Toestaan dat USB-accessoires en andere accessoires verbinding maken met je iPhone, iPad of iPod touch

Mogelijk moet je je met een toegangscode beveiligde iPhone, iPad of iPod touch ontgrendelen om deze te kunnen verbinden met een Mac, pc of accessoire.

Het apparaat ontgrendelen

Mogelijk moet je je iPhone, iPad of iPod touch ontgrendelen voordat deze bepaalde accessoires kan herkennen en er verbinding mee kan maken:

• USB-accessoires

• Thunderbolt-accessoires

• Accessoires met een Smart Connector (zoals een Smart Keyboard) voor iPad

• Mac- of pc-computers

Nadat je je apparaat hebt ontgrendeld, blijft het accessoire verbonden, zelfs wanneer je het apparaat weer vergrendelt.

Als je je met een toegangscode beveiligde apparaat niet eerst ontgrendelt, of als je het in het afgelopen uur niet hebt ontgrendeld en met een accessoire hebt verbonden, communiceert je apparaat niet met het accessoire of de computer, en wordt het in sommige gevallen niet opgeladen. Mogelijk zie je ook een melding waarin je wordt gevraagd je apparaat te ontgrendelen om accessoires te kunnen gebruiken.

Als het accessoire nog steeds niet wordt herkend nadat je je apparaat hebt ontgrendeld, koppel je het apparaat los van het accessoire. Vervolgens ontgrendel je het apparaat en sluit je het accessoire weer aan.

Zelfs wanneer je je iPhone, iPad of iPod touch niet ontgrendelt, wordt je apparaat nog wel gewoon opgeladen als het is aangesloten op een USB-lichtnetadapter.

Toegang tot USB-, Thunderbolt- en andere accessoires toestaan

Je kunt toestaan dat je iPhone, iPad of iPod touch altijd toegang heeft tot accessoires. Als je bijvoorbeeld een USB-hulpapparaat gebruikt om de toegangscode in te voeren op je vergrendelde iPhone, schakelen veel hulpapparaten automatisch de instelling in om USB-apparaten toe te staan als ze voor de eerste keer worden aangesloten.

Als je niet regelmatig accessoires aansluit, moet je deze instelling mogelijk handmatig inschakelen.

Ga in Instellingen naar 'Face ID en toegangscode' of 'Touch ID en toegangscode' en schakel 'Accessoires' in onder 'Toegang bij vergrendeling'.

In de instellingen voor 'Face ID en toegangscode' op de iPhone is de optie 'Toegang bij vergrendeling' standaard uitgeschakeld voor 'Accessoires'

Wanneer de instelling 'Accessoires' is uitgeschakeld, moet je je apparaat mogelijk ontgrendelen om verbinding te kunnen maken met accessoires.

Beheerders kunnen op apparaten die onder toezicht staan de instelling 'Accessoires' beheren met behulp van Apple Configurator of MDM (Mobile Device Management).

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.