MacBook Air (15 inch, M2, 2023) - Hoeksensor van klep

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 1IP 44-mm halve-maanbitje

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

Verwijderen

1. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep uit de connector te tillen.

2. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabel van de hoeksensor van de klep opzij te schuiven om bij de 1IP-schroef (1) te kunnen.

3. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 1IP-bitje om de 1IP-schroef te verwijderen uit de hoeksensor van de klep (2).

• Belangrijk: Gooi de 1IP-schroef weg. De 1IP-schroef kan niet opnieuw worden geïnstalleerd.

4. Verwijder de hoeksensor van de klep uit de behuizing.

Montage

1. Lijn de sleuf en het schroefgat op de flexkabel van de hoeksensor van de klep uit met de pin en het schroefgat in de bovenbehuizing.

2. Houd de hoeksensor van de klep op zijn plaats (1). Gebruik een ESD-veilig pincet om één nieuwe 1IP-schroef (923-08984) in de hoeksensor van de klep (2) te plaatsen. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het 1IP-bitje om de schroef te plaatsen.

• Belangrijk: gebruik een nieuwe 1IP-schroef.

3. Druk het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep in de connector (1). Leg vervolgens de flexkabel plat (2) zoals aangegeven.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

• Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Als je de hoeksensor van de klep hebt vervangen, sluit je het beeldscherm gedurende 20 seconden wanneer je daarom wordt gevraagd tijdens het proces voor Systeemconfiguratie. Als het beeldscherm niet volledig is gesloten tijdens het proces, moet je een nieuwe hoeksensor van de klep installeren. De computer speelt een opstartgeluid (geluidssignaal) af wanneer het proces is voltooid.