MacBook Pro (16-inch, 2023) - Onderbehuizing

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• Batterijafdekking

• Snijvaste handschoenen

• ESD-veilig pincet

• Zacht reinigingsdoekje

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Pentalobe-schroevendraaier

• Permanente markeerstift

• Zuignap

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx T5-bitje

Verwijderen

1. Leg de computer op een schone, vlakke ondergrond met de onderzijde naar boven.

2. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de vier korte pentalobe-schroeven te verwijderen uit de voorzijde van de onderbehuizing.

• Opmerking: de schroefkleuren verschillen per model.

• Zilver (923-06866)

• Spacegrijs (923-06868)

3. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de vier lange pentalobe-schroeven te verwijderen uit de achterzijde van de onderbehuizing.

• Opmerking: de schroefkleuren verschillen per model.

• Zilver (923-06867)

• Spacegrijs (923-06869)

4. Plaats de zuignap in de linkerbenedenhoek van de onderbehuizing.

5. De onderbehuizing is met vier clips aan de binnenzijde bevestigd aan de bovenbehuizing. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat de twee clips aan de linkerkant loskomen.

6. Duw de zijkanten van de zuignap in om deze los te maken van de onderbehuizing.

7. Zet de zuignap in de rechterbenedenhoek en druk op de bovenzijde om de zuignap te bevestigen aan de onderbehuizing.

8. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat de twee clips aan de rechterkant loskomen.

9. Duw de zijkanten van de zuignap in om deze los te maken van de onderbehuizing.

10. Duw het platte uiteinde van een zwart staafje bij de ventilatie-/antennemodule in de opening tussen het beeldscherm en de bovenbehuizing (1). Duw het zwarte staafje vervolgens in de richting van de pijl om de veervingers los te maken (2). Herhaal het proces aan de andere zijde van de opening.

11. Verwijder de onderbehuizing en leg deze op een schone, vlakke ondergrond.

• Opmerking: als je alleen de onderbehuizing vervangt, ga je verder met montagestap 8.

• Belangrijk

• Als je de onderbehuizing vervangt, moet je de bestaande onderbehuizing bewaren totdat de reparatie is voltooid.

• Pak een permanente markeerstift en schrijf het serienummer van de computer aan de binnenzijde van de vervangende onderbehuizing.

12. Plaats de batterijafdekking op de batterij.

13. Druk de zwarte lipjes op de batterijafdekking in de klemmetjes van de bovenbehuizing totdat ze vastklikken.

14. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het Torx Plus 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-06851) uit het afdekplaatje van de trackpadconnector te verwijderen. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

•  Voorzichtig: Koppel de flexkabel van de trackpad nog niet los van het moederbord. Als je de flexkabel van de trackpad loskoppelt voordat je de flexkabel van de BMU (Battery Management Unit) loskoppelt, kan het moederbord beschadigd raken.

15. Verwijder voorzichtig het lipje van polyesterfolie van de vergrendelingshendel van de BMU-flexkabel (1). Gebruik daarna een zwart staafje om de vergrendelingshendel omhoog te wippen (2).

16. Pak het uiteinde van de BMU-flexkabel voorzichtig vast met een ESD-veilig pincet en schuif de kabel uit de connector.

•  Voorzichtig: je mag de BMU-flexkabel niet ombuigen.

17. Til het uiteinde van de flexkabel van de trackpad uit de connector op het moederbord.

18. Gebruik een zwart staafje om de BMU-flexkabel voorzichtig los te maken van het moederbord en de T5-schroef.

19. Gebruik een zwart staafje om de BMU-flexkabel en de flexkabel van de trackpad voorzichtig terug te vouwen (1).

20. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het T5-bitje om de T5-schroef (923-06849) (2) te verwijderen.

Montage

Belangrijk

• Als je de onderbehuizing vervangt, moet je de bestaande onderbehuizing bewaren totdat de reparatie is voltooid.

• Pak een permanente markeerstift en schrijf het serienummer van de computer aan de binnenzijde van de vervangende onderbehuizing.

