MacBook Pro (14-inch, 2023) - Touch ID-kaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• ESD-veilig pincet

• Kapton-tape

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Momentschroevendraaier (blauwgroen, 0,75 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Touch ID -uitlijningsset

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

Belangrijk

Voor deze procedure kan een set opvulstukjes voor de Touch ID -kaart nodig zijn. Deze set wordt alleen geleverd bij een vervangende Touch ID -kaart. Het is geen afzonderlijk te bestellen onderdeel.

Verwijderen

1. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabel van de Touch ID -kaart los te maken van het Y-vormige afdekplaatje.

2. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier en het 3IP-bitje om één 3IP-schroef (923-06940) los te draaien.

•  Voorzichtig: draai de schroef niet meer dan één keer linksom los om beschadiging van de schroef te voorkomen.

3. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier en het 3IP-bitje om één 3IP-schroef (923-06940) te verwijderen.

4. Gebruik een ESD-veilig pincet om het Y-vormige afdekplaatje van onder de losse schroef te schuiven. Verwijder vervolgens het afdekplaatje van de bovenbehuizing en bewaar het om het opnieuw te monteren.

5. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier en het 3IP-bitje om de twee middelste 3IP-schroeven (923-06942) (1) en vier buitenste 3IP-schroeven (923-06955) (2) te verwijderen uit het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart.

6. Gebruik een ESD-veilig pincet om het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart te verwijderen uit de bovenbehuizing. Bewaar het afdekplaatje om het later weer te monteren.

7. Klap de klep van het beeldscherm open en plaats de computer op de zijkant.

8. Ondersteun de Touch ID -kaart (1) terwijl je de flexkabel van de Touch ID -kaart (2) door de opening in de sleuf trekt, zoals aangegeven.

• Belangrijk

• Als de Touch ID -kaart niet goed klikte voordat je deze verwijderde of als je een vervangende Touch ID- -kaart installeert, ga je verder met stap 9 om het Touch ID -opvulstukje te verwijderen.

• Zorg dat het werkoppervlak goed schoon is. Onder de Touch ID -kaart zit het Touch ID -opvulstukje, dat bestaat uit een klein rond onderdeel. Als het eruit valt, kun je het makkelijker terugvinden op een schone ondergrond.

• Als je het bestaande Touch ID -opvulstukje gebruikt, ga je verder met montagestap 5.

9. Zet de computer weer rechtop. Open het ESD-veilige pincet en gebruik één pootje om het opvulstukje te verwijderen uit de ronde uitsparing onder de Touch ID -kaart.

• Opmerking: er zit een beetje lijm op het opvulstukje en daardoor kan het vast blijven zitten aan de bovenbehuizing.

Montage

Belangrijk

Als je het Touch ID -opvulstukje vervangt, volg je montagestappen 1 tot en met 4. Als je het originele opvulstukje gebruikt, ga je verder met montagestap 5.

1. Zet de computer recht en laat het beeldscherm open.

•  Voorzichtig: leg de computer op een schoon oppervlak om beschadiging van interne onderdelen te voorkomen.

2. Gebruik een ESD-veilig pincet om het middelgrote Touch ID -opvulstukje uit de set met opvulstukjes te halen.

• Opmerking: het opvulstukje is zwart aan de kant met de lijm en zilverkleurig aan de andere kant.

3. Lijn het Touch ID -opvulstukje uit in de ronde uitsparing in de bovenbehuizing met de zwarte kant naar beneden.

• Opmerking: de Y-vormige uitlijngereedschappen worden weergegeven in de afbeeldingen, maar zijn niet vereist om deze stap en de volgende stap uit te voeren.

4. Druk lichtjes op het Touch ID -opvulstukje om het aan de bovenbehuizing te bevestigen.

5. Klap de klep van het beeldscherm open en plaats de computer op de zijkant.

6. Voer de Touch ID -flexkabel door de sleuf in de bovenbehuizing. Plaats de Touch ID -kaart vervolgens in de opening in de bovenbehuizing.

• Belangrijk: als je een vervangende Touch ID -kaart installeert, verwijder je de beschermfolie of afdekstrips nog niet.

7. Leg twee Y-vormige uitlijningsstukken tegen de Touch ID -knop, zoals aangegeven. Zet de Y-vormige stukken in de hoeken vast met Kapton-tape.

8. Zorg dat de Touch ID -knop op zijn plaats wordt gehouden door de Y-vormige uitlijningsstukken terwijl je het beeldscherm sluit.

• Opmerking: als je een vervangende Touch ID -kaart installeert, verwijder je de beschermfolie van de Touch ID -knop.

9. Leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

10. Gebruik een ESD-veilig pincet om het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart te plaatsen zoals aangegeven.

• Belangrijk: zorg dat het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart met de juiste kant omhoog is gemonteerd.

11. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de volgende zes 3IP-schroeven gedeeltelijk terug te plaatsen:

• Twee 3IP-schroeven (923-06942) (1)

• Vier 3IP-schroeven (923-06955) (2)

• Belangrijk: stop met het aandraaien van de schroeven voordat je weerstand voelt.

12. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de 3IP-schroef linksboven gedeeltelijk terug te plaatsen.

• Belangrijk: stop met het aandraaien van de schroef wanneer je weerstand voelt en voordat de momentschroevendraaier klikt.

13. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de vier 3IP-schroeven vast te draaien. Doe dit in de aangegeven volgorde.

14. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee middelste 3IP-schroeven weer helemaal vast te draaien.

15. Zet de computer op zijn kant met het beeldscherm geopend. Verwijder vervolgens de Kapton-tape en de Y-vormige uitlijningsstukken.

16. Druk op de Touch ID -knop om te controleren of deze klikt.

• Belangrijk:

• Als de Touch ID -knop te los aanvoelt, herhaal je verwijderstappen 5 tot en met 9. Voer vervolgens de montagestappen 2 tot en met 15 opnieuw uit met een groter Touch ID -opvulstukje.

• Als de Touch ID -knop te stijf aanvoelt of niet klikt, herhaal je verwijderstappen 5 tot en met 9. Voer vervolgens de montagestappen 2 tot en met 15 opnieuw uit met een kleiner Touch ID -opvulstukje.

17. Kijk van boven op de Touch ID -knop. De ruimten aan weerszijden moeten gelijk zijn en de  Touch ID   knop moet gelijk liggen met de functierijtoetsen.

• Belangrijk: als de openingen aan de zijkanten niet gelijk zijn, draai je de schroeven van het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart los en herhaal je montagestappen 10 tot en met 16.

18. Sluit het beeldscherm en leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

19. Gebruik een ESD-veilig pincet om het Y-vormige afdekplaatje in de bovenbehuizing te plaatsen (1). Zorg ervoor dat de inkeping zich onder de losse schroef bevindt (2).

20. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier en het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-06940) volledig terug te plaatsen in het Y-vormige afdekplaatje.

• Belangrijk

• Als je de originele Touch ID -kaart opnieuw installeert, ga je verder met montagestap 22.

• Als je een vervangende Touch ID -kaart installeert, ga je verder met stap 21.

21. Gebruik een ESD-veilig pincet om alle lijmresten van het Y-vormige afdekplaatje te verwijderen.

22. Verwijder de beschermstrook van het onderste gedeelte van de flexkabel van de Touch ID -kaart.

• Belangrijk: laat de andere beschermstrook aan het uiteinde van de flexkabel van de Touch ID -kaart zitten tot je het moederbord hebt teruggeplaatst.

23. Druk voorzichtig op de flexkabel van de Touch ID -kaart om deze aan het Y-vormige afdekplaatje te bevestigen.

• Belangrijk: Als de flexkabel van de Touch ID -kaart niet is uitgelijnd met het Y-vormige afdekplaatje, kan een deel van de flexkabel bekneld raken tussen de Touch ID -knop en de bovenbehuizing. Herhaal verwijderstappen 1 tot en met 8 en volg vervolgens montagestappen 5 tot en met 22 om te zorgen voor een juiste uitlijning van de flexkabel en het afdekplaatje.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.