Mac Pro (2023) en Mac Pro (rack, 2023) - Systeemventilatoren

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (0,3-1,2 Nm)

• Torx Plus 8IP 25-mm bitje

• Torx Plus 8IP 89-mm bitje

Verwijderen

1. Schuif de hendel van de behuizing van de onderste SSD-module naar links (1) en trek de behuizing van de onderste SSD-module naar je toe (2) om deze uit de computer te verwijderen. Bewaar de behuizing van de onderste SSD-module voor montage.

2. Knijp in de boven- en onderkant van het ventilatorkanaal om de linkerkant van het ventilatorkanaal los te maken.

3. Druk op de twee aangegeven gebieden om de twee clips aan de rechterrand van het ventilatorkanaal los te maken.

4. Verwijder het ventilatorkanaal uit de computer.

5. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het 8IP 25-mm bitje om de lange 8IP-schroef (923-03405) (1) uit het moederbord te verwijderen.

6. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 8IP 25-mm bitje om de lange 8IP-schroef (923-03404) (2) uit het moederbord te verwijderen.

7. Draai het spaceframe 180 graden. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het 8IP 89-mm bitje om de 8IP-schroef uit de onderkant van de systeemventilatoren te verwijderen.

• Opmerking: het schroefnummer is afhankelijk van het specifieke model.

• Mac Pro (2023) (923-03418)

• Mac Pro (rack, 2023) (923-03433)

• Belangrijk: zorg dat je de verstelbare momentschroevendraaier en het 8IP 89-mm bitje onder een hoek in de schroefkop steekt. Verwijder de 8IP-schroef langzaam om te voorkomen dat de schroefkop en de schroefdraad worden gestript. Zorg ervoor dat je de schroef recht omhoog en uit het schroefgat verwijdert.

8. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het 8IP 25-mm bitje om de twee 8IP-schroeven (923-03417) te verwijderen uit de bovenkant van de systeemventilatoren.

•  Voorzichtig: als je een Mac Pro (2023) repareert, moet je ervoor zorgen dat je de flexkabel van de bovenste I/O-kaart niet beschadigt wanneer je de systeemventilatoren verwijdert.

9. Trek de boven- en onderkant van de systeemventilatoren gelijkmatig weg van het moederbord om de systeemventilatoren los te maken van de uitlijningspin van de systeemventilatoren.

10. Trek de systeemventilatoren uit het spaceframe. Als je een Mac Pro (2023) repareert, trek je de systeemventilatoren onder de aangegeven hoek uit het spaceframe om beschadiging van de bovenste flexkabel van de I/O-kaart te voorkomen.

Montage

1. Inspecteer de drie sets contactveren op schade.

•  Voorzichtig: als de contactveren beschadigd zijn, moet je het moederbord vervangen.

2. Plaats de systeemventilatoren in het spaceframe. Als je een Mac Pro (2023) repareert, plaats je de systeemventilatoren onder de aangegeven hoek in het spaceframe om beschadiging van de bovenste flexkabel van de I/O-kaart te voorkomen.

3. Lijn de systeemventilatoren uit met de onderste schroefgaten in het moederbord. Druk de systeemventilatoren stevig tegen het moederbord om de uitlijningspin van de systeemventilatoren vast te zetten.

4. Draai het spaceframe 180 graden zodat de ventilator naar je toe is gericht.

5. Stel de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm in op een draaimoment van 0,55 Nm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 8IP 25-mm bitje om de lange 8IP-schroef (923-03405) (1) terug te plaatsen in het moederbord. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 8IP 25-mm bitje om de twee korte 8IP-schroef (923-03404) (2) terug te plaatsen in het moederbord.

6. Verwijder het 8IP 25-mm bitje uit de verstelbare momentschroevendraaier. Gebruik alleen het 8IP 25-mm bitje om de 8IP-schroef gedeeltelijk terug te plaatsen in de onderkant van de systeemventilatoren.

• Opmerking: het schroefnummer is afhankelijk van het specifieke model.

• Mac Pro (2023) (923-03418)

• Mac Pro (rack, 2023) (923-03433)

7. Houd het draaimoment van de verstelbare momentschroevendraaier op 0,55 Nm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 8IP 89-mm bitje om de 8IP-schroef volledig terug te plaatsen in de bovenkant van de systeemventilatoren.

• Belangrijk: zorg dat de schroef recht naar beneden in het schroefgat wordt geplaatst.

8. Houd het draaimoment van de verstelbare momentschroevendraaier op 0,55 Nm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 8IP 25-mm bitje om de twee 8IP-schroeven (923-03417) terug te plaatsen in de bovenkant van de systeemventilatoren.

9. Plaats de twee clips aan de linkerkant van het ventilatorkanaal in de sleuven op het moederbord.

• Opmerking: de afbeelding toont de schroeven van de systeemventilatoren die zijn verwijderd. Je moet de schroeven echter terugplaatsen voordat je het ventilatorkanaal terugplaatst.

10. Knijp in de boven- en onderkant van het ventilatorkanaal om de haak van het lipje aan de linkerkant van het ventilatorkanaal in de sleuf in het moederbord te steken.

11. Schuif de hendel van de behuizing van de onderste SSD-module naar links (1). Plaats de behuizing van de onderste SSD-module over de opening. Druk vervolgens op de linkerrand van de behuizing van de onderste SSD-module om deze op zijn plaats te vergrendelen (2).

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: