Een openbaarvervoerkaart voor het vasteland van China toevoegen aan Apple Wallet op een iPhone of Apple Watch

Een openbaarvervoerkaart toevoegen aan de Wallet-app op je iPhone of Apple Watch om door het vasteland van China te reizen.

Dit heb je nodig om met Apple Pay in het openbaar vervoer te reizen op het vasteland van China1:

• Een iPhone 6s of nieuwer met Face ID, Touch ID of een toegangscode, of een Apple Watch Series 3 of nieuwer gekoppeld aan een iPhone 6s of nieuwer.

• De nieuwste versie van iOS en watchOS.

• Een Apple ID waarmee je bent ingelogd bij iCloud.2

• Een China UnionPay-creditcard of -betaalkaart die je aan je Wallet-app hebt toegevoegd.

Een nieuwe openbaarvervoerkaart toevoegen aan Apple Wallet

Je kunt een nieuwe openbaarvervoerkaart toevoegen aan de Wallet-app op je iPhone of Apple Watch. De eerste openbaarvervoerkaart die je toevoegt, wordt automatisch ingesteld op de Express-modus.3

Een nieuwe openbaarvervoerkaart voor het vasteland van China toevoegen op een iPhone

1. Tik in de Wallet-app op de knop 'Voeg toe' .

2. Tik op 'Openbaarvervoerkaart'.

3. Kies de openbaarvervoerkaart die je wilt toevoegen of zoek op locatie of kaartnaam.

4. Tik op 'Ga door'. Mogelijk moet je een 6-cijferige toegangscode maken of bijwerken.

5. Kies een bedrag om op je openbaarvervoerkaart te zetten. Als je een China T-Union-kaart of een openbaarvervoerkaart voor Shanghai gebruikt, wordt er mogelijk een aanvullende, restitueerbare borg van RMB 20 in rekening gebracht.

6. Volg de stappen op het scherm om een nieuwe openbaarvervoerkaart toe te voegen.

Een nieuwe openbaarvervoerkaart voor het vasteland van China toevoegen op een Apple Watch

1. Open de Wallet-app op je Apple Watch.

2. Scrol omlaag en tik op 'Voeg kaart toe'.

3. Tik op 'Openbaarvervoerkaart'.

4. Kies de openbaarvervoerkaart die je wilt toevoegen.

5. Tik op 'Ga door'. Mogelijk moet je een 6-cijferige toegangscode maken of bijwerken.

6. Kies een bedrag om op je openbaarvervoerkaart te zetten. Als je een China T-Union-kaart of een openbaarvervoerkaart voor Shanghai gebruikt, wordt er een aanvullende, restitueerbare borg van RMB 20 in rekening gebracht.

7. Volg de stappen op het scherm om je aankoop te bevestigen en een nieuwe openbaarvervoerkaart toe te voegen.

Je openbaarvervoerkaart overzetten op apparaten

Een openbaarvervoerkaart in de Wallet-app kan maar op één apparaat tegelijk staan, maar je kunt de kaart wel naar een ander apparaat verplaatsen.

1. Open op de iPhone de Apple Watch-app.

2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' op 'Wallet en Apple Pay'.

3. Tik op de knop 'Voeg toe' naast de kaart die je wilt verplaatsen.

4. Je kunt ook 'Voeg kaart toe' selecteren om een lijst met eerdere kaarten van je andere apparaten te bekijken.

Je kunt de Apple Watch-app gebruiken om de openbaarvervoerkaart naar je iPhone terug te verplaatsen wanneer je niet onderweg bent.

Je openbaarvervoerkaart overzetten naar een nieuw apparaat met behulp van Configuratie-assistant

1. Tik in de Configuratie-assistent op je nieuwe iPhone op Wallet.

2. Selecteer de openbaarvervoerkaarten die je wilt overzetten vanaf je vorige apparaat.

3. Tik op 'Ga door' om te bevestigen dat je je openbaarvervoerkaart naar je nieuwe apparaat wilt overzetten.4

Je vorige apparaat moet in de buurt zijn en verbonden zijn met internet om de overdracht naar je nieuwe apparaat te voltooien.

Hoe je je openbaarvervoerkaart overzet met de Wallet-app

1. Open de Wallet-app op je nieuwe iPhone en tik op de knop 'Voeg toe' .

2. Tik op 'Vorige kaarten' en kies je openbaarvervoerkaart.

3. Volg de stappen op het scherm om je e-Money-kaart toe te voegen aan de nieuwe iPhone.4

Je vorige apparaat moet in de buurt zijn en verbonden zijn met internet om de overdracht naar je nieuwe apparaat te voltooien.

Hoe je je openbaarvervoerkaart verwijdert

1. Open de Wallet-app op je iPhone.

2. Tik op je openbaarvervoerkaart.

3. Tik op de knop 'Meer' en tik vervolgens op 'Kaartgegevens'.

4. Scrol omlaag en tik op 'Verwijder deze kaart'. Tik op 'Verwijder' om te bevestigen.

1. Apple Pay is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar. Leeftijd verschilt per land of regio.

2. Als je uitlogt bij iCloud of als je Face ID, Touch ID of je toegangscode op je iPhone of Apple Watch uitschakelt, worden alle creditcards, betaalkaarten en openbaarvervoerkaarten verwijderd van dat apparaat. Wanneer je een openbaarvervoerkaart van een apparaat verwijdert, wordt het resterende saldo bewaard. Dit kan worden overgezet naar dezelfde of een andere iPhone of Apple Watch die is verbonden met een netwerk en waarop je met dezelfde Apple ID bij iCloud bent ingelogd.

3. Informeer bij je kaartverstrekker als je wilt weten welke openbaarvervoerkaarten aan Apple Pay kunnen worden toegevoegd.

4. Zodra de overdracht is voltooid, blijft de vorige kaart zichtbaar in de Wallet-app met een melding dat de kaart niet kan worden gebruikt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.