Als je je camera of video-uitvoerapparaat niet kunt gebruiken na een update naar macOS Sonoma 14.1

Vanaf macOS Sonoma 14.1 zijn camera's en video-uitvoerapparaten die geen moderne systeemextensies gebruiken, niet beschikbaar tenzij je de verouderde instellingen herstelt.

Vanaf macOS Sonoma 14.1 worden alleen camera's en video-uitvoerapparaten die moderne systeemextensies gebruiken, ondersteund in macOS. Deze moderne software biedt een veiligere en privacybewuste ervaring, inclusief ondersteuning voor de privacy-indicator van de camera. Dit is een groene stip die wordt weergegeven in de menubalk terwijl je camera in gebruik is.

Als je camera- of video-uitvoerapparaat nog steeds oudere software gebruikt, wordt het niet weergegeven als een optie om te selecteren en te gebruiken in apps nadat je hebt bijgewerkt naar macOS Sonoma 14.1.

Apple heeft samengewerkt met fabrikanten van videoapparaten om hun supportsoftware bij te werken naar de vervangende moderne camera-extensie, die beschikbaar is gemaakt in macOS Monterey 12.3. Sommige fabrikanten van videoapparaten hebben hun software echter nog niet bijgewerkt, waardoor hun camera's of video-uitvoerapparaten nog steeds vertrouwen op software die niet langer wordt ondersteund.

Als je je camera- of video-uitvoerapparaat niet kunt selecteren of gebruiken omdat het oudere software gebruikt, neem je contact op met de fabrikant van het apparaat om te weten te komen of een bijgewerkte versie van de software met camera-extensies beschikbaar is of gepland is.

Je kunt er ook voor kiezen om de ondersteuning voor verouderde videoapparaten op je Mac te herstellen om je camera of video-uitvoerapparaat te blijven gebruiken.

Ondersteuning van verouderde videoapparaten herstellen

Wanneer je deze verouderde instellingen herstelt, wordt de privacy-indicator van de camera niet weergegeven in de menubalk wanneer je een camera met oudere software gebruikt.

1. Herstart je Mac in de herstelmodus:

2. Klik op de knop 'Opties' en klik vervolgens op 'Ga door'.

3. Kies in het Hulpprogramma's-menu de optie 'Terminal'.

4. Voer dit commando in:system-override legacy-camera-plugins-without-sw-camera-indication=on

5. Druk op Return. Afhankelijk van je systeemconfiguratie kan het zijn dat je wordt gevraagd om extra stappen te voltooien.

6. Stop Terminal.

7. Kies in het Apple-menu 'Herstart'.

Lees meer over het uitvoeren van commando's in Terminal

Om de standaardinstellingen te herstellen, doorloop je de stappen opnieuw en voer je dit commando in:system-override legacy-camera-plugins-without-sw-camera-indication=off

De privacy- en beveiligingsinstellingen voor Camera controleren

Als de ondersteuning voor oudere videoapparaten op je Mac is hersteld, verschijnt er een waarschuwing in Systeeminstellingen:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Scrol naar beneden en klik vervolgens op 'Privacy en beveiliging'.

3. Klik op 'Camera'. Als de verouderde video-ondersteuning is hersteld, krijg je een waarschuwing dat de privacy-indicator van de camera niet in de menubalk wordt weergegeven wanneer je een camera of video-uitvoerapparaat met een niet-ondersteunde plugin gebruikt.