OS X El Capitan - Technische specificaties

Algemene vereisten

• OS X versie 10.6.8 of hoger

• 2 GB geheugen

• 8,8 GB vrije opslagruimte

• Voor een aantal voorzieningen is een Apple ID vereist; onderworpen aan bepaalde voorwaarden.

• Voor bepaalde functies is een compatibele internetaanbieder nodig, waarvoor je mogelijk moet betalen.

Hardwarevereisten voor de Mac

Voor meer informatie over je Mac-model klik je op het Apple symbool linksboven in je scherm, kies je ‘Over deze Mac’ en vervolgens ‘Meer info’. Deze Mac-modellen zijn compatibel met OS X El Capitan:

• MacBook (begin 2015)

• MacBook (eind 2008, aluminium, of begin 2009 of nieuwer)

• MacBook Pro (medio/eind 2007 of nieuwer)

• MacBook Air (eind 2008 of nieuwer)

• Mac mini (begin 2009 of nieuwer)

• iMac (medio 2007 of nieuwer)

• Mac Pro (begin 2008 of nieuwer)

• Xserve (begin 2009)

Specifieke vereisten

Handoff en Instant Hotspot

Worden ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015)

• MacBook Pro (2012 of nieuwer)

• MacBook Air (2012 of nieuwer)

• Mac mini (2012 of nieuwer)

• iMac (2012 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013)

Voor Handoff is een iPhone, iPad of iPod touch met Lightning-connector en iOS 8 of hoger vereist.

Voor Instant Hotspot is een iPhone of iPad met mobiel internet, een Lightning-connector en iOS 8.1 of hoger vereist. Persoonlijke hotspot moet worden ondersteund door je netwerkaanbieder.

Bellen

Om te kunnen bellen is een iPhone met iOS 8 of hoger vereist. Hiervoor is een actief abonnement nodig.

SMS

Om te kunnen sms’en is een iPhone met iOS 8.1 of hoger vereist. Hiervoor is een actief abonnement nodig.

AirDrop

AirDrop tussen Macs en iOS-apparaten wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015)

• MacBook Pro (2012 of nieuwer)

• MacBook Air (2012 of nieuwer)

• Mac mini (2012 of nieuwer)

• iMac (2012 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013)

Voor AirDrop naar iOS-apparaten is een iPhone, iPad of iPod touch met Lightning-connector en iOS 7 of hoger vereist.

AirDrop tussen twee Macs wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015)

• MacBook (eind 2008, aluminium, of nieuwer)*

• MacBook Pro (eind 2008 of nieuwer)*

• MacBook Air (eind 2010 of nieuwer)

• Mac mini (medio 2010 of nieuwer)

• iMac (begin 2009 of nieuwer)

• Mac Pro (begin 2009 met AirPort Extreme-kaart, of medio 2010 of nieuwer)

Time Machine

Vereist een aparte harde schijf of AirPort Time Capsule (afzonderlijk verkrijgbaar).

Metal

Wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015)

• MacBook Pro (medio 2012 of nieuwer)

• MacBook Air (medio 2012 of nieuwer)

• Mac mini (eind 2012 of nieuwer)

• iMac (eind 2012 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013 of nieuwer)

Photo Booth

Vereist een FaceTime- of iSight-camera (ingebouwd of extern), UVC-camera (USB Video Class) of FireWire DV-camcorder.

FaceTime

Voor videogesprekken zijn een ingebouwde FaceTime-camera, iSight-camera (ingebouwd of extern), UVC-camera (USB Video Class) of FireWire DV-camcorder en een breedbandinternetverbinding vereist.

Meer informatie over FaceTime

Boot Camp

Ondersteunt bestaande Boot Camp-installaties met Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 of Windows 10. Voor nieuwe Boot Camp-installaties is Windows 8 of Windows 10 vereist (afzonderlijk verkrijgbaar).

Exchange-ondersteuning

Vereist Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 1 Update Rollup 4, Exchange Server 2010 of Exchange 2013. Voor automatische configuratie moet de Autodiscovery-voorziening van Microsoft Exchange Server zijn geactiveerd.

