iPhone 15 Plus - TrueDepth-camera

Waarschuwing

• Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

• De TrueDepth-camera bevat een of meerdere lasers. Als je de TrueDepth-camera uit elkaar haalt of beschadigt of als je geen originele Apple onderdelen gebruikt, kun je blootgesteld worden aan schadelijke infrarode laserstralen die letsel aan de ogen of de huid kunnen veroorzaken.

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Gereedschap

• 6,7-inch reparatiehouder

• ESD-veilig pincet

• MicroStix-bitje

• Pluisvrije of nitrilhandschoenen

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (zwart, 0,35 kgf cm)

• USB‑C-oplaadkabel

Voorzichtig

Raak de cameralenzen, aardingsveren van de TrueDepth-camera of nabijgelegen onderdelen niet aan.

Belangrijk

Sommige stappen gelden alleen voor iPhone-modellen met een mmWave-antenne.

Voorzichtig

Voor deze procedure moet 'Configuratie TrueDepth-camera' worden uitgevoerd. Om 'Configuratie TrueDepth-camera' uit te voeren, heb je het volgende nodig:

• Een Mac met de nieuwste versie van Apple Service-hulpprogramma (ASU). Je moet ook de bronbestanden 'iPhone-reparatie – TrueDepth-camera' installeren. Deze staan in het venster 'Bronbestanden' van Apple Service-hulpprogramma.

• Het apparaat moet de nieuwste versie van iOS gebruiken.

• Internettoegang

• Een USB‑C-oplaadkabel

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid en Apple Service-hulpprogramma (ASU) op een Mac hebt geïnstalleerd, lees je hoe je de configuratieprocedure voor de TrueDepth-camera kunt starten op support.apple.com/self-service-repair.

Verwijderen

1. Plaats de behuizing in de reparatiehouder met de USB-C-connector naar de uitsparing gericht.

2. Doe de handschoenen aan om verontreiniging van de cameralenzen te voorkomen.

3. Gebruik een momentschroevendraaier en het MicroStix-bitje om twee trilobe-schroeven uit het afdekplaatje voor de connector van de TrueDepth-camera te verwijderen. Leg de schroeven aan de kant.

4. Verwijder het afdekplaatje voor de connector van de TrueDepth-camera en bewaar het om het later weer te monteren.

5. Til de uiteinden van de twee flexkabels van de TrueDepth-camera uit de connectors.

• Belangrijk: Als de iPhone een mmWave-antenne heeft, is de antenne van de glazen achterkant 2 aangesloten bij de stippellijn, zoals aangegeven. Til het uiteinde van de flexkabel van de antenne van de glazen achterkant 2 van de connector om toegang te krijgen tot de connectors van de flexkabels van de TrueDepth-camera.

6. Houd de flexconnectors voorzichtig bij elkaar en til de TrueDepth-camera uit de behuizing.

Montage

1. Doe de handschoenen aan om verontreiniging van de cameralenzen te voorkomen.

2. Inspecteer de TrueDepth-cameramodule. Als deze beschadigd is, vervang je de TrueDepth-camera.

3. Gebruik een ESD-veilig pincet om de beschermende afdekking van de TrueDepth-camera te verwijderen.

4. Plaats de TrueDepth-camera in de behuizing.

5. Druk de uiteinden van de twee flexkabels van de TrueDepth-camera op de connectors.

• Belangrijk: Als de iPhone een mmWave-antenne heeft, druk je het uiteinde van de antenneflexkabel van de glazen achterkant 2 op de connector, zoals aangegeven met de stippellijn.

6. Plaats het afdekplaatje voor de connector van de TrueDepth-camera op de uiteinden van de flexkabels.

7. Gebruik de zwarte momentschroevendraaier en het MicroStix-bitje om twee nieuwe trilobe-schroeven (923-09819) in het afdekplaatje van de connector van de flexkabel van de TrueDepth-camera aan te brengen.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig