HEVC- en Apple ProRes-films gebruiken met Pages, Numbers en Keynote

Je kunt SDR- (Standard Dynamic Range) en HDR-films (High Dynamic Range) in HEVC- en Apple ProRes-structuur toevoegen aan je documenten, presentaties en spreadsheets.

HEVC- of ProRes-films toevoegen aan documenten, spreadsheets en presentaties

Je kunt HEVC- of ProRes-films toevoegen aan je documenten, spreadsheets en presentaties, net zoals je elk ander filmbestand toevoegt. Maar voordat je ze toevoegt, moet je de instellingen van de app aanpassen om ervoor te zorgen dat je de gewenste resolutie voor de beelden krijgt.

De resolutie van je HEVC- of ProRes-films behouden

Als je de resolutie van je HEVC- of ProRes-films in een document, spreadsheet of presentatie wilt behouden, schakel je de instelling uit waarmee je films optimaliseert voor oudere apparaten voordat je ze toevoegt aan je document:

• Open een document in Pages, Numbers of Keynote op een iPhone of iPad en tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding. Tik vervolgens op 'Instellingen' en schakel 'Optimaliseer media voor oudere apparaten' uit.

• In Pages, Numbers of Keynote op een Mac kies je '[appnaam]' > 'Instellingen' (of 'Voorkeuren') in de menubalk, klik je op 'Algemeen' en deselecteer je 'Optimaliseer media voor oudere apparaten'.

Wanneer je de instelling moet inschakelen die films optimaliseert voor oudere apparaten

• Je wilt je boek vanaf Pages rechtstreeks naar Apple Books publiceren.

• Je wilt een document met HEVC- of Apple ProRes-films delen met personen die mogelijk nog oudere Apple apparaten gebruiken.

HDR-films toevoegen aan presentaties

Je kunt HDR-films toevoegen aan je presentatie. Wanneer je je presentatie afspeelt in de voorstellingsmodus, geeft Keynote HDR-films weer binnen het standaard dynamisch bereik.

Een EPUB met HEVC- of Apple ProRes-films aanmaken

Wanneer je een EPUB aanmaakt van je Pages-document met HEVC- of Apple ProRes-films, worden de films geconverteerd of blijft de oorspronkelijke structuur behouden, afhankelijk van je apparaat en de instellingen die je hebt gekozen.

Op een iPhone of iPad kun je ervoor kiezen om de film te converteren:

1. Open je document in Pages en tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

2. Tik op 'Exporteer' en kies 'EPUB'.

3. Tik op 'Geavanceerd'.

4. Om alle films in je document te converteren naar H.264 in de EPUB, schakel je 'Optimaliseer media voor publicatie' in. Als je deze instelling uitgeschakeld laat, kunnen films in je EPUB mogelijk niet op apparaten van anderen worden afgespeeld.

Op een Mac converteert Pages HEVC- of Apple ProRes-films automatisch naar H.264-video's in de EPUB.

Zorg er in Pages voor iCloud voor dat je 'Optimaliseer films voor oudere apparaten' selecteert voordat je HEVC- of Apple ProRes-films toevoegt aan je document.

Een Pages-document met HEVC- of Apple ProRes-films publiceren

Op een Mac kun je je document met HEVC- of Apple ProRes-films rechtstreeks vanaf Pages op Apple Books publiceren. Volg deze stappen om je document voor te bereiden voor publicatie:

1. Open een document in Pages en kies 'Archief' > 'Maak bestand kleiner'.

2. Selecteer 'Meest compatibel (H.264)'.

3. Stel andere opties voor de bestandsgrootte in het venster in.

4. Om een kopie van het document met een kleinere bestandsgrootte aan te maken, klik je op 'Maak een kopie kleiner'. Je kunt ook op 'Maak dit bestand kleiner' klikken om het bestaande document te overschrijven.

Op een iPhone of iPad kun je HEVC- of Apple ProRes-films niet converteren nadat je ze aan jouw document hebt toegevoegd. Open het document in Pages voor Mac, maak het bestand kleiner en publiceer het vervolgens vanaf een iPhone, iPad of Mac.

In Pages voor iCloud worden HEVC- of Apple ProRes-films automatisch vervangen door de eerste frameafbeelding van de video in het gepubliceerde boek. Als de video audio bevat, wordt het audiospoor ook opgenomen.

Een Keynote-presentatie exporteren als een filmbestand

Wanneer je een presentatie exporteert als een filmbestand, kun je kiezen uit verschillende compressietypen voor het filmbestand, waaronder HEVC en Apple ProRes. Kies het compressietype dat het beste aansluit bij je behoeften.

• H.264: biedt uitgebreide compatibiliteit met andere apparaten en besturingssystemen.

• HEVC: biedt betere compressie dan H.264 en gebruikt minder opslagruimte op je apparaten en in iCloud-foto's, terwijl de beeldkwaliteit gelijk blijft.

• Apple ProRes 422: te gebruiken als je het geëxporteerde filmbestand gaat bewerken met software zoals Final Cut Pro.

• Apple ProRes 422 LT: deze gecomprimeerde versie van ProRes 422 biedt hoogwaardige video met een kleinere bestandsgrootte dan ProRes 422.

• Apple ProRes 422 Proxy: dit is de meest gecomprimeerde versie van ProRes 422 en biedt lage datakosten met video in volledige resolutie.

• Apple ProRes 4444: biedt video van de hoogste kwaliteit die perceptueel niet te onderscheiden is van het originele bronmateriaal en is geschikt voor 4:4:4:4-beeldbronnen (inclusief alfakanalen).

• Apple ProRes 422 HQ: behoudt de visuele kwaliteit op hetzelfde hoge niveau als Apple ProRes 4444, maar voor 4:2:2-beeldbronnen.

Systeemvereisten

Compatibiliteit met HEVC-structuur:

• Gebruik voor SDR-films met HEVC-structuur een Mac met Pages 8.2, Numbers 6.2 of Keynote 9.2 of nieuwer, of een iPhone of iPad met Pages 5.2, Numbers 5.2 of Keynote 5.2 of nieuwer.

• Gebruik voor HDR-films met HEVC-structuur een Mac, iPhone of iPad met Pages 10.2, Numbers 10.2 of Keynote 10.2 of nieuwer.

Compatibiliteit met Apple ProRes-structuur:

• Gebruik voor SDR-films met Apple ProRes-structuur een Mac met een willekeurige versie van Pages, Numbers of Keynote, of een iPhone of iPad met Pages 13.1, Numbers 13.1 of Keynote 13.1 of nieuwer.

• Gebruik voor HDR-films met Apple ProRes-structuur een Mac met Pages 10.2, Numbers 10.2 of Keynote 10.2 of nieuwer, of een iPhone of iPad met Pages 13.1, Numbers 13.1 of Keynote 13.1 of nieuwer.