Voorkeuren voor 'Weergave en tekstgrootte' gebruiken op uw iPhone, iPad en iPod touch

Met iOS-toegankelijkheidsfuncties voor het beeldscherm kunt u de tekst vergroten, deze vet maken, contrast verhogen, kleurenfilters toepassen, Slim omgekeerd gebruiken, helderheid automatisch aanpassen en meer.

Op deze apparaten zijn toegankelijkheidsfuncties voor het beeldscherm beschikbaar:

'Keer kleuren om' aanzetten

Als u het prettig vindt om inhoud tegen een donkere achtergrond te bekijken, kunt u 'Keer kleuren om' aanzetten om de wijze aan te passen waarop inhoud op uw beeldscherm wordt weergegeven.

Om 'Keer kleuren om' te gebruiken, opent u de Instellingen-app en tikt u op 'Toegankelijkheid' > 'Weergave en tekstgrootte'. Schakel 'Slim omgekeerd' of 'Klassiek omgekeerd' in.

Slim omgekeerd

No alt supplied for Image

'Slim omgekeerd' draait de kleuren op het beeldscherm om, behalve voor afbeeldingen, media en sommige apps die een donkere kleurstelling gebruiken.

Klassiek omgekeerd

No alt supplied for Image

'Klassiek omgekeerd' draait alle kleuren op het beeldscherm om.

'Kleurfilters' aanzetten

Als u kleurenblind bent of op andere wijze visueel beperkt bent, kunt u 'Kleurfilters' gebruiken om het verschil tussen kleuren te kunnen zien. Kleurfilters kan de weergave van zaken zoals afbeeldingen en films wijzigen, dus het is verstandig dit alleen te gebruiken indien dat nodig is.

Open de Instellingen-app en tik op 'Toegankelijkheid' > 'Beeldscherm en tekstgrootte'> 'Kleurfilters'. U ziet drie voorbeelden van kleurruimten om u te helpen een optie te selecteren die aansluit op uw behoeften. Veeg naar links of rechts op de voorbeelden om het filter te vinden dat het beste voor u werkt.

No alt supplied for Image

Dit voorbeeld toont van links naar rechts potloden in alle kleuren van de regenboog, van rood en geel tot paars en bruin.

No alt supplied for Image

Dit voorbeeld toont drie kolommen kleurintensiteit.

No alt supplied for Image

Dit voorbeeld toont verticale lijnen op een achtergrond met verschillende kleuren voor kleurafwijkingen. Kies het filter dat de hele lijn toont.

Een filter kiezen

Wanneer u 'Kleurfilters’ inschakelt, hebt u de keuze uit vier vooraf ingestelde filters:

• Grijstinten

• Rood/groen voor protanopie

• Groen/rood voor deuteranopie

• Blauw/geel voor tritanopie

Kleurintensiteit aanpassen

U kunt de intensiteit van elk van de kleurfilters aan uw behoeften aanpassen. Pas de schuifknop voor de intensiteit aan om een meer of minder intens filter te krijgen.

Kleurtint aanpassen

Als u gevoelig bent voor kleur of licht, tikt u op 'Kleurtint' om de tint van het gehele beeldscherm op uw iPhone, iPad of iPod touch te wijzigen. Gebruik de schuifknoppen om de tint en de intensiteit van het effect aan te passen.

Meer aangepaste weergaven

U vindt deze aanpassingen op het scherm 'Weergave en tekstgrootte':

• Vette tekst: maakt tekst vetgedrukt.

• Grotere tekst: tik hierop en schakel 'Grotere tekstgroottes' in. Gebruik de schuifbalk om de gewenste lettergrootte te kiezen.

• Knopvormen: voegt vormen toe aan knoppen, bijvoorbeeld een onderstreping onder Terug-knoppen.

• Labels voor aan/uit: voegt labels voor aan/uit toe aan voorkeurenschermen.

• Maak minder doorzichtig: verbetert contrast door doorzichtigheid en wazigheid op enkele achtergronden te verminderen.

• Verhoog contrast: verbeter kleurcontrast tussen de voorgrond- en achtergrondkleuren van een app.

• Onderscheid zonder kleur: vervangt gebruikersinterface-items die uitsluitend op kleur vertrouwen om informatie over te brengen.

• Verminder witpunt: vermindert de intensiteit van felle kleuren.

De beeldsnelheid beperken

Als u een van deze iPhone- of iPad-modellen hebt, kunt u de maximale beeldsnelheid van uw beeldscherm instellen op 60 frames per seconde:

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• 10,5-inch iPad Pro (1e generatie) of nieuwer

• 11-inch iPad Pro (1e generatie) of nieuwer

• 12,9-inch iPad Pro (2e generatie) of nieuwer

De beeldsnelheid beperken:

1. Open de Instellingen-app.

2. Tik op 'Toegankelijkheid' > 'Beweging'.

3. Schakel 'Beperk beeldsnelheid' in.

Functies inschakelen met de activeringsknop of het bedieningspaneel

'Keer kleuren om' en 'Kleurfilters' kunnen snel aan- of uitgezet worden via de activeringsknop. De activeringsknop gebruiken.