Mac Studio (2023) - Thunderbolt 4-poorten achterkant

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (oranje, 0,85 kgf cm)

• Torx Plus 3IP halve-maanbitje

• Torx Plus 5IP 50-mm bitje

• Torx T7-schroevendraaier

• USB-C-oplaadkabel

Opmerking: de afbeeldingen voor deze procedure zijn voor het verwijderen en monteren van twee Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant. Er is echter geen verschil tussen de procedure voor het verwijderen en monteren van één poort of allebei de poorten.

Verwijderen

1. Gebruik de oranje momentschroevendraaier met het Torx Plus 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-09162) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant.

2. Verwijder het afdekplaatje van de connector van de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Gebruik het zwarte staafje om de uiteinden van de flexkabels van de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant uit de connectors te tillen.

4. Zet de computer recht omhoog met de poorten aan de voorkant naar boven gericht.

5. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx Plus 5IP-bitje om de zes 5IP-schroeven (923-09150) te verwijderen uit de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant.

6. Gebruik de T7-schroevendraaier om de twee T7-schroefbussen (923-09159) te verwijderen uit de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant.

7. Til de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant uit de behuizing.

Montage

1. Plaats de computer zo dat de poorten aan de voorkant naar je toe zijn gericht.

2. Plaats de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant in de behuizing en druk het uiteinde van de flexkabel van de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant in de connector (1). Duw de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant vervolgens in de opening in de behuizing (2).

3. Plaats de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant in de behuizing en druk het uiteinde van de flexkabel van de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant in de connector (1). Duw de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant vervolgens in de opening in de behuizing (2).

4. Zet de computer recht omhoog met de poorten aan de voorkant naar boven gericht.

5. Gebruik de T7-schroevendraaier om de twee T7-schroefbussen (923-09159) iets vast te draaien in de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant.

6. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx Plus 5IP-bitje om de zes 5IP-schroeven (923-09150) gedeeltelijk terug te plaatsen in de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant.

7. Plaats de computer zo dat de poorten aan de voorkant naar je toe zijn gericht.

8. Druk gelijkmatig langs de uiteinden van de flexkabels van de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant om ervoor te zorgen dat ze volledig zijn aangesloten op het moederbord.

• Goed

• Fout

9. Plaats het afdekplaatje voor de connector van de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant over de uiteinden van de flexkabels van de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant. Gebruik vervolgens de oranje momentschroevendraaier met het Torx Plus 3IP-bitje om twee 3IP-schroeven (923-09162) terug te plaatsen in het afdekplaatje.

10. Draai de computer om zodat de poorten aan de achterkant naar jou zijn gericht.

11. Steek beide uiteinden van de USB-C-oplaadkabel zoals aangegeven in twee Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant (1) om te controleren of de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant mooi zijn uitgelijnd. Pas de uitlijning van de poorten aan totdat beide uiteinden van de USB-C-oplaadkabel gemakkelijk kunnen worden geplaatst en verwijderd.

12. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 17,5 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om vier 5IP-schroeven volledig terug te plaatsen in de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant (2).

13. Steek beide uiteinden van de USB-C-oplaadkabel zoals aangegeven in de andere twee Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant (1) om te controleren of de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant mooi zijn uitgelijnd. Pas de uitlijning van de poorten aan totdat beide uiteinden van de USB-C-oplaadkabel gemakkelijk kunnen worden geplaatst en verwijderd.

14. Gebruik de T7-schroevendraaier om de twee T7-schroefbussen (2) helemaal aan te draaien.

15. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 17,5 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om vier 5IP-schroeven volledig terug te plaatsen in de Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant (3).

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: