Firmware Restoration CD 1.8

Systeemvereisten:

• Intel-gebaseerde Macintosh-computer

Bestandsgrootte: 22,5 MB

Download

De Firmware Restoration CD 1.8 kan de firmware van een Intel-gebaseerde Macintosh-computer herstellen.

Opmerking: wanneer u uw computer herstelt, worden de voorkeuren van uw computer opnieuw ingesteld volgens de standaardwaarden.

U kunt deze CD alleen gebruiken om de firmware te herstellen na een onderbroken of mislukte update. Als uw computer zich al in deze status bevindt, dient u de software te downloaden en de CD te maken op een andere Macintosh-computer of kunt u uw computer brengen naar een Apple-winkel of een Geautoriseerde Apple-serviceprovider om uw firmware te herstellen. Deze cd kan zowel op een PowerPC- of op Intel-gebaseerde Mac worden gemaakt maar werkt alleen op Intel-gebaseerde Mac's.

Download de juiste Firmware Restoration CD-image

Verschillende computers gebruiken verschillende versies van de Restoration CD. Raadpleeg de onderstaande tabel om te controleren of deze versie van de Firmware Restoration CD geschikt is voor uw computer. Als uw computer niet voorkomt in deze tabel, bezoekt u deze pagina's:

Firmware Restoration CD 1.4:

Firmware Restoration CD 1.5:

Firmware Restoration CD 1.6:

Firmware Restoration CD 1.7:

Computer

Modelaanduiding

Mac Pro (begin 2009)

MacPro 4,1

Xserve (begin 2009)

Xserve 3,1

Om het modelnummer van uw Mac (Modelaanduiding) te vinden, volgt u deze stappen op de computer waar u de cd op gaat gebruiken:

1. Kies Over deze Mac in het menu Apple.

2. Klik op de knop "Meer info". Systeemprofiel wordt hiermee geopend.

3. De Modelaanduiding vindt u in het Hardwareoverzicht. Dit is het eerste venster dat u ziet. Het ziet eruit als "MacBookPro 2,1".

4. Vergelijk het modelnummer met de bovenstaande tabel om de geschikte Restoration CD-image te downloaden voor uw computer.

Firmware herstellen met een Firmware Restoration CD

Om de firmware van uw computer te herstellen, dient u eerst een cd te maken met de schijfkopie genaamd "FirmwareRestorationCD.dmg" door deze stappen te volgen:

1. Open het Schijfhulpprogramma (te vinden bij /Programma's/Hulpprogramma's).

2. Klik op het pictogram Brand of selecteer "Brand..." in het menu Schijfkopieën.

3. Ga naar FirmwareRestorationCD.dmg en klik op de knop Brand.

4. Plaats een lege opneembare cd.

5. Klik op de knop Brand om de Firmware Restoration CD te maken. De bestanden worden op de cd gebrand.

Vervolgens gebruikt u de Firmware Restoration CD om uw Firmware te herstellen:

6. Zorg dat de te herstellen computer is aangesloten op het lichtnet.

7. Zet de computer aan en blijf de aan/uit-knop ingedrukt houden. De sluimer-LED zal snel knipperen, dan langzaam en dan weer snel (3 maal snel knipperen, 3 maal langzaam knipperen, 3 maal snel knipperen).

Op Mac's zonder een sluimer-LED worden tonen gebruikt. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat u 3 lange tonen hoort, vervolgens 3 korte tonen en dan 3 lange tonen.

Op Mac's die een optische drive in een lade gebruiken, zal de lade openen zodat u de Restoration CD kunt plaatsen.

8. Plaats de Firmware Restoration CD terwijl de lichten knipperen of de tonen klinken en laat vervolgens de aan-/uitknop los. Er klikt een lange toon als het herstelproces begonnen is.

Er verschijnt een voortgangsbalk op een grijs scherm onder het Apple-logo. De voortgangsbalk geeft aan dat de firmware wordt bijgewerkt. Trek de stekker niet uit het stopcontact, zet de computer niet uit of start deze niet opnieuw op tijdens de update; anders moet u het herstelproces opnieuw uitvoeren, te beginnen bij stap 6.

De computer start automatisch opnieuw op nadat de firmware is bijgewerkt.

U moet eerst akkoord gaan met de softwarelicentieovereenkomst voordat u deze update kunt downloaden of gebruiken: Softwarelicentieovereenkomst

Ondersteunde talen:  Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, Nederlands, Norsk Bokmål, Polski, Português, Português (Brasil), Pусский, Suomi, Svensk, 日本語, 简体中文, 繁體中文, 한국어