Berichteffecten gebruiken met iMessage op je iPhone, iPad en iPod touch

Maak je berichten nog expressiever met memoji-stickereffecten, balloneffecten, animaties op volledig scherm, camera-effecten en meer.

Om berichteffecten te sturen, heb je iMessage nodig. Lees over het verschil tussen iMessage en sms- of mms-berichten. Er zijn afhankelijk van je provider mogelijk tarieven van toepassing voor het sturen van sms- of mms-berichten. Als je iMessage gebruikt en er geen wifinetwerk beschikbaar is, zijn er mogelijk tarieven voor mobiele data van toepassing.

Een bericht met effecten verzenden

Met berichteffecten kun je balloneffecten gebruiken om te wijzigen hoe je berichtballonnen eruitzien of effecten op volledig scherm gebruiken om het scherm te animeren. Je kunt zelfs een memoji-sticker met balloneffecten of effecten op volledig scherm toevoegen.

Een balloneffect toevoegen

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw bericht'de knop 'Nieuw bericht' om een nieuw bericht te beginnen. Of ga naar een bestaand gesprek.

2. Voer je bericht in of voeg een foto toe en houd vervolgens de knop 'Stuur'de knop 'Stuur' ingedrukt.

3. Tik op de grijze stipde grijze stip om een voorbeeld van balloneffecten te bekijken.

Een iPhone met uitleg over hoe je een balloneffect toevoegt
  4. Tik op de knop 'Stuur'de knop 'Stuur.

Als je een ontvangen berichteffect opnieuw wilt afspelen, tik je op de knop 'Speel opnieuw af'de knop 'Speel opnieuw af' onder het bericht. Als je geen balloneffecten kunt ontvangen, controleer dan je instellingen voor 'Verminder beweging'.

Een schermvullend effect toevoegen

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw bericht'de knop 'Nieuw bericht' om een nieuw bericht te beginnen. Of ga naar een bestaand gesprek.

2. Typ je bericht.

3. Houd de knop 'Stuur'de knop 'Stuur' ingedrukt en tik vervolgens op 'Scherm'.

4. Veeg naar links om de schermvullende effecten te bekijken.

5. Tik op de knop 'Stuur'de knop 'Stuur.

Een iPhone met effecten op volledig scherm

Als je een ontvangen berichteffect opnieuw wilt afspelen, tik je op de knop 'Speel opnieuw af'de knop 'Speel opnieuw af' onder het bericht. Als je geen schermvullende effecten kunt ontvangen, controleer dan je instellingen voor 'Verminder beweging'.

Een bericht met camera-effecten versturen

Met camera-effecten kun je je gesprekken nog levendiger maken. Je kunt snel een foto of video met memoji, filters, tekst, leuke stickers en meer aanmaken en delen.

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw bericht'de knop 'Nieuw bericht' om een nieuw bericht aan te maken. Of ga naar een bestaand gesprek.

2. Tik op de knop 'Meer'de knop 'Meer'.

3. Tik op de knop 'Camera'de knop 'Camera'.

4. Maak een foto of video.

5. Tik op de knop 'Effecten'de knop 'Effecten' en selecteer vervolgens een van de effecten, zoals memoji*memoji* of een iMessage-app. Je kunt meerdere effecten toevoegen aan een foto of video.

6. Nadat je het gewenste effect hebt geselecteerd, tik je op 'Gereed'.

Een iPhone met camera-effecten
  7. Tik op de knop 'Stuur'de knop 'Stuur' of tik op 'Gereed' om een persoonlijk bericht toe te voegen. Als je de foto niet wilt sturen, tik je op de knop 'Sluit'de knop 'Sluit' in de rechterbovenhoek van de foto.

Om een memoji te kunnen gebruiken, heb je een compatibele iPhone of iPad nodig.

Met expressies reageren op een bericht

Met Tapback kun je snel reageren op berichten met expressies, zoals een duim omhoog of een hartje.

1. Open een gesprek in Berichten.

2. Dubbeltik op de tekstballon of foto waarop je wilt reageren.

3. Selecteer de Tapback die je wilt sturen.

Een iPhone met uitleg over hoe je Tapback gebruikt

Je kunt Tapback ook gebruiken in groepsgesprekken. Als je wilt zien wie er met een Tapback heeft gereageerd, tik je erop.

Een handgeschreven bericht sturen

Je kunt je berichten personaliseren door een notitie in je eigen handschrift toe te voegen. Je vrienden en familie zien dat het bericht wordt geanimeerd, alsof je aan het schrijven bent terwijl ze kijken.

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw bericht'de knop 'Nieuw bericht' om een nieuw bericht te beginnen. Of ga naar een bestaand gesprek.

2. Tik op het tekstveld boven het toetsenbord.

3. Als je een iPhone hebt, kantel deze dan zijwaarts en tik op de knop 'Handgeschreven bericht'de knop 'Handgeschreven bericht' op het toetsenbord. Als je een iPad hebt, hoef je het apparaat niet zijwaarts te kantelen. Tik gewoon op de knop 'Handgeschreven bericht'de knop 'Handgeschreven bericht' op het toetsenbord.

4. Schrijf je bericht of selecteer een van de opties aan de onderkant van het scherm.

5. Als je opnieuw moet beginnen, tik je op 'Herstel' of 'Wis'. Tik op 'Gereed' als je klaar bent. Tik dan op de knop 'Stuur'de knop 'Stuur'.

Een iPhone met een handgeschreven notitie in Berichten