iPhone 15 Pro - TrueDepth-camera

Voordat je begint

Waarschuwing

• Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

• De TrueDepth-camera bevat een of meerdere lasers. Als je de TrueDepth-camera uit elkaar haalt of beschadigt of als je geen originele Apple onderdelen gebruikt, kun je blootgesteld worden aan schadelijke infrarode laserstralen die letsel aan de ogen of de huid kunnen veroorzaken.

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• 6,1-inch reparatiehouder

• ESD-veilig pincet

• Pluisvrije of nitrilhandschoenen

• Nylon sonde (zwart staafje)

• USB‑C-oplaadkabel

Voorzichtig

Raak de cameralenzen of nabijgelegen onderdelen niet aan.

Voorzichtig

Voor deze procedure moet 'Configuratie TrueDepth-camera' worden uitgevoerd. Om 'Configuratie TrueDepth-camera' uit te voeren, heb je het volgende nodig:

• Een Mac met de nieuwste versie van Apple Service-hulpprogramma (ASU). Je moet ook de bronbestanden 'iPhone-reparatie – TrueDepth-camera' installeren. Deze staan in het venster 'Bronbestanden' van Apple Service-hulpprogramma.

• Het apparaat moet de nieuwste versie van iOS gebruiken.

• Internettoegang

• Een USB‑C-oplaadkabel

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid en Apple Service-hulpprogramma (ASU) op een Mac hebt geïnstalleerd, lees je hoe je de configuratieprocedure voor de TrueDepth-camera kunt starten op support.apple.com/self-service-repair.

Verwijderen

1. Plaats de behuizing in de reparatiehouder met de USB-C-connector naar de uitsparing gericht.

2. Doe de handschoenen aan om verontreiniging van de cameralenzen te voorkomen.

3. Til het uiteinde van de flexkabel van de bovenste antenne van de connector.

• Opmerking: Twee flexkabels van de TrueDepth-camera liggen onder de flexkabel van de bovenste antenne.

4. Til de uiteinden van de twee flexkabels van de TrueDepth-camera uit de connectors.

5. Houd de flexkabels van de TrueDepth-camera voorzichtig bij elkaar en til de TrueDepth-camera uit de behuizing.

Montage

1. Doe de handschoenen aan om verontreiniging van de cameralenzen te voorkomen.

2. Kantel de bovenkant van de TrueDepth-camera naar beneden in de behuizing. Zorg ervoor dat de TrueDepth-camera vlak in de behuizing ligt.

3. Druk beide uiteinden van de flexkabels van de TrueDepth-camera op de connectors.

4. Druk het uiteinde van de flexkabel van de bovenste antenne op de connector.

5. Plaats de bovenste speaker terug.

6. Verwijder de lensbeschermers van de TrueDepth-camera.

•  Voorzichtig: Raak de lenzen van de TrueDepth-camera niet aan nadat je de lensbeschermers hebt verwijderd.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig