De bestanden uit de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' toevoegen aan iCloud Drive

Lees hier hoe je met iCloud Drive de bestanden uit de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' van je Mac kunt delen op al je apparaten.

Mac- en iPhone-schermen met iCloud Drive

Wanneer je de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' bewaart in iCloud Drive, heb je op al je apparaten toegang tot bestanden op je Mac. Dat betekent dat je kunt beginnen aan een document op je bureaublad en er later op je iPhone of iPad en op iCloud.com aan kunt werken. Alles blijft overal automatisch up-to-date.

Voordat je begint, controleer je of iCloud is geconfigureerd op je iPhone of iPad en of iCloud is geconfigureerd op je Mac.

De mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' inschakelen

Schakel 'Bureaublad' en 'Documenten' in op elke Mac die je wilt gebruiken met iCloud Drive.

1. Kies op je Mac het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. Kies in macOS Monterey of ouder het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op 'Apple ID' en vervolgens op 'iCloud'.

3. Klik onder 'Apps die iCloud gebruiken' op 'iCloud Drive'.

4. Controleer onder 'iCloud Drive' of 'Synchroniseer deze Mac' is ingeschakeld.

5. Schakel de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' in.

Mac-scherm met iCloud Drive en ingeschakelde mappen 'Bureaublad' en 'Documenten'
  6. Klik op 'Gereed'.

Als je je bestanden behalve in iCloud Drive ook in een andere cloudopslagvoorziening wilt bewaren, kun je op beide plaatsen kopieën van je bestanden bewaren, maar je kunt geen mappen van de andere cloudvoorziening bewaren in iCloud Drive. De mappen van andere cloudvoorzieningen kun je op een andere plek op je Mac bewaren, bijvoorbeeld in de thuismap.

Als je al een voorziening van een andere cloudaanbieder gebruikt om je mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' te synchroniseren of beheren, moet je deze uitschakelen.

De bestanden in de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' vinden op al je apparaten

Als je de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' toevoegt aan iCloud Drive, worden al je bestanden verplaatst naar iCloud en worden alle nieuwe bestanden die je aanmaakt, automatisch bewaard in iCloud. Vervolgens kun je de bestanden vinden op al je apparaten.

Je bestanden worden elke keer dat je apparaat verbinding maakt met internet, geüpload naar iCloud. Afhankelijk van je internetsnelheid varieert de benodigde tijd om je bestanden weer te geven op je andere apparaten.

Op een Mac

In de Finder kun je de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' vinden in het iCloud-gedeelte in de navigatiekolom van de Finder. Als je een tweede Mac-bureaublad toevoegt, kun je de bestanden ervan in de map 'Bureaublad' in iCloud Drive vinden. Kijk of je een map kunt vinden met dezelfde naam als de tweede Mac. Je kunt ook Spotlight gebruiken om te zoeken naar specifieke bestandsnamen.

Op een iPhone of iPad

Je vindt de bestanden in de Bestanden-app. Je kunt elke compatibele app gebruiken om je bestanden rechtstreeks op je iPhone of iPad te openen en te wijzigen.

Leer hoe je de Bestanden-app gebruikt

Op iCloud.com

1. Log in bij met je Apple ID.

2. Ga naar iCloud Drive.

3. Klik dubbel op de map 'Bureaublad' of 'Documenten'.

Als je het bestand wilt gebruiken of bewerken, klik je op de downloadknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding om het bestand te downloaden. Als je klaar bent, upload je het bestand naar iCloud Drive. De nieuwste versie ervan is dan overal beschikbaar.

Je bestanden bewaren in iCloud en ruimte besparen op je apparaat

De bestanden die je in iCloud Drive bewaart, maken gebruik van je iCloud-opslag. Zolang je voldoende iCloud-opslagruimte hebt, kun je zo veel bestanden bewaren als je wilt.

Als je meer ruimte nodig hebt, kun je bestanden verwijderen om opslagruimte in iCloud vrij te maken. Als je iCloud Drive gebruikt en een bestand van een apparaat verwijdert, wordt het ook verwijderd op alle apparaten waarop je met dezelfde Apple ID bent ingelogd. Je kunt verwijderde bestanden nog 30 dagen lang vinden in de map 'Recent verwijderd' in de Bestanden-app of op iCloud.com. Daarna worden ze definitief verwijderd.

Lees meer over hoe je iCloud-opslag beheert

'Map 'Bureaublad' en 'Documenten'' uitschakelen

1. Kies op je Mac het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. Kies in macOS Monterey of ouder het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op 'Apple ID' en vervolgens op 'iCloud'.

3. Klik onder 'Apps die iCloud gebruiken' op 'iCloud Drive'.

4. Schakel de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' uit.

5. Klik op 'Gereed'.

Wat er gebeurt als je de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten'' uitschakelt

Wanneer je de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' uitschakelt, blijven je bestanden in iCloud Drive staan en wordt er een nieuwe map 'Bureaublad' en 'Documenten' gemaakt op je Mac in de thuismap. Je kunt bestanden van iCloud Drive verplaatsen naar je Mac als je ze nodig hebt, of al je bestanden selecteren en deze naar de gewenste plek slepen om ze te bewaren.

Wat er gebeurt als je iCloud Drive uitschakelt of uitlogt bij iCloud

Als je iCloud Drive uitschakelt of uitlogt bij iCloud, worden er nieuwe mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' aangemaakt in de thuismap. Je kunt er ook voor kiezen om een lokale kopie te bewaren van de bestanden die zich in iCloud Drive bevinden. Als je een lokale kopie van de bestanden in iCloud Drive bewaart, worden deze gekopieerd naar een map met de naam 'iCloud Drive (archief)' in de thuismap. Je kunt bestanden uit de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' van iCloud verplaatsen naar je nieuwe lokale mappen 'Bureaublad' en 'Documenten'.