Een gedeelde iCloud-fotobibliotheek verlaten

Als je een gedeelde iCloud-fotobibliotheek hebt aangemaakt, lees je hier hoe je een deelnemer verwijdert of je gedeelde bibliotheek verwijdert. Lees ook hoe je als deelnemer een gedeelde bibliotheek verlaat.

Een gedeelde bibliotheek verlaten

Als je een deelnemer bent, kun je een gedeelde bibliotheek op elk moment verlaten. Zorg ervoor dat je ingelogd blijft bij iCloud en iCloud Foto's ingeschakeld houdt totdat het proces is voltooid.

Op een iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Foto's' en tik op 'Gedeelde bibliotheek'.

2. Kies 'Verlaat gedeelde bibliotheek'.

'Verlaat gedeelde bibliotheek' staat onderaan het scherm.
  3. Kies ervoor om alles van de gedeelde bibliotheek naar je persoonlijke bibliotheek te kopiëren, of alleen de inhoud die je zelf hebt bijgedragen.

Mac

1. Kies in de Foto's-app 'Foto's' > 'Instellingen'.

2. Selecteer het tabblad 'Gedeelde bibliotheek'.

'Verlaat gedeelde bibliotheek' staat onderaan het menu.
  3. Klik op 'Verlaat gedeelde bibliotheek'.

Een deelnemer verwijderen

Als je de maker van de bibliotheek bent, kun je op elk gewenst moment deelnemers uit de gedeelde bibliotheek verwijderen.

Op een iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Foto's' en tik op 'Gedeelde bibliotheek'.

2. Selecteer een deelnemer en kies vervolgens 'Verwijder uit gedeelde bibliotheek'.

'Verwijder uit gedeelde bibliotheek' staat onder 'Stuur uitnodiging opnieuw'.
  3. De deelnemer die uit de gedeelde bibliotheek is verwijderd, ontvangt hiervan een melding.

• Als de deelnemer langer dan zeven dagen toegang tot de gedeelde bibliotheek heeft gehad, wordt al het gedeelde materiaal automatisch gekopieerd naar de persoonlijke bibliotheek van die persoon.

• Als de deelnemer korter dan zeven dagen toegang tot de gedeelde bibliotheek heeft gehad, worden alleen de foto's en video's die diegene zelf heeft bijgedragen, gekopieerd naar de persoonlijke bibliotheek van die persoon.

Op een Mac

1. Kies in de Foto's-app 'Foto's' > 'Instellingen'.

2. Selecteer het tabblad 'Gedeelde bibliotheek'.

3. Klik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast de naam van een deelnemer en kies dan 'Verwijder'.

'Verwijder' staat onder 'Toon contactpersoonkaart'.
  4. De deelnemer die uit de gedeelde bibliotheek is verwijderd, ontvangt hiervan een melding.

• Als de deelnemer langer dan zeven dagen toegang tot de gedeelde bibliotheek heeft gehad, wordt al het gedeelde materiaal automatisch gekopieerd naar de persoonlijke bibliotheek van die persoon.

• Als de deelnemer korter dan zeven dagen toegang tot de gedeelde bibliotheek heeft gehad, worden alleen de foto's en video's die diegene zelf heeft bijgedragen, gekopieerd naar de persoonlijke bibliotheek van die persoon.

Je gedeelde bibliotheek verwijderen

Als je de maker van de bibliotheek bent, kun je je gedeelde bibliotheek op elk gewenst moment verwijderen.

Op een iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Foto's' en tik op 'Gedeelde bibliotheek'.

2. Kies 'Verwijder gedeelde bibliotheek'.

'Verwijder gedeelde bibliotheek' staat onderaan het scherm.
  3. Kies 'Behoud alles' of 'Behoud alleen wat ik heb bijgedragen' en tik vervolgens op 'Verwijder gedeelde bibliotheek' om te bevestigen.

4. Alle deelnemers ontvangen een melding.

• Als de deelnemer langer dan zeven dagen toegang tot de gedeelde bibliotheek heeft gehad, wordt al het gedeelde materiaal automatisch gekopieerd naar de persoonlijke bibliotheek van die persoon.

• Als de deelnemer korter dan zeven dagen toegang tot de gedeelde bibliotheek heeft gehad, worden alleen de foto's en video's die diegene zelf heeft bijgedragen, gekopieerd naar de persoonlijke bibliotheek van die persoon.

Op een Mac

1. Kies in de Foto's-app 'Foto's' > 'Instellingen'.

2. Selecteer het tabblad 'Gedeelde bibliotheek'.

'Verwijder gedeelde bibliotheek' staat onderaan het menu.
  3. Klik op 'Verwijder gedeelde bibliotheek'.

4. Kies 'Behoud alles' of 'Behoud alleen wat ik heb bijgedragen' en klik vervolgens op 'Verwijder gedeelde bibliotheek' om te bevestigen.

5. Alle deelnemers ontvangen een melding.

• Als de deelnemer langer dan zeven dagen toegang tot de gedeelde bibliotheek heeft gehad, wordt al het gedeelde materiaal automatisch gekopieerd naar de persoonlijke bibliotheek van die persoon.

• Als de deelnemer korter dan zeven dagen toegang tot de gedeelde bibliotheek heeft gehad, worden alleen de foto's en video's die diegene zelf heeft bijgedragen, gekopieerd naar de persoonlijke bibliotheek van die persoon.