Mickey Mouse of Minnie Mouse de tijd laten uitspreken

Als je Mickey Mouse of Minnie Mouse instelt als wijzerplaat, kun je op het scherm tikken om ze te laten zeggen hoe laat het is.

Je wijzerplaat instellen

Je kunt de wijzerplaat wijzigen via de Apple Watch of iPhone.

Open op de iPhone de Apple Watch-app en tik op het tabblad 'Wijzerplaten'. Kies 'Mickey Mouse' of 'Minnie Mouse' en tik dan op 'Voeg toe'.

Als je de wijzerplaat wilt aanpassen, druk je stevig op het scherm van je Apple Watch.

Face Gallery showing Mickey Mouse and Minnie Mouse options.

De stille modus controleren

Om het bedieningspaneel te openen, druk je op de zijknop (voor watchOS 9 of ouder raak je de onderkant van het scherm aan, houd je het ingedrukt en veeg je omhoog).

Controleer vervolgens of de stille modus is uitgeschakeld. Als deze modus is ingeschakeld, tik je erop om de modus uit te schakelen. Wanneer de stille modus uitgeschakeld is, wordt het symbool grijs of gedimd weergegeven.

In de volgende stap lees je hoe je Mickey Mouse of Minnie Mouse laat zeggen hoe laat het is, zelfs als de stille modus is ingeschakeld.

Bedieningspaneel op Apple Watch met Stille modus.

De instellingen op je iPhone controleren

Open de Apple Watch-app, tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik dan op 'Klok'.

Zorg dat 'Spreek tijd uit' is ingeschakeld. Selecteer 'Spreek altijd uit' als je wilt dat Mickey Mouse of Minnie Mouse zelfs zegt hoe laat het is als de stille modus is ingeschakeld.

Dit kun je ook rechtstreeks op de Apple Watch instellen. Open 'Instellingen' en tik op 'Klok'.

Apple Watch Klok-instellingen op iPhone.

Horen hoe laat het is

Tik op je Apple Watch met één vinger op Mickey Mouse of Minnie Mouse om hem of haar te laten zeggen hoe laat het is. Als je de Apple Watch Series 5 en nieuwer hebt, waaronder Apple Watch Ultra en nieuwer, en je 'Altijd aan'* gebruikt, tik je dubbel als je scherm is gedimd.

*'Altijd aan' wordt niet ondersteund op de Apple Watch SE.

Als 'Spreek tijd uit' is ingeschakeld, kun je ook horen hoe laat het is door twee vingers op elke willekeurige wijzerplaat te houden.

Minnie Mouse met rood polkadotrokje.

Als Mickey Mouse of Minnie Mouse niet spreekt

Mogelijk moet je hun stemmen downloaden:

1. Laat je Apple Watch verbinding maken met een vertrouwd wifinetwerk en plaats de Apple Watch op de oplader.

2. Wacht ongeveer 15 minuten en tik opnieuw op het scherm.

Als je hun stem nog steeds niet hoort, verwijder je de wijzerplaat en voeg je deze opnieuw toe:

1. Houd je vinger op het beeldscherm van de Apple Watch.

2. Veeg omhoog op de 'Mickey Mouse'- of 'Minnie Mouse'-wijzerplaat en tik op 'Verwijder'.

3. Veeg naar links totdat je de toevoegknoptoevoegknop ziet en tik erop.

4. Draai aan de Digital Crown en tik vervolgens op 'Mickey Mouse' of 'Minnie Mouse' om de wijzerplaat opnieuw toe te voegen.

5. Tik op het scherm om te proberen of de tijd wordt uitgesproken.

Als je nog steeds hulp nodig hebt, neem je contact op met Apple Support.