Nieuw voor ondernemingen in iPadOS 15

Lees hier meer over de zakelijke content die Apple heeft uitgebracht voor iPadOS 15.

iPadOS 15-updates verbeteren de stabiliteit, prestaties of compatibiliteit van uw apparaat en worden aanbevolen voor alle gebruikers. Apparaatbeheerders kunnen software-updates beheren met behulp van een MDM-oplossing.

Informatie over algemene verbeteringen vindt u in dit artikel over over iPadOS 15-updates.

Raadpleeg Apple beveiligingsupdates voor details over de beveiligingsinhoud van deze updates.

iPadOS 15.6

• Bij gebruik van een Yubikey 5Ci om een wachtwoordtekenreeks te kopiëren wordt nu de hele tekenreeks opgehaald.

iPadOS 15.5

• Voegt ondersteuning toe voor inloggen met een beheerde Apple ID die is gekoppeld aan Google Workspace.

• Lost een probleem op waarbij er geen gesprek werd gestart voor links van het type tel:// die speciale tekens bevatten.

• URL-schemalinks voor apps zijn nu actief in Mail, Berichten en andere apps.

• Lost een probleem op waarbij op apparaten waarop altijd actieve VPN geconfigureerd is, de assistent voor afvangnetwerken niet werd geladen als er verbinding werd gemaakt met een netwerk.

iPadOS 15.4

Apparaatbeheer

• Het delen van notities die worden bewaard in een beheerde account met onbeheerde bestemmingen, kan nu worden voorkomen door de bestaande beheerde 'Open in'-beperkingen.

• Apps die zijn geïnstalleerd op apparaten die zijn ingeschreven via gebruikersinschrijving, kunnen nu worden bijgewerkt door MDM.

• Verhelpt een probleem waarbij het opnieuw installeren van een inschrijvingsprofiel niet kon worden voltooid.

Oplossingen voor problemen en overige verbeteringen

• De beperking voor AirDrop wordt nu correct toegepast op apparaten met klassen die zijn geconfigureerd in de Klaslokaal-app.

• Lost een probleem op waarbij overheidsmeldingen niet konden worden uitgeschakeld door de gebruiker.

• Apparaten die zijn geconfigureerd voor Japanse hardwaretoetsenborden, veranderen niet langer van toetsenbordtoewijzing wanneer de richting van het apparaat verandert.

• Verhelpt een probleem waarbij nieuwe tekstvervangingen op sommige apparaten niet kunnen worden toegevoegd.

• Lost een probleem op waarbij gebruikers meerdere prompts ontvingen als ze probeerden een webpagina te laden waarvoor een certificaat nodig was voor authenticatie.

• Verhelpt een probleem waarbij externe toetsenborden niet konden worden gebruikt om in te loggen bij een gedeeld iPad-apparaat.

iPadOS 15.3

• Verhelpt een probleem waarbij deelnemers aan een agendavergadering reacties konden ontvangen via agenda-items van een oudere versie van Exchange nadat een apparaat was bijgewerkt.

• Verhelpt een probleem waarbij WebRTC-videoconferenties die in Safari waren gestart, geen audio of video hadden.

• Verhelpt een probleem waarbij webpagina's waarvoor authenticatie vereist was, herhaaldelijk hierom vroegen tijdens het laden.

iPadOS 15.2

Apparaatbeheer

• Het gebruik van privacybescherming in Mail kan nu worden voorkomen op apparaten onder toezicht.

Oplossingen voor problemen en overige verbeteringen

• Verhelpt een probleem waarbij de iCloud-reservekopiebeperking niet werd toegepast bij het gebruik van de workflow 'Zet over of stel opnieuw in'.

• Verhelpt een probleem waardoor Apple Configurator 2 het beginscherm van aangesloten apparaten niet kon wijzigen.

• Verhelpt een probleem waardoor Agenda traag werd of niet meer reageerde.

• Verhelpt een probleem waardoor een proxy die NTLM gebruikte, geen authenticatie kon uitvoeren.

• Verhelpt een probleem waardoor sommige apparaten geen software-updates konden installeren via een mobiele verbinding.

• Verhelpt een probleem dat ertoe kon leiden dat door MDM geleverde certificaten niet meer beschikbaar waren. Meer informatie

iPadOS 15.1

Oplossingen voor problemen en overige verbeteringen

• Wanneer een app is geconfigureerd voor de één-app-modus, kan de gebruiker goedkeuring verlenen voor het gebruik van de microfoon, camera en andere bevoegdheden.

• Verhelpt een probleem waarbij de beperking voor 'Wis alle inhoud en instellingen' niet verhinderde dat gebruikers apparaten konden wissen.

iPadOS 15

iPadOS 15 bevat nieuwe functies zoals een beheerd plakbord, een verbeterde gebruikersinschrijvingservaring, nieuwe declaratieve beheermogelijkheden en andere verbeteringen op het gebied van apparaatbeheer.

Apparaatbeheer

• Met de nieuwe beperking van het beheerde plakbord in iPadOS 15 kunt u ervoor zorgen dat het te plakken materiaal wordt bepaald door beheerde, geconfigureerde 'Open in'-regels.

• Gebruikersinschrijving biedt toegang tot iCloud Drive voor zowel persoonlijke als beheerde Apple ID-accounts in de Bestanden-app.

• Met een nieuw op accounts gebaseerd inschrijvingsproces kunnen gebruikers een inschrijving starten vanaf hun apparaat via 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'VPN- en apparaatbeheer' met de aan hun toegewezen beheerde Apple ID.

• In de uitbreidbare payload voor eenmalige aanmelding kunnen nu voorkeuren voor KDC's worden opgegeven.

• In tvOS 15 is een nieuwe sleutel beschikbaar in de TV Remote-payload om Apple TV-apparaatnamen te verwijderen in de widget van de Apple TV Remote.

• Privé­doorgifte in iCloud kan worden voorkomen op apparaten onder toezicht. Lees hoe u uw netwerk kunt voorbereiden op privé­doorgifte in iCloud.

Oplossingen voor problemen en overige verbeteringen

• Bij het schrijven van een e-mailbericht wordt nu de 'DisplayName' weergegeven voor ontvangers die in een globale adreslijst van Exchange staan.

• Verhelpt een probleem waarbij een accountgebonden VPN-verbinding niet voor alle voorzieningen tot stand werd gebracht met Exchange-accounts.

• Berichten wordt niet meer uitgeschakeld na een software-update als het Berichten- en FaceTime-scherm zijn geconfigureerd om te worden overgeslagen tijdens geautomatiseerde apparaatinschrijving.

• Wanneer MDM een software-update pusht naar een met een toegangscode beveiligd en vergrendeld apparaat, wordt in het toegangsscherm geen fout meer weergeven.

• Apparaten die zijn voorbereid met cfgutil, sluiten de configuratie-assistent nu correct af zodra deze is voltooid.

• Verhelpt een probleem waardoor e-mailmeldingen niet werden weergegeven op het toegangsscherm.

• Als apparaten zijn geconfigureerd voor het Japans en 'Open in'-beheerbeperkingen zijn ingeschakeld, worden contacten nu correct gesorteerd bij het kiezen van ontvangers in Mail

• iPadOS 15 ondersteunt de optie 'IPv6-Only-Preferred' in DHCPv4. Met deze optie kunnen voor IPv6 geschikte apparaten de toewijzing van een IPv4-adres overslaan.

• De SSO-extensie kan nu Face ID en Touch ID gebruiken voor authenticatie.

• Kerberos SSO-inloggegevens worden correct verzonden naar ADFS-servers wanneer authenticatie plaatsvindt via de SafariViewController API.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.