Download - Apple WatchOS 3.0 - 3.2.3

Systeemvereisten:

• iPhone 5 of hoger

watchOS 3.2.3

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina:

https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 3.2.2

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina:

https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 3.2

• Siri werkt nu met apps uit de App Store voor het starten van work-outs, het versturen van berichten, het doen van betalingen, het boeken van autoritten en nog veel meer.

• In de theaterstand wordt de stille modus ingeschakeld en blijft het scherm zwart totdat je erop tikt, zelfs wanneer je je pols optilt.

• Schrijven is nu beschikbaar in het Frans, Spaans en Italiaans.

• De voortgang van de synchronisatie van muziekafspeellijsten wordt nu weergegeven in de Apple Watch-app op de iPhone.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:

https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 3.1.3

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina:

https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 3.1.1

• Oplossing voor een probleem waardoor namen van contactpersonen mogelijk niet zichtbaar waren in de Berichten-app en bijbehorende meldingen.

• Oplossing voor een probleem waardoor mogelijk niet op meldingen kon worden gereageerd

• Oplossing voor een probleem waardoor de Aandelen-complicatie mogelijk niet werd bijgewerkt op de wijzerplaat

• Oplossing voor een probleem dat ertoe kon leiden dat de Activiteit-ringen niet werden weergegeven op de Activiteit-wijzerplaten

• Oplossing voor een probleem waardoor de minutencirkel niet zichtbaar was op analoge wijzerplaten na het wijzigen van de temperatuureenheid in de Weer-app

• Oplossing voor een probleem dat ertoe kon leiden dat de Kaarten-app actief bleef nadat de routenavigatie was voltooid

• Oplossing voor een probleem waardoor mogelijk de onjuiste datum werd weergegeven in de maandweergave in de Agenda-app

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina:

https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 3.1

• Nieuwe optie om spraakballoneffecten en schermvullende effecten opnieuw af te spelen

• Berichten-effecten kunnen worden afgespeeld terwijl 'Verminder beweging' is ingeschakeld

• Oplossing voor een probleem waardoor de melding voor een voltooide timer twee keer kon verschijnen

• Oplossing voor een probleem waardoor de Apple Watch Series 2 niet volledig kon worden opgeladen

• Oplossing voor een probleem waardoor de Activiteit-ringen mogelijk verdwenen van de wijzerplaat

• Oplossing voor een probleem waardoor Force Touch-opties niet verschenen in sommige apps van derden

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina:

https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 3.0

Gebruik en bediening

• Met een druk op de zijknop het Dock met je favoriete apps openen

• Apps in het Dock worden direct gestart met al bijgewerkte informatie

• In het Dock kun je tot tien apps zetten, het afspelen van je muziek regelen en je laatst gebruikte app starten

• Van rand tot rand vegen om van wijzerplaat te wisselen

• Omhoog vegen vanaf de onderkant van de wijzerplaat om het bedieningspaneel met essentiële instellingen te openen

Wijzerplaten

• Nieuwe wijzerplaten Minnie Mouse, Activiteit en Cijfers

• Complicaties zijn nu beschikbaar in Foto, Fotoalbum, Tijdsverloop en Beweging

• Nieuwe complicaties, waaronder Work-out, Muziek en Berichten

• Nieuw wijzerplatenoverzicht in de Apple Watch-app op je iPhone om wijzerplaten toe te voegen en aan te passen

• Complicaties van derden toevoegen en ontdekken via het wijzerplatenoverzicht

Activiteit

• Je Activiteit-ringen met anderen delen en vergelijken

• Gegevens alfabetisch rangschikken of op basis van je vorderingen voor je bewegings- of trainingsdoel, stappen of work-outs van die dag

• Automatisch een melding krijgen als een vriend zijn of haar ringen volmaakt, een work-out voltooit of een prestatie behaalt

• Speciale kant-en-klare antwoorden om anderen aan te moedigen of van repliek te dienen

• Nieuwe tab 'Delen' in de Activiteit-app op de iPhone om de geschiedenis te bekijken

Work-out

• Direct beginnen met de work-outs die je het meest doet

• Meerdere metingen in één weergave, die je per type work-out kunt aanpassen

• Nieuwe gebaren voor het onderbreken en hervatten van work-outs en het markeren van segmenten

• Een label kiezen voor 'Andere' work-outs om bijvoorbeeld yoga, pilates of crosstraining bij te houden

• Hardloopwork-outs automatisch laten onderbreken als je even stopt

• Siri vragen om work-outs te onderbreken, te hervatten en te beëindigen

• Routekaarten met snelheidsaanduiding voor work-outs buiten

Rolstoelgebruik

• De Activiteit-ringen zijn geoptimaliseerd voor rolstoelgebruikers

• Er wordt rekening gehouden met variatie in snelheid, terrein en duwtechnieken

• Duwbewegingen worden meegerekend voor je dagelijkse caloriedoelen

• Melding als het tijd is om te rollen en een Rollen-ring

• Nieuwe work-outs voor buiten rolstoelrijden in wandel- of hardlooptempo

Ademhaling

• Nieuwe Ademhaling-app om regelmatig de tijd te nemen om diep adem te halen

• Rustgevende schermeffecten en voelbare signalen om in- en uitademen aan te geven

• Lengte van sessies en aantal ademhalingen per minuut zijn aanpasbaar

• Overzicht, inclusief hartslag, aan het einde van elke sessie

• Herinneringen dat het tijd is om diep adem te halen

• Weekoverzicht

Communicatie

• Expressieve berichten

• Schermvullende effecten om speciale momenten te vieren

• Tapback om snel te reageren op berichten, koppelingen en foto's

• Handgeschreven berichten verschijnen letter voor letter, als inkt op papier

• Recente stickers (inbegrepen of van derden) versturen

• Geheime berichten in onzichtbare inkt bekijken

• Schrijven (Scribble)

• Op het scherm schrijven, waarna de Apple Watch je handschrift omzet in tekst

• Met de Digital Crown door suggesties scrollen

• Beschikbaar in het Engels (VS), Traditioneel Chinees en Vereenvoudigd Chinees

• Opties om te antwoorden in de meldingen voor Berichten en Mail, inclusief Digital Touch, emoji en slimme antwoorden

• Nieuwe emoji, inclusief meer gendervariatie voor bestaande tekens, variaties op éénoudergezinnen, de regenboogvlag en prachtige nieuwe ontwerpen voor populaire emoji

• SOS-noodmelding

• De zijknop enkele seconden ingedrukt houden om het alarmnummer te bellen

• Automatisch je SOS-contacten op de hoogte stellen en je locatie met hen delen

• Je medische ID weergeven met informatie over je medicijnen, allergieën en medische aandoeningen

• Het alarmnummer wordt automatisch aangepast aan je locatie

Woning

• Nieuwe Woning-app om op een veilige manier HomeKit-accessoires te bedienen

• Met één tik scènes inschakelen die je op je iPhone hebt aangemaakt om groepen accessoires te bedienen

• Je favoriete accessoires vanaf je pols bedienen – als je een Apple TV of iPad gebruikt, kan dat zelfs als je niet thuis bent

• Ondersteuning voor IP-camera's om live-video te zien in informatierijke meldingen en accessoireregelaars

Andere verbeteringen

• Nieuwe Herinneringen-app om geplande herinneringen, boodschappenlijstjes en meer te beheren

• Nieuwe Zoek mijn vrienden-app om te kijken waar familie en vrienden zijn

• Betalen met Apple Pay in apps van derden

• Afspraken verwijderen en van agenda wisselen in de Agenda-app

• Ondersteuning om direct vanaf de Apple Watch FaceTime-audiogesprekken te voeren

• In de Apple Watch-app op je iPhone zoeken naar instellingen

• Regelaars in de Camera-app voor de flitser, Live Photos, HDR, zoomen, burstfoto's en schakelen tussen de camera aan de voor- en achterkant

• Siri-ondersteuning voor Spaans (Chili), Chinees (Kantonees, China - vasteland), Engels (Ierland) en Engels (Zuid-Afrika)

Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar op alle apparaten of in alle landen of regio's.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

Ondersteunde talen:  Bahasa Indonesia, British English, Crna Gora, Dansk, Deutsch, Eesti, English, Español, Français, Hrvatski, Italiano, Latviešu, Lietuvių, Magyar, Melayu (Malaysia), Nederlands, Norsk Bokmål, Polski, Português, Português (Brasil), Pусский, Română, Shqip, Slovenčina, Slovenščina (Slovenija), Suomi, Svensk, Tiếng Việt, Türkçe, Íslenska, Čeština, Ελληνικά, Български, Македонија, Українська, עברית, العربية (مصر), ไทย, 日本語, 简体中文, 繁體中文, 한국어