Spotlight-suggesties

Vereist een breedbandinternetverbinding.

AirPlay

Voor synchrone AirPlay-weergave is een Apple TV (2e generatie of nieuwer) vereist. Wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015)

• MacBook Pro (begin 2011 of nieuwer)

• MacBook Air (medio 2011 of nieuwer)

• Mac mini (medio 2011 of nieuwer)

• iMac (medio 2011 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013)

AirPlay voor webvideo vereist een Apple TV (2e generatie of nieuwer).

AirPlay via peer-to-peer vereist een Mac (2012 of nieuwer) met OS X Yosemite of hoger en een Apple TV (3e generatie rev. A, model A1469 of nieuwer) met Apple TV-software 7.0 of hoger.

Power Nap

Wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook (begin 2015)

• MacBook Pro met Retina-display (medio 2012 of nieuwer)

• MacBook Air (eind 2010 of nieuwer)

• Mac mini (eind 2012 of nieuwer)

• iMac (eind 2012 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013)

Vingerbewegingen

Vereist een Multi-Touch-trackpad, Force Touch-trackpad, Magic Trackpad of Magic Mouse.

Force Touch vereist een Force Touch-trackpad.

VoiceOver vereist een Multi-Touch-trackpad, Force Touch-trackpad of Magic Trackpad.

Dicteerfunctie

De dicteerfunctie vereist een microfoon (ingebouwd of extern).

Mac App Store

Uitsluitend beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder in de Verenigde Staten en andere landen.

Standaard meegeleverd

Apps

• Automator

• Calculator

• Agenda

• Schaakspel

• Contacten

• Dashboard

• Woordenboek

• Dvd-speler

• FaceTime

• Lettertype­catalogus

• iBooks

• Fotolader

• iTunes

• Launchpad

• Mac App Store

• Mail

• Kaarten

• Berichten

• Mission Control

• Notities

• Photo Booth

• Foto’s

• Voorvertoning

• QuickTime Player

• Herinneringen

• Safari

• Plaknotities

• Systeem­voorkeuren

• Teksteditor

• Time Machine

Meer informatie over ingebouwde apps

Hulpprogramma’s

• Activiteiten­weergave

• AirPort-configuratie-programma

• AppleScript-editor

• Audio/MIDI-configuratie

• Bluetooth-bestands­uitwisseling

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-hulpprogramma

• Console

• Digitale-kleurenmeter

• Schijfhulp­programma

• Schermafbeelding

• Grapher

• Sleutelhanger­toegang

• Migratie-assistent

• Systeeminformatie

• Terminal

• VoiceOver-hulpprogramma

Talen

• Arabisch

• Catalaans

• Kroatisch

• Vereenvoudigd Chinees

• Traditioneel Chinees

• Tsjechisch

• Deens

• Nederlands

• Engels

• Fins

• Frans

• Duits

• Grieks

• Hebreeuws

• Hongaars

• Indonesisch

• Italiaans

• Japans

• Koreaans

• Maleis

• Noors

• Pools

• Portugees (Brazilië)

• Portugees

• Roemeens

• Russisch

• Slowaaks

• Spaans

• Spaans (Mexico)

• Zweeds

• Thai

• Turks

• Oekraïens

• Vietnamees

* De MacBook Pro (17-inch, eind 2008) en de witte MacBook (eind 2008) bieden geen ondersteuning voor AirDrop.

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle landen of regio’s beschikbaar. Klik hier voor de volledige lijst.

Voor iCloud is het volgende vereist: iOS 5 of hoger op een iPhone 3GS of nieuwer, iPod touch (3e generatie of nieuwer), iPad of iPad mini, een Mac met OS X Lion versie 10.7.5 of hoger of een pc met Windows 7 of Windows 8 (Outlook 2007 of hoger of een recente browser vereist voor toegang tot e‑mail, contactgegevens en agenda’s). Voor sommige functies zijn iOS 8 en OS X Yosemite of hoger vereist. Voor sommige functies is een wifiverbinding vereist. Sommige functies zijn niet overal beschikbaar. De toegang tot sommige voorzieningen is beperkt tot tien apparaten.