Luisteren met 'Gepersonaliseerde ruimtelijke audio' voor AirPods en Beats

Met 'Gepersonaliseerde ruimtelijke audio' kun je de TrueDepth-camera op je iPhone gebruiken om een persoonlijk profiel voor ruimtelijke audio aan te maken dat een luisterervaring biedt die speciaal op jou is afgestemd.

Wat je nodig hebt

Voor het configureren van 'Gepersonaliseerde ruimtelijke audio' heb je een iPhone met iOS 16 of nieuwer en de TrueDepth-camera nodig.

Nadat je bent ingelogd bij je Apple ID, kun je 'Gepersonaliseerde ruimtelijke audio' gebruiken op de volgende apparaten:

• AirPods Pro (1e of 2e generatie), AirPods Max, AirPods (3e generatie), Beats Fit Pro of Beats Studio Pro

• Audiovisueel materiaal uit een ondersteunde app

• Een iPhone met iOS 16 of nieuwer; een iPad met iPadOS 16.1 of nieuwer; een Apple Watch met watchOS 9 of nieuwer; een Apple TV met tvOS 16 of nieuwer; of een Mac-computer met Apple silicon en macOS Ventura

'Gepersonaliseerde ruimtelijke audio' configureren

1. Ga terwijl je AirPods of Beats verbinding hebben met je iPhone naar 'Instellingen' > [je apparaat met ruimtelijke audio] > 'Gepersonaliseerde ruimtelijke audio' > 'Personaliseer ruimtelijke audio'.

2. Om het vooraanzicht vast te leggen, houd je je iPhone op ongeveer 30 cm recht voor je. Zorg ervoor dat je gezicht zich in het cameraframe bevindt en draai je hoofd langzaam in een cirkel om alle hoeken van je gezicht te laten zien. Tik op 'Ga door'.

3. Om een beeld van je rechteroor vast te leggen, houd je je iPhone in je rechterhand. Beweeg je rechterarm 45 graden naar rechts en draai je hoofd langzaam naar links. Om een beeld van je linkeroor vast te leggen, houd je je iPhone in je linkerhand. Beweeg je linkerarm 45 graden naar links en draai je hoofd langzaam naar rechts. Tijdens het uitvoeren van de configuratie word je geholpen met geluidssignalen en visuele aanwijzingen.

'Gepersonaliseerde ruimtelijke audio' uitschakelen

Ga terwijl je AirPods of Beats verbinding hebben met je iPhone naar 'Instellingen' > [je apparaat met ruimtelijke audio] > 'Gepersonaliseerde ruimtelijke audio' > 'Gebruik 'Gepersonaliseerde ruimtelijke audio' niet meer'.

Veiligheidsmaatregelen

Cameragegevens die worden gebruikt om je profiel samen te stellen, worden volledig op het apparaat verwerkt. De afbeeldingen worden niet bewaard. Je persoonlijke profiel voor ruimtelijke audio wordt gesynchroniseerd op je Apple apparaten met gebruik van end-to-end-encryptie als je iCloud gebruikt. Het profiel kan niet worden gelezen door Apple.