Power Mac G4 (QuickSilver 2002) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 43,2 cm

• Breedte: 22,6 cm

• Diepte: 46,7 cm

• Gewicht: 13,6 kg9

Processor

• 800- of 933-MHz PowerPC G4-processor of twee 1-GHz PowerPC G4-processors

• Velocity Engine voor vectorverwerking

• Volledige 128-bits gegevenspaden voor intern geheugen

• Krachtige drijvende-kommaeenheid voor “single- cycle,double-precision” -berekeningen

• “Data stream prefetching” -bewerkingen met ondersteuning voor vier gelijktijdige 32-bits gegevensstromen

• 256 KB L2 “on-chip”-cache op processorsnelheid

• 2 MB DDRSDRAM L3-cache per processor met een doorvoersnelheid tot 4 GB per seconde (933-MHz configuraties en configuraties met twee 1-GHZ processors)

• 133-MHz systeembus voor gegevensoverdracht met een snelheid van meer dan 1GBps

Geheugen

• 256 of 512 MB PC133 SDRAM

• Drie DIMM-sleuven voor uitbreiding tot maximaal 1,5 GB PC133 SDRAM met behulp van de volgende DIMM’s:2

• DIMM’s van 128 of 256 MB (64-bits,128-Mbits 8 technologie)

• DIMM’s van 512 MB (64-bits,256-Mbits technologie)

Opslag

• Een van de volgende harde schijven5:

• 7200-rpm Ultra ATA van 40 GB

• 7200-rpm Ultra ATA van 60 GB

• 7200-rpm Ultra ATA van 80 GB

• Een van de volgende optische-schijfeenheden:

• Cd-rw-speler (beschrijven van cd-r’s met 24-voudige snelheid; beschrijven van cd-rw’s met 10-voudige snelheid; lezen van cd’s met 32-voudige snelheid)

• SuperDrive (gecombineerde dvd-r/cd-rw-speler; beschrijven van dvd-r’s met 2-voudige snelheid; lezen van dvd’s met 4-voudige snelheid; beschrijven van cd-r’s met 8-voudige snelheid; beschrijven van cd-rw’s met 4-voudige snelheid; lezen van cd’s met 24-voudige snelheid)

• Gecombineerde dvd-rom/cd-rw-speler (maatwerkoptie; lezen van dvd’s met 8-voudige snelheid; beschrijven van cd-r’s met 12-voudige snelheid; beschrijven van cd-rw’s met 8-voudige snelheid; lezen van cd’s met 32-voudige snelheid)

• Drie uitbreidingsnissen voor 3,5-inch harde schijven:

• Een ATA-schijf vooraf geïnstalleerd in standaardconfiguraties

• Ondersteuning voor max. twee interne ATA-schijven

• Ondersteuning voor max. drie interne SCSI-schijven

• Ondersteuning voor een combinatie van interne SCSI- en ATA-schijven

Grafische ondersteuning

• Een van de volgende videokaarten, geïnstalleerd in een speciale AGP 4x-sleuf:

• ATI Radeon 7500-videokaart met 32 MB DDR SDRAM en een ADC- en VGA-connector; ondersteuning voor digitale resoluties tot 1920x1200 en analoge resoluties tot 2048x1536

• NVIDIA GeForce4 MX-videokaart met 64 MB DDR SDRAM en een ADC- en VGA-connector; ondersteuning voor digitale en analoge resoluties tot 1920x1200

• NVIDIA GeForce4 Ti-videokaart met 128 MB DDR SDRAM en een ADC- en DVI-connector (maatwerkoptie); ondersteuning voor digitale en analoge resoluties tot 2048x1536

• Ondersteuning voor twee beeldschermen voor een uitgebreid bureaublad en synchrone weergave

Uitbreidingsmogelijkheden

• Vier 64-bits, 33-MHz PCI-sleuven van volledige lengte

• Een AGP 4x-sleuf met videokaart geïnstalleerd

• Twee 400-Mbps FireWire-poorten (15 W totaal)6

• Vier USB-poorten (twee op het systeem, twee op het toetsenbord)

Communicatie

• 10/100/1000BASE-T Ethernet-connector (RJ-45)

• Ingebouwde 56K V.90-modem7

• Gereed voor draadloze netwerkvoorzieningen: ingebouwde antennes en kaartsleuf voor optionele 11-Mbps AirPort-kaart; voldoet aan IEEE 802.11b- norm8

Geluid

• Ingebouwde luidspreker

• Apple miniluidsprekeringang voor aansluiting van Apple Pro Speakers

• Optionele Apple Pro Speakers

• Mini-aansluiting voor koptelefoon/geluidsuitvoer

• Ondersteuning voor externe USB-apparatuur voor digitale audio van andere fabrikanten, zoals microfoons, luidsprekers en MIDI-apparatuur

Toetsenbord en muis

• Apple Pro Keyboard

• Apple Pro Mouse

Voeding en keurmerken

• Netspanning: 115 V wisselstroom (90-132 V wisselstroom) of 230 V wisselstroom (180-264 V wisselstroom)

• Frequentie: 47-63 Hz, enkelfasig

• Maximum continu vermogen: 360 W

• Voldoet aan ENERGY STAR-norm

Omgeving

• Temperatuur bij gebruik: 10°tot 35°C

• Temperatuur bij opslag: –40°tot 47°C

• Relatieve luchtvochtigheid: 5% tot 95%, niet-condenserend

• Hoogte: tot 3000 m

Configuraties

Bestelnummer

M8705*/A

M8666*/A

M8667*/A

Processor

800-MHz PowerPC G4

933-MHz PowerPC G4

Twee keer 1-GHz PowerPC G4

“On-chip”-cache

256 KB L2 op 800 MHz

256 KB L2 op 933 MHz

256 KB L2 op 1 GHz per processor

L3-cache (DDRSDRAM)

