De naam van het toegangspunt (Access Point Name; APN) bekijken en wijzigen op de iPhone en iPad

Lees hier hoe u de APN voor mobieledatavoorzieningen op uw iPhone en iPad weergeeft en wijzigt.

De naam van het toegangspunt (APN) definieert het netwerkpad voor alle mobiele dataverbindingen. Voor sommige aanbieders moet u de APN-instellingen invoeren om de mobiele service te configureren.

U kunt uw APN alleen wijzigen of weergeven op uw iPhone en iPad als uw aanbieder daar toestemming voor geeft. Als u uw APN-instellingen niet kunt wijzigen, neemt u contact op met uw aanbieder.

Uw APN-instellingen automatisch invoeren

Als uw mobiele provider deze functie ondersteunt, kunt u uw APN-instellingen automatisch invullen in iOS 16 en iPadOS 15 en nieuwer:

1. Plaats uw simkaart of gebruik eSIM.

2. Ga op de iPhone of iPad naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Mobieledatanetwerk'.

3. Tik op 'Mobieledatanetwerk'.

Als u de optie om de provider-instellingen te gebruiken niet ziet, volg dan de onderstaande stappen om de APN-instellingen in te voeren.

Uw APN-instellingen weergeven en wijzigen

Als u onjuiste APN-instellingen invoert, verliest u mogelijk de mobieledataverbinding en worden extra kosten in rekening gebracht. Wijzig de APN niet tenzij dit wordt gevraagd door de aanbieder of beheerder van het mobiele apparaat. Neem contact op met uw aanbieder om de juiste APN-instellingen te verifiëren.

Als uw aanbieder dit toestaat, kunt u uw APN-instellingen op een van de volgende locaties bekijken:

• 'Instellingen' > 'Mobiel' > 'Mobieledatanetwerk'

• 'Instellingen' > 'Mobiele Data' > 'Opties mobiele data' > 'Mobieledatanetwerk'

Als geen van beide opties aanwezig is op uw apparaat, neemt u contact op met uw aanbieder.

Als u de instellingen wilt wijzigen, tikt u op elk veld en voert u de gegevens van uw aanbieder in. De instellingen worden automatisch bewaard. Afhankelijk van de aanbieder kunt u mogelijk de instellingen voor mobiele data niet wijzigen. Als uw aanbieder een andere APN-instelling nodig heeft, kunt u mogelijk een configuratieprofiel met de juiste instelling gebruiken.

Het bijwerken van iOS stelt alle wijzigingen aan de APN-instellingen opnieuw in, tenzij u een configuratieprofiel gebruikt. Als u de APN-instellingen hebt gewijzigd voordat u iOS hebt bijgewerkt, worden de standaardwaarden voor deze instellingen hersteld. Na een iOS-update moet u de instellingen wellicht opnieuw invoeren.

APN-instellingen opnieuw instellen

Als u de standaardinformatie van de APN van de aanbieder opnieuw wilt instellen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Mobieledatanetwerk' > 'Stel opnieuw in'. Als u een configuratieprofiel hebt geïnstalleerd, wordt de standaardinformatie van het profiel gebruikt.

Als u een iPhone of iPad gebruikt in een bedrijfsomgeving, moet u mogelijk contact opnemen met de beheerder van het mobiele apparaat om uw APN te wijzigen. Als u APN-instellingen wijