Mac Studio (2023) - USB-C-poorten voorkant

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (oranje, 0,85 kgf cm)

• Torx Plus 3IP halve-maanbitje

• Torx Plus 5IP 50-mm bitje

• USB-C-oplaadkabel

Verwijderen

1. Plaats de computer met de poorten aan de achterkant naar je toe gericht.

2. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx Plus 5IP-bitje om de 5IP-schroef op de USB-C-beugel aan de voorkant volledig los te draaien. Verwijder de beugel en bewaar deze om later weer te monteren.

• Opmerking: de 5IP-borgschroef blijft vastzitten aan de beugel voor de USB-C-poorten aan de voorkant.

3. Gebruik de oranje momentschroevendraaier met het Torx Plus 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-09162) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de USB-C-poorten aan de voorkant.

4. Verwijder het afdekplaatje van de connector van de USB-C-poorten aan de voorkant en bewaar het om het later weer te monteren.

5. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de USB-C-flexkabel uit de connector te tillen.

6. Zet de computer recht omhoog met de poorten aan de achterkant naar boven gericht.

7. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx Plus 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-09150) uit de USB-C-poorten aan de voorkant te verwijderen.

8. Til de USB-C-poorten aan de voorkant uit de behuizing.

Montage

1. Steek de USB-C-poorten aan de voorkant in de openingen in de behuizing.

2. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx Plus 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-09150) gedeeltelijk terug te plaatsen in de USB-C-poorten aan de voorkant.

3. Draai de computer zodat de achterkant naar je toe is gericht.

4. Druk het uiteinde van de flexkabel van de USB-C-poorten aan de voorkant in de connector.

5. Plaats het afdekplaatje voor de connector van de USB-C-poorten aan de voorkant over het uiteinde van de flexkabel van de USB-C-poorten aan de voorkant. Gebruik de oranje momentschroevendraaier met het Torx Plus 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-09162) terug te plaatsen in het afdekplaatje.

6. Houd de twee pennetjes op de beugel voor de USB-C-poorten aan de voorkant boven de twee schroefgaten in de USB-C-poorten aan de voorkant. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx Plus 5IP-bitje om de 5IP-borgschroef gedeeltelijk terug te plaatsen in de beugel.

7. Plaats de computer zo dat de poorten aan de voorkant naar je toe zijn gericht.

8. Sluit beide uiteinden van een USB-C-kabel aan op de USB-C-poorten aan de voorkant (1) om te controleren of de USB-C-poorten aan de voorkant mooi zijn uitgelijnd. Pas de uitlijning van de USB-C-poorten aan totdat de USB-C-kabel gemakkelijk kan worden geplaatst en verwijderd.

9. Plaats de computer zo dat de poorten aan de achterkant naar je toe zijn gericht.

10. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 17,5 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx Plus 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven goed vast te zetten.

11. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 34 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx Plus 5IP-bitje om de 5IP-borgschroef volledig terug te plaatsen in de USB-C-beugel aan de voorkant.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: