Als je een bericht krijgt met de melding dat Face ID is uitgeschakeld op je iPhone of iPad Pro

Als je dit bericht ziet op het toegangsscherm of in Instellingen, moet je iPhone of iPad mogelijk worden bijgewerkt of gerepareerd.

Mogelijk zie je het volgende bericht op je iPhone X of nieuwer, iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) of nieuwer, of iPad Pro 11-inch (1e generatie) of nieuwer:

'Er is een probleem gedetecteerd met de TrueDepth-camera. Face ID is uitgeschakeld.'

Wat je nu moet doen

1. Werk je iPhone of iPad bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.

2. Kijk of er een Face ID-probleem is in de onderdelen- en onderhoudsgeschiedenis van je iPhone. Hiervoor open je Instellingen, tik je op 'Algemeen' en vervolgens op 'Info'.

3. Als je je gezicht nog steeds niet kunt registreren of je apparaat niet kunt ontgrendelen met Face ID, kun je het apparaat naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider brengen, of contact opnemen met Apple Support over je iPhone of iPad.

Een iPhone met het scherm 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' met bovenaan de waarschuwing: 'Er is een probleem gedetecteerd met de TrueDepth-camera. Face ID is uitgeschakeld.'

Alleen een getrainde technicus mag service uitvoeren aan je apparaat. Onjuiste reparatie, wijziging of gebruik van niet-originele Apple componenten in de lasersystemen kan de goede werking van de veiligheidsmechanismen belemmeren en gevaarlijke blootstelling en letsel aan ogen of huid veroorzaken.

Wat het bericht betekent

Met behulp van de beschikbare diagnostische info in iOS 14.6 of nieuwer heeft Apple een probleem met je TrueDepth-camera gedetecteerd waardoor deze mogelijk niet naar behoren werkt. De TrueDepth-camera bevat lasers die om veiligheidsredenen kunnen worden uitgeschakeld als het apparaat niet goed werkt of beschadigd is. Je iPhone of iPad werkt nog wel, maar je kunt Face ID, animoji, memoji en een aantal andere functies waarvoor de camera aan de voorzijde nodig is niet gebruiken totdat je iPhone of iPad is bijgewerkt of gerepareerd.