Over BIMI-ondersteuning in Apple Mail

E-mailberichten met merklogo's zijn digitaal gecertificeerd. Dit betekent dat de afzender voldoet aan strenge beveiligings- en authenticatievereisten.

Apple Mail ondersteunt BIMI in iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura 13 of nieuwer en op iCloud.com. BIMI (Brand Indicators for Message Identification) is een e-mailspecificatie waarmee merkgestuurde logo's kunnen worden weergegeven.

Afzenders die BIMI ondersteunen, moeten voldoen aan een strenge norm voor e-mailauthenticatie 12 Om e-mailberichten als digitaal gecertificeerd te zien, moeten zowel de afzender als je e-mailprovider voldoen aan de vereisten van de BIMI-standaard en de vereisten voor de Apple Mail-app.

Als de afzender of je e-mailprovider niet aan de vereisten voldoet, worden in e-mailberichten geen logo's weergegeven in Apple Mail-clients.

1. Dit omvat het gebruik van de DMARC-beveiligingsstandaard (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance), een tool die is ontworpen om domeinimitatie een halt toe te roepen.

2. BIMI werkt ook met VMC's (Verified Mark Certificates) en andere vormen van BIMI-bewijsdocumenten om het eigendom en de authenticiteit van een logo en de verbinding van het logo met dat domein te verifiëren.