MacBook Air (15-inch, M2, 2023) - Rechterluidspreker

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx Plus 4IP-bitje

• Torx T6-beveiligingsbitje

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

Belangrijk

Als je een vervangende rechterluidspreker installeert, moet je ook een vervangende linkerluidspreker installeren. Raadpleeg Linkerluidspreker voor instructies voor het verwijderen en terugplaatsen.

Verwijderen

1. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-08925) te verwijderen uit het afdekplaatje van de rechterluidspreker. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

2. Open het ESD-veilige pincet. Gebruik één uiteinde van het pincet om het uiteinde van de flexkabel van de rechterluidspreker uit de connector te tillen.

3. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 4IP-bitje om de twee 4IP-schroeven (923-09236)(1) (923-09234)(2) te verwijderen uit de rechterluidspreker.

4. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het T6-beveiligingsbitje om de T6-schroef (923-09232) te verwijderen uit de rechterluidspreker.

5. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de hoek van de rechterluidspreker omhoog te kantelen (1).

•  Voorzichtig: zorg ervoor dat de flexkabel van de rechterluidspreker is losgekoppeld (2).

6. Gebruik het zwarte staafje om de flexkabel van de rechterluidspreker onder de antenne (1) uit te leiden terwijl je de rechterluidspreker naar links schuift (2). Verwijder de rechterluidspreker uit de bovenbehuizing.

•  Voorzichtig: zorg ervoor dat het uiteinde van de flexkabel van de rechterluidspreker (1) niet aan het moederbord blijft haken terwijl je de luidspreker verwijdert.

Montage

1. Gebruik het zwarte staafje om de flexkabel van de rechterluidspreker onder de antenne (1) te leiden, zoals aangegeven. Laat de rechterluidspreker vervolgens zakken in de bovenbehuizing (2).

•  Voorzichtig: zorg ervoor dat de flexkabel van de rechterluidspreker (1) niet blijft haken aan het koelelement of aan de andere flexkabels onder de antenne.

2. Stel de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op een draaimoment van 16 Ncm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het T6-beveiligingsbitje om de T6-schroef (923-09232) terug te plaatsen in de rechterluidspreker.

3. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 19 Ncm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 4IP-bitje om één 4IP-schroef (923-09236) terug te plaatsen in de rechterluidspreker.

4. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op 11,5 Ncm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 4IP-bitje om één 4IP-schroef (923-09234) terug te plaatsen in de rechterluidspreker.

5. Druk het uiteinde van de flexkabel van de rechterluidspreker in de connector.

6. Plaats het afdekplaatje van de connector van de rechterluidspreker over het uiteinde van de flexkabel.

7. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-08925) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de rechterluidspreker.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.