Over overheidsmeldingen en noodmeldingen op Apple Watch

Lees hier hoe u noodmeldingen, overheidsmeldingen en meldingen over de openbare veiligheid kunt ontvangen op uw Apple Watch.

U kunt noodmeldingen, overheidsmeldingen en meldingen over de openbare veiligheid ontvangen op uw Apple Watch. In geval van nood krijgt u bijvoorbeeld dit te zien:

• Meldingen die zijn verstuurd door de overheid van uw land of regio

• Meldingen over dreigend gevaar voor de veiligheid of volksgezondheid

• Meldingen over extreme weersomstandigheden

• AMBER alerts (America's Missing: Broadcast Emergency Response)*

• Meldingen over de openbare veiligheid

* AMBER alerts en meldingen over de openbare veiligheid zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Overheidsmeldingen in- of uitschakelen

Overheidsmeldingen zijn standaard ingeschakeld op uw apparaat.1 Als u een overheidsmelding ontvangt, hoort u een speciaal geluid dat klinkt als een alarm. Volg deze stappen als u deze meldingen wilt in- of uitschakelen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichtgeving' op uw iPhone.

2. Scrol naar de onderkant van het scherm.

3. Schakel het type melding in of uit onder 'Overheidsmeldingen'.2 Wanneer u een melding inschakelt op uw iPhone, wordt deze ook ingeschakeld op uw Apple Watch.

1. Overheidsmeldingen worden ondersteund wanneer u een simkaart van een ondersteunde aanbieder gebruikt. U kunt deze meldingen ontvangen op uw Apple Watch als uw iPhone deze kan ontvangen en in de buurt is of als uw Apple Watch verbinding heeft met een wifinetwerk. Met een mobiel abonnement van een ondersteunde aanbieder kunt u deze meldingen ook ontvangen op uw Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) of nieuwer als uw iPhone niet in de buurt is. Voor meer informatie neemt u contact op met uw aanbieder.

2. In sommige landen of regio's kunt u overheidsmeldingen mogelijk niet uitschakelen.

Instellen of u testnoodmeldingen wilt ontvangen op uw Apple Watch in de Verenigde Staten

U kunt testnoodmeldingen inschakelen die ook op uw Apple Watch verschijnen zolang uw iPhone is verbonden met een aanbieder in de Verenigde Staten. Dit is het geval bij gebruik van een simkaart uit de VS of tijdens roaming binnen de VS. Een Apple Watch met mobiel netwerk kan deze meldingen ook ontvangen wanneer u niet in de buurt van uw iPhone bent.

Dit is standaard uitgeschakeld. Wanneer u een dergelijke melding ontvangt, hoort u een geluid dat klinkt als een alarm. In de melding wordt aangegeven dat het om een test gaat.

Overheidstestmeldingen zijn beschikbaar bij aanbieders uit de VS, inclusief Puerto Rico. Uw lokale overheid is verantwoordelijk voor de inhoud en de frequentie van de testmeldingen. U kunt deze functie op elk gewenst moment uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen. Voor meer informatie neemt u contact op met uw aanbieder.

Testmeldingen inschakelen op uw Apple Watch

1. Controleer of uw iPhone gebruikmaakt van de nieuwste versie van iOS. Voor deze stappen hebt u iOS 15.6 of hoger nodig.

2. Ga op uw iPhone naar 'Instellingen' > 'Berichtgeving'.

3. Schakel 'Testmeldingen' in. Hiermee schakelt u 'Testmeldingen' ook in op uw Apple Watch.

Testmeldingen inschakelen op een Apple Watch die u hebt geconfigureerd voor een familielid

Als u een Apple Watch voor een familielid hebt geconfigureerd via Gezinsconfiguratie, kunt u uw iPhone gebruiken om 'Testmeldingen' in te schakelen op de Watch van uw familielid:

1. Controleer of de Apple Watch gebruikmaakt van de nieuwste versie van watchOS. Voor deze stappen hebt u watchOS 8.4 of hoger nodig.

2. Download het profiel 'Testmeldingen' op de iPhone die u hebt gebruikt om de Apple Watch te configureren:

3. Tik op 'Sta toe'. Als u wordt gevraagd om het apparaat te kiezen waarop u het profiel wilt installeren, kiest u 'Apple Watch'.

4. Open de Instellingen-app en tik op 'Profiel gedownload'.

5. Tik op 'Installeren'. Volg de instructies op het scherm om de installatie van het profiel te voltooien.

6. Ga nadat het profiel is geïnstalleerd op uw Apple Watch naar 'Instellingen' > 'Meldingen'.

7. Schakel 'Testmeldingen' in.

Om 'Testmeldingen' uit te schakelen, doet u één van de volgende dingen:

• Ga naar 'Instellingen' > 'Meldingen' en schakel 'Testmeldingen' uit.

• Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Apparaatbeheer' en verwijder het profiel.