Een oogrecept toevoegen in de Gezondheid-app

Je kunt een oogrecept toevoegen en bewaren in de Gezondheid-app om eenvoudig toegang te krijgen tot de gegevens over je ogen of corrigerende oogmode.

Een oogrecept toevoegen

Als je een afbeeldings- of pdf-bestand van je recept hebt bewaard op je iPhone, kun je dit uploaden naar de Gezondheid-app. Als je geen opgeslagen exemplaar hebt, kun je ook handmatig de gegevens van je oogrecept toevoegen.

Een afbeelding gebruiken om een oogrecept toe te voegen

1. Open de Gezondheid-app op je iPhone of iPad.

2. Tik op je iPhone op 'Blader'. Tik op je iPad op 'Navigatiekolom'No alt supplied for Image om de navigatiekolom te openen.

3. Tik op 'Lichaamsmetingen' en tik vervolgens op 'Oogrecept'.

4. Tik op 'Voeg een recept toe'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

No alt supplied for Image
  5. Tik op 'Datum verstrekt' om de ingangsdatum van je recept in te voeren.

6. Tik op 'Voeg een afbeelding toe'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

No alt supplied for Image
  7. Tik op 'Scan een document'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding als je een fysieke kopie van je recept hebt om te scannen. Tik op 'Kies foto'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding als je recept in de Foto's-app is bewaard. Tik op 'Voeg toe uit Bestanden'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding als je recept in de Bestanden-app is bewaard.

8. Scan of zoek je recept en tik vervolgens op 'Voeg toe'.

9. Tik op 'Bevestig' als je de receptgegevens niet hoeft in te voeren. Als de receptgegevens in jouw land of regio vereist zijn, tik je op 'Wijzig' en vervolgens op een veld om de gegevens toe te voegen.

10. Tik rechtsboven op 'Voeg toe'.

Een oogrecept handmatig toevoegen

Oogrecepten kunnen variëren en de vereiste velden of metingen kunnen verschillen per land of regio. Als je het oogrecept handmatig toevoegt, hoef je alleen de gegevens in te voeren die specifiek van toepassing zijn op het recept in jouw land of regio.

1. Open de Gezondheid-app op je iPhone of iPad.

2. Tik op je iPhone op 'Blader'. Tik op je iPad op 'Navigatiekolom'No alt supplied for Image om de navigatiekolom te openen.

3. Tik op 'Lichaamsmetingen' en tik vervolgens op 'Oogrecept'.

4. Tik op 'Voeg een recept toe'.

5. Tik op een veld of tik op 'Voeg toe' naast het veld om het te wijzigen.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  6. Nadat je de receptgegevens hebt toegevoegd, tik je rechtsboven op 'Voeg toe'.