iMac (24-inch, 2023) - Wifi- en Bluetooth-antenne

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm) (923-02995)

• Antennegereedschap

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Set ondersteuningswiggen (076-00507)

• Momentschroevendraaier (blauwgroen, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• 25-mm Torx plus 3IP-bitje (923-07593)

• Torx plus 3IP halve-maanbitje (923-08468)

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Demontage

1. Plaats de behuizing met het moederbord naar boven gericht.

2. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP halve-maanbitje om één 3IP-schroef (923-05174) te verwijderen uit de aardingsclip van de antenne op het moederbord.

3. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm) met het 25-mm 3IP-bitje om de vier 3IP-schroeven uit de wifi- en Bluetooth-antenne te verwijderen.

• (923-05574) (1)

• (923-09773) (2)

• Opmerking: De onderste schroef (2) heeft een grotere kop dan de drie bovenste schroeven (1).

4. Gebruik het antennegereedschap om het uiteinde van de coaxkabel van de wifi- en Bluetooth-antenne van het moederbord te tillen.

5. Gebruik het zwarte staafje om de tape van de coaxkabel van de wifi- en Bluetooth-antenne los te maken van de luidspreker en de behuizing.

6. Til de coaxkabel van de wifi- en Bluetooth-antenne voorzichtig uit het gootje in de luidspreker. Haal vervolgens de antenne uit de behuizing.

Montage

1. Plaats de wifi- en Bluetooth-antenne linksonder in de behuizing, zoals aangegeven.

2. Leid de coaxkabel van de wifi- en Bluetooth-antenne door het gootje in de luidspreker.

3. Stel de instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm) in op 10 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het 25-mm 3IP-bitje om de vier 3IP-schroeven terug te plaatsen in de wifi- en Bluetooth-antenne.

• (923-05574) (1)

• (923-09773) (2)

4. Gebruik het platte uiteinde van het antennegereedschap om het uiteinde van de coaxkabel van de wifi- en Bluetooth-antenne op het moederbord te drukken.

5. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP halve-maanbitje om één 3IP-schroef (923-05174) terug te plaatsen in de aardingsclip van de antenne op het moederbord.

6. Druk de tape van de coaxkabel van de wifi- en Bluetooth-antenne terug op de luidspreker en de behuizing. Gebruik vervolgens het platte uiteinde van het zwarte staafje om de tape zo aan te drukken dat deze vlak en glad op de luidspreker en behuizing ligt, zoals aangegeven.

• Belangrijk: Als je een vervangende wifi- en Bluetooth-antenne installeert, moet je de afdekstrip van de plaklaag van de tape afhalen voordat je deze vastmaakt aan de luidspreker en de behuizing.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: