Het Magic Keyboard voor iPad configureren en gebruiken

Lees hier hoe je je Magic Keyboard configureert en gebruikt met je iPad Pro en iPad Air.

add image alt text

Wat je nodig hebt

De eerste generatie van het Magic Keyboard (A1998) is functioneel compatibel met de 12,9-inch iPad Pro (5e generatie) met Liquid Retina XDR-display. Doordat deze iPad Pro iets dikker is, past het Magic Keyboard mogelijk niet precies als het gesloten is, met name als schermbeschermers zijn aangebracht.

Je Magic Keyboard aansluiten op je iPad

1. Leg je Magic Keyboard op een plat oppervlak waarbij het scharnier van je af ligt en het Apple logo bovenop zichtbaar is.

2. Open het deksel. Het bovenste gedeelte van het deksel kantelt van je af.

3. Blijf het deksel kantelen totdat dit in de gewenste positie staat of tot het niet verder open kan.

4. Zet je iPad op het Magic Keyboard. De lenzen aan de achterkant moeten zich in de linkerbovenhoek bevinden zodat ze door de opening in het Magic Keyboard gaan.

Lees hier wat je moet doen als je je Magic Keyboard niet op je iPad kunt aansluiten.

Het Magic Keyboard gebruiken

Nadat je je iPad hebt aangesloten op het Magic Keyboard, hoef je je Magic Keyboard niet te koppelen, in te schakelen of op te laden.

Het Magic Keyboard openen terwijl het aan de iPad is bevestigd

ipad-pro-magic-keyboard-open-close-animation
  1. Leg je Magic Keyboard op een plat oppervlak waarbij het scharnier van je af ligt en het Apple logo bovenop zichtbaar is.

2. Open het deksel totdat dit in de gewenste positie staat of tot het niet verder open kan.

Je iPad met het Magic Keyboard uit de sluimerstand halen

Druk op een willekeurige toets op het Magic Keyboard om de iPad uit de sluimerstand te halen. Als je nog een keer op een toets drukt, wordt het toegangsscherm weergegeven. Ontgrendel je iPad met Face ID of Touch ID, of voer een toegangscode in met je Magic Keyboard of door zoals gewoonlijk op het scherm te tikken.

De kijkhoek aanpassen

Je kunt de iPad omhoog of omlaag kantelen om de ideale kijkhoek te vinden.

De trackpadinstellingen en helderheid van het toetsenbord aanpassen

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Trackpad' om je trackpad aan te passen. Je kunt de aanwijzersnelheid (de snelheid waarmee de aanwijzer beweegt) en de scrolrichting aanpassen. Bovendien kun je 'Tik om te klikken' en 'Secundair klikken met twee vingers' in- of uitschakelen. Met het Magic Keyboard voor de iPad Pro (M4) kun je ook haptische feedback instellen onder 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Trackpad' > 'Voelbare systeemsignalen'.

Net als bij een iPad wordt de helderheid van het Magic Keyboard automatisch aangepast aan het omgevingslicht. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toetsenbord' > 'Hardwaretoetsenbord' als je de helderheid van de toetsen op je Magic Keyboard handmatig wilt aanpassen.

De iPad opladen

Je kunt de iPad zoals gebruikelijk opladen, door je USB-C-kabel aan te sluiten op de USB-C-poort op je iPad. Je kunt ook de USB-C-kabel aansluiten op de USB-C-poort op je Magic Keyboard. Het Magic Keyboard hoeft niet te worden opgeladen.

Lees wat je moet doen als je iPad Pro niet oplaadt wanneer deze is aangesloten op je Magic Keyboard.

De USB-C-poort op het Magic Keyboard levert wel stroom, maar draagt geen gegevens over. Dit betekent dat je deze poort niet kunt gebruiken met een invoerapparaat zoals een USB-C-muis. Wat je nooit mag doen, is het ene uiteinde van een USB-C-kabel aansluiten op de USB-C-poort op je iPad en het andere uiteinde op de USB-C-poort op het Magic Keyboard.

Overschakelen naar het schermtoetsenbord

Soms moet je het schermtoetsenbord gebruiken in plaats van het Magic Keyboard, bijvoorbeeld om tekens met accenten te typen of om iets te dicteren.

Als je het schermtoetsenbord wilt weergeven, tik je op een tekstveld en houd je je vingerhoud je je vinger in de rechterbenedenhoek van je iPad-scherm totdat het schermtoetsenbord verschijnt. Tik op het iPad-scherm op de knop 'Sluit' om het toetsenbord weer te verbergen.

Meer informatie

Het Magic Keyboard voor iPad bevat magneten die je iPad veilig op zijn plek houden. Plaats geen kaarten waarop informatie wordt bewaard op een magnetische strip (zoals creditcards of keycards van een hotel) binnenin het Magic Keyboard of tussen je iPad en het Magic Keyboard. Een dergelijk contact kan de kaart demagnetiseren.