Deelnemen aan een FaceTime-gesprek vanaf een Android- of Windows-apparaat

Heb je een Android- of Windows-apparaat? Met FaceTime-links in iOS 15, macOS Monterey en nieuwer kan iedereen vanuit de webbrowser deelnemen aan een FaceTime-gesprek.

Wat je nodig hebt

• Een Android- of Windows-apparaat

• Een sterke wifi-verbinding of mobiele verbinding met het internet

• De nieuwste versie van Google Chrome of Microsoft Edge

Deelnemen aan een FaceTime-gesprek op het web

1. Als je een link naar een FaceTime-gesprek ontvangt, open je de link.

2. Voer je naam in en selecteer vervolgens 'Ga door'. Mogelijk moet je FaceTime toestemming geven om je microfoon en camera te gebruiken.

3. Selecteer 'Neem deel'. Wacht vervolgens tot de organisator van het gesprek je toelaat.

4. Selecteer 'Verlaat' om het gesprek te verlaten.

Beschikbare functies in een FaceTime-gesprek op het web

Wanneer je deelneemt aan een FaceTime-gesprek op het web, kun je veel van de dingen doen die je ook in de FaceTime-app kunt doen.

SharePlay en schermdeling zijn niet beschikbaar in FaceTime op het web.

De microfoon uit- of inschakelen

Gebruik de knop 'Microfoon'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding om je microfoon te dempen of weer in te schakelen.

De camera in- of uitschakelen

Gebruik de knop 'Camera'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding om je camera in of uit te schakelen.

De schermvullende modus gebruiken

Als je de knop 'Schermvullende modus'knop 'Schermvullende modus' ziet, kun je hiermee het FaceTime-gesprek op het volledige scherm weergeven.

Van camera wisselen

Als je de knop 'Wissel van camera'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding ziet, kun je hiermee overschakelen naar de camera aan de voorkant of naar de camera aan de achterkant.

Deelnemers in een rasterlay-out weergeven

Je kunt personen in een FaceTime-groepsgesprek weergeven op tegels in een raster. De tegel van de spreker wordt automatisch gemarkeerd, zodat je gemakkelijk kunt zien wie er aan het woord is.

1. Selecteer de deelnemerslijst en de knop 'Instellingenmenu'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

2. Selecteer de knop 'Rasterlay-out'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding. Selecteer de knop opnieuw om de rasterlay-out uit te schakelen.

Meer informatie

Iedereen kan een link naar een FaceTime-gesprek maken met een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 15 of nieuwer of met een Mac met macOS Monterey of nieuwer.

FaceTime-links worden niet ondersteund in het vasteland van China.

Het aanmaken van een link naar een FaceTime-gesprek wordt niet ondersteund op iPhone-modellen die zijn gekocht in het vasteland van China.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.