Audiodescripties inschakelen op de iPhone of iPad

Op iPhone of iPad kun je audiodescripties inschakelen zodat scènes in video's worden beschreven.

Gebruik audiodescripties in Instellingen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid'.

2. Tik op 'Audiodescripties'.

3. Schakel 'Audiodescripties' in.

De knop 'Audiodescripties' in Instellingen op iPhone

Schakel audiodescripties in de Apple TV-app in

1. Open de Apple TV-app.

2. Tik tijdens het afspelen van een video op het scherm om de afspeelregelaars weer te geven.

3. Kies de track met audiodescriptie die je wilt gebruiken.

Lees hoe je ontdekt of een film of TV-programma audiodescripties heeft.

Als je geen audiodescripties ziet

• Niet alle video's bevatten tracks voor audiodescriptie. Raadpleeg de documentatie van de video om te controleren of de video beschikt over deze functies.

• Sommige websites en apps van andere fabrikanten bieden aangepaste audioregelaars voor video's. Als je de audioregelaars niet ziet wanneer je een video op een website bekijkt, raadpleeg je de documentatie of neem je contact op met de eigenaar van de website of de ontwikkelaar van de app voor meer informatie.

• Lees hoe je ontdekt of een film of TV-programma audiodescriptiemateriaal heeft.

Als je audiodescripties hebt uitgeschakeld maar nog steeds menubeschrijvingen hoort, is VoiceOver mogelijk ingeschakeld. Lees hoe je VoiceOver uitschakelt.

Lees hoe je audiodescripties op een ander apparaat inschakelt:

De Apple TV-app is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Lees waar de Apple TV-app beschikbaar is.