Over de oranje en groene indicator op de statusbalk van je iPhone

In iOS 14 of nieuwer kun je aan een oranje stip, een oranje vierkant of een groene stip zien dat de microfoon of camera door een app wordt gebruikt.

Een oranje indicator  betekent dat de microfoon wordt gebruikt in een app op de iPhone. Je ziet hier een oranje vierkant als de instelling 'Differentieer zonder kleur' is ingeschakeld in 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Weergave en tekstgrootte'.

Een groene indicator  betekent dat de camera of de camera en de microfoon worden gebruikt door een app op de iPhone.

Meer informatie over de statussymbolen en symbolen op de iPhone.