1. Stel de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op een draaimoment van 19 Ncm.

2. Gebruik een zwart staafje om de BMU- en trackpadflexkabels voorzichtig terug te vouwen (1). Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het T5-bitje om de T5-schroef (923-06849) (2) terug te plaatsen.

3. Druk het uiteinde van de trackpadflexkabel op de connector op het moederbord. Druk vervolgens voorzichtig in de lengterichting op de BMU-flexkabel zodat deze vastplakt aan de T5-schroef en het moederbord.

4. Schuif het uiteinde van de BMU-flexkabel met een ESD-veilig pincet in de connector.

•  Voorzichtig: je mag de BMU-flexkabel niet ombuigen.

5. Klap de vergrendelingshendel van de BMU-flexkabel omlaag (1). Druk het lipje van polyesterfolie op de vergrendelingshendel (2).

6. Plaats het afdekplaatje van de trackpadconnector over het uiteinde van de trackpadflexkabel. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het Torx Plus 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-06851) terug te plaatsen in het afdekplaatje.

7. Pak de batterijafdekking aan de randen vast en til de afdekking van de bovenbehuizing.

8. Gebruik een zacht reinigingsdoekje om de binnenzijde van de onderbehuizing goed schoon te maken.

9. Plaats de onderbehuizing over de bovenbehuizing. Lijn de achterkant van de onderbehuizing uit met de ventilatie-/antennemodule. De lange zijde van de onderbehuizing moet goed aansluiten op het vlakke gedeelte van de ventilatie-/antennemodule.

10. Doe de handschoenen aan. Pak de onderbehuizing met twee handen aan de voorkant vast en duw de behuizing langzaam van je af om deze in lijn te brengen met het scharnier van het beeldscherm en de bovenbehuizing.

11. De veervingers moeten ingrijpen terwijl je de onderbehuizing op zijn plaats duwt.

• Belangrijk: Als de onderbehuizing niet goed aansluit, trek je deze naar je toe om deze te verwijderen. Herhaal vervolgens stap 9 tot en met 11 voordat je verdergaat met stap 12.

12. Til de voorzijde van de onderbehuizing niet meer dan 2,5 cm op om de ventilatorkanalen uit te lijnen.

13. Druk gelijktijdig op beide zijden van de onderbehuizing totdat de twee klemmetjes aan de binnenzijde vastklikken (1). Druk daarna gelijktijdig op de twee aangegeven gebieden in het midden (2) om de twee resterende klemmetjes aan de binnenzijde vast te maken.

14. Controleer of de onderbehuizing aan alle kanten goed aansluit op de bovenbehuizing. Als dat niet zo is, ga je terug naar stap 4 van 'Verwijderen'.

15. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de vier lange pentalobe-schroeven terug te plaatsen in de achterzijde van de onderbehuizing.

• Opmerking: gebruik de juiste kleur schroeven voor je model.

• Zilver (923-06867)

• Spacegrijs (923-06869)

16. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de vier korte pentalobe-schroeven terug te plaatsen in de voorzijde van de onderbehuizing.

• Opmerking: gebruik de juiste kleur schroeven voor je model.

• Zilver (923-06866)

• Spacegrijs (923-06868)

Voorzichtig

• Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Systeemconfiguratie is vereist na vervanging van een beeldscherm, hoeksensor van klep, moederbord, Touch ID-kaart of bovenbehuizing.

• Als je het moederbord hebt vervangen, wordt de computer opgestart in de diagnostische modus totdat Systeemconfiguratie is voltooid.

• Als je de Touch ID-kaart hebt vervangen, kun je deze alleen als aan/uit-knop gebruiken totdat je Systeemconfiguratie hebt voltooid.

• Als je de hoeksensor van de klep hebt vervangen, sluit je het beeldscherm gedurende 20 seconden wanneer je daarom wordt gevraagd tijdens het proces voor Systeemconfiguratie. Als het beeldscherm niet volledig is gesloten tijdens het proces, moet je een nieuwe hoeksensor van de klep installeren.