Als het geluid uit een draadloze koptelefoon wegvalt of wordt vervormd

Lees hier wat je moet doen als het geluid uit een Bluetooth-koptelefoon, inclusief AirPods en draadloze Beats-koptelefoons, voortdurend wegvalt of wordt vervormd.

De Bluetooth-verbinding verbeteren

De koptelefoon communiceert via Bluetooth en Bluetooth-signalen kunnen in sommige situaties worden verstoord of verzwakt.

Mogelijk wordt de verbinding van de koptelefoon vaker verbroken wanneer je audio streamt dan wanneer je materiaal afspeelt dat op je apparaat wordt bewaard.* Probeer met de koptelefoon muziek of ander audiomateriaal op je apparaat te beluisteren, dus niet te streamen, met het betreffende apparaat binnen handbereik. Op een iOS- of Android-apparaat open je de Muziek-app. Op een Mac met macOS Catalina open je de Muziek-app. Op een Mac met macOS Mojave of ouder of op een pc open je iTunes. Speel vervolgens een nummer af waar geen downloadknopDownloadsymbool naast staat. Of tik op de downloadknopDownloadsymbool om het nummer te downloaden.

Als de verbinding bij deze test behouden blijft zonder vervorming, vind je hier een aantal oplossingen die in andere situaties kunnen helpen:

• Houd je iPhone of ander apparaat dicht bij je en zorg dat er tussen jou en het apparaat geen obstakels zijn, zoals muren of vloeren.

• Ga indien mogelijk naar een andere plek. Zorg vooral dat je naar een plek gaat waar niet veel mensen zijn, weinig wifi-activiteit is en waar geen slecht afgeschermde kabels, magnetrons of draadloze luidsprekers zijn. Je kunt de magnetron of luidsprekers ook uitschakelen.

Als de verbinding met de koptelefoon blijft wegvallen

Als de audio nog steeds wegvalt nadat je de koptelefoon hebt getest zoals beschreven in het vorige gedeelte, koppel je de koptelefoon los en koppel je deze vervolgens opnieuw.

De koptelefoon loskoppelen

Loskoppelen van een iPhone:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Bluetooth'.

2. Zoek het apparaat dat je wilt loskoppelen en tik op de infoknopNo alt supplied for Image.

3. Tik op 'Vergeet dit apparaat'.

4. Een iPhone herstarten.

Loskoppelen van een apparaat dat niet van Apple is:

1. Ga op het apparaat dat niet van Apple is naar de instellingen voor Bluetooth en zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld. Ga op een Android-apparaat bijvoorbeeld naar 'Instellingen' > 'Verbonden apparaten' > 'Verbindingsvoorkeuren' > 'Bluetooth'.

2. Koppel de koptelefoon los of vergeet deze.

3. Herstart het apparaat dat niet van Apple is.

De koptelefoon opnieuw koppelen

Koppel of verbind de koptelefoon opnieuw. Zoek de instructies voor de koptelefoon en het apparaat waarmee je deze wilt koppelen:

Als de verbinding met je koptelefoon nog steeds wegvalt, neem je contact op met Apple Support.

* Je audiobron, zoals een iPhone, Mac- of Windows-computer, of een Android-telefoon