MacBook Air (15-inch, M2, 2023) - MagSafe 3-kaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• Tape voor afdekplaatje van I/O-connector

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx Plus 3IP-bitje

• Torx Plus 5IP 50-mm bitje

• USB-C-naar-MagSafe 3-kabel

Verwijderen

1. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de rechterbenedenhoek van de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector los te trekken. Verwijder vervolgens de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector. Gooi de tape weg.

2. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-halve-maanbitje om de drie 3IP-schroeven (923-08925) uit het afdekplaatje van de I/O-connector te verwijderen. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de MagSafe 3-kaart uit de connector te tillen.

4. Til het uiteinde van de flexkabel van de MagSafe 3-kaart (1) op en gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de plakstrook van de flexkabel los te maken. Trek vervolgens de flexkabel van de bovenbehuizing (2).

5. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-08976) te verwijderen uit de MagSafe 3-kaarthouder.

6. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-08977) te verwijderen uit de MagSafe 3-kaart.

7. Schuif de kaarthouder uit de bovenbehuizing en bewaar deze voor montage.

8. Til de MagSafe 3-kaart uit de bovenbehuizing.

Montage

1. Als je een vervangende MagSafe 3-kaart plaatst, ga je verder met stap 2. Als je de bestaande MagSafe 3-kaart terugplaatst, ga je verder met stap 3.

2. Verwijder de beschermstrook van de flexkabel van de MagSafe 3-kaart.

3. Plaats de MagSafe 3-kaart in de bovenbehuizing.

4. Plaats de MagSafe 3-kaarthouder in de bovenbehuizing.

5. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-08977) gedeeltelijk terug te plaatsen in de MagSafe 3-kaart.

6. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-08976) gedeeltelijk te plaatsen in de kaarthouder.

7. Steek het MagSafe 3-uiteinde van de USB-C-naar-MagSafe 3-kabel in de MagSafe 3-poort voor een juiste uitlijning van de MagSafe 3-kaart.

•  Gevaar: zorg ervoor dat de USB-C-naar-MagSafe 3-kabel niet is aangesloten op het stroomnetwerk.

8. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 10 Ncm. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de MagSafe 3-kaarthouder tegen de bovenbehuizing te houden. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven volledig terug te plaatsen in de kaarthouder.

9. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 17,5 Ncm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (1) volledig terug te plaatsen in de MagSafe 3-kaart.

10. Haal de USB-C-naar-MagSafe 3-kabel uit de MagSafe 3-poort (2).

11. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabel van de MagSafe 3-kaart tegen de MagSafe 3-kaart te houden (1). Druk het uiteinde van de flexkabel op de connector (2).

12. Houd de flexkabel van de MagSafe 3-kaart 30 seconden ingedrukt om deze aan de bovenbehuizing te bevestigen.

13. Plaats het afdekplaatje van de I/O-connector over de uiteinden van de flexkabels.

14. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de drie 3IP-schroeven (923-08925) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de I/O-connector.

15. Verwijder de achterkant van de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector. Lijn de tape vervolgens uit met de rechterrand van het afdekplaatje van de I/O-connector, zoals afgebeeld.

•  Voorzichtig: zorg ervoor dat de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector niet over de rand van het afdekplaatje steekt.

16. Druk langs de lengte van de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector om het aan het afdekplaatje van de I/O-connector te bevestigen.

17. Trek de linkerbovenhoek van de plakstrook iets los. Rol de tape voor het afdekplaatje van de I/O-connector vervolgens langzaam los.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien: