V.92-functies. Modem functioneert volgens de V.90-norm indien geen V.92-diensten beschikbaar zijn. De werkelijke modemsnelheid kan variëren en is afhankelijk van de verbindingssnelheid en andere factoren.

4. De werkelijke snelheid kan variëren.

5. Bepaalde DVI-beeldschermen van andere fabrikanten ondersteunen mogelijk niet alle resoluties.

6. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de configuratie en het gebruik.

7. Het werkelijke gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

8. Voor aansluiting van een Apple flat-panelbeeldscherm is een Apple DVI-naar-ADC-adapter vereist (apart verkrijgbaar).