Toegankelijkheidsopties gebruiken om een nieuwe iPhone, iPad of iPod touch te configureren

Het is voor iedereen eenvoudig om een nieuw apparaat te configureren met toegankelijkheidsopties die je meteen kunt inschakelen.

Wanneer je een nieuwe iPhone, iPad of iPod touch inschakelt, is de eerste stap in het configuratieproces het kiezen van je taal en je land of regio. Als je blind of slechtziend bent, kun je VoiceOver of Zoomen inschakelen om je hiermee te helpen:

• VoiceOver inschakelen tijdens de configuratie: als je apparaat geen thuisknop heeft, heeft het een zijknop of bovenste knop. Druk drie keer op die knop. Als je apparaat een thuisknop heeft, druk je er drie keer op. Wacht vervolgens op de aankondiging dat VoiceOver is ingeschakeld.

• Om Zoomen in te schakelen, tik je twee keer met drie vingers op het scherm.

Nadat je de taal en het land of de regio hebt gekozen, kun je meer toegankelijkheidsvoorzieningen inschakelen om je te helpen het apparaat te configureren:

1. Tik op de knop ToegankelijkheidNo alt supplied for Image op het scherm ‘Begin direct’.

2. Tik op een toegankelijkheidsoptie om een beschrijving van de functie te lezen en de functie in te schakelen. Tik op 'Vorige' om terug te gaan naar de lijst met opties.

3. Tik op 'Gereed' om terug te gaan naar het configuratieproces.

Beschikbare toegankelijkheidsopties tijdens het configureren

Deze opties zijn beschikbaar om je te helpen het configuratieproces te doorlopen.

Zien

• VoiceOver leest onderdelen op het scherm voor.

• Zoomen vergroot het volledige scherm.

• Weergave en tekstgrootte geeft je controle over de tekstgrootte, transparantie, contrast en meer.

• Beweging helpt je de beweging van de gebruikersinterface te verminderen en het automatisch afspelen van berichteffecten en videovoorvertoningen uit te schakelen.

• Gesproken materiaal geeft een spraakknop weer wanneer je tekst selecteert. Je kunt het apparaat het materiaal op het scherm ook laten voorlezen.

Fysiek en motorisch

• Aanraken geeft je toegang tot AssistiveTouch en andere aangepaste aanrakingen.

• Schakelbediening markeert onderdelen op het scherm die je kunt activeren met een aanpassingsaccessoire.

• Toetsenborden laat je de typervaring aanpassen wanneer je een extern toetsenbord gebruikt.

Nadat het apparaat is geconfigureerd en geactiveerd, open je de Instellingen-app en tik je op 'Toegankelijkheid' om alle manieren te zien waarop je een iPhone aan jouw persoonlijke wensen kunt aanpassen.

Meer informatie

Meer informatie over de toegankelijkheidsvoorzieningen die zijn ingebouwd in Apple apparaten.