-

2 MB met doorvoersnelheid van 3,7 GBps

2 MBper processor met doorvoersnelheid van 4 GBps

Werkgeheugen (PC133 SDRAM)

256 MB

256 MB

512 MB

Harde schijf5

40 GB (7200 rpm)

60 GB (7200 rpm)

580 GB (7200 rpm)

Grafische ondersteuning

ATI Radeon 7500 met 32 MB DDR SDRAM

NVIDIA GeForce4 MX met 64 MB DDR SDRAM

NVIDIA GeForce4 MX met 64 MB DDR SDRAM

Optische-schijfeenheid

Cd-rw

SuperDrive (dvd-r/cd-rw)

SuperDrive (dvd-r/cd-rw)

FireWire

Twee poorten

Twee poorten

Twee poorten

USB

Vier poorten

Vier poorten

Vier poorten

PCI

Vier sleuven

Vier sleuven

Vier sleuven

Ethernet

10/100/1000BASE-T

10/100/1000BASE-T

10/100/1000BASE-T

Draadloos netwerk8

Voorbereid voor AirPort

Voorbereid voor AirPort

Voorbereid voor AirPort

Modem7

56K

56K

56K

Alle modellen worden geleverd met een Apple Pro Keyboard, Apple Pro Mouse en modemkabel; Mac OS X v10.1, Mac OS 9.2, QuickTime, iMovie 2, iDVD 2 (vereist SuperDrive), iPhoto, iTunes 2, Dvd-speler, Mac OS X Mail, Microsoft Internet Explorer, Acrobat Reader 5.0, Art Director’s Toolkit, FAXstf 10.0 Preview, FileMaker Pro 5.5- evaluatieversie, Graphic Converter, OmniGraffle, OmniOutliner, PCalc, TopCalculette Pro, PixelNhance en Snapz Pro X, Apple Hardware Test-cd; complete documentatie (installatie, introductie en naslag) en een jaar garantie.

Voor internettoegang is een internetabonnement nodig, waarvoor je mogelijk dient te betalen. Dit product bevat elektronische documentatie. Een reservekopie van de programmatuur wordt meegeleverd op cd-rom.

* N voor Nederlandse versie, FN voor Belgische versie

Maatwerkopties

Je kunt een op maat gemaakt systeem bestellen bij je Apple reseller of via de Apple Store op het internet. Hierbij kun je onder andere kiezen uit de onderstaande opties. Raadpleeg voor de meest recente informatie www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore, of bel naar 0800-023 0432 (Nederland) of 0800-95172 (België).

• Processor: 800-MHz, 933-MHz, twee keer 1-GHz PowerPC G4

• Geheugen: 256 MB, 512 MB, 1 GB, 1, 5 GB2

• Harde schijven: 40-GB Ultra ATA (7200 rpm), 60-GB Ultra ATA (7200 rpm), 80-GB Ultra ATA (7200 rpm), 36-GB Ultra160 SCSI (10.000 rpm), 72-GB Ultra160 SCSI (10.000 rpm)5

• Optische-schijfeenheden: SuperDrive (dvd-r/cd-rw), gecombineerde dvd-rom/cd-rw, cd-rw

• Videokaart: ATI Radeon 7500 met 32 MB DDR SDRAM, NVIDIA GeForce4 MX met 64 MB DDR SDRAM, NVIDIA GeForce4 Ti met 128 MB DDR SDRAM

• Geluid: Apple Pro Speakers, Apple iPod, Harman Kardon iSub, Harman Kardon SoundSticks

• Overige opties: AirPort-kaart, AirPort-basisstation, DVI-naar-ADC-adapter, Zip 250-eenheid, Ultra SCSI PCI-kaart, Ultra160 SCSI PCI-kaart, AppleCare Protection Plan

Apple beeldschermen

• Apple Studio Display (15-inch flat-panel); M7928ZM/A

• Apple Studio Display (17-inch flat-panel); M7649ZM/A

• Apple Cinema Display (22-inch flat-panel); M8058ZM/A

1. De ATI Radeon 7500- en NVIDIA GeForce4 MX-kaarten ondersteunen één ADC-beeldscherm en één VGA-beeldscherm tegelijkertijd. De NVIDIA GeForce4 Ti-videokaart ondersteunt één ADC- en één DVI- of VGA-beeldscherm tegelijkertijd.

2. Maximaal 999 MB per programma onder Mac OS9.

3. iTunes en iDVD mogen alleen worden gebruikt voor de reproductie van materiaal waarvoor de gebruiker over wettelijke rechten of auteursrechten beschikt. Steel geen materiaal.

4. Alleen in bepaalde configuraties.

5. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

6. De werkelijke snelheid kan variëren.

7. De werkelijke modemsnelheid kan lager zijn en is afhankelijk van de verbindingssnelheid en andere factoren.

8. Voor draadloze internettoegang zijn een AirPort-kaart, AirPort-basisstation en een internetabonnement nodig (waarvoor je mogelijk dient te betalen). Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet compatibel met AirPort. Het bereik van AirPort (doorgaans 50 meter) kan variëren, afhankelijk van de omgeving.

9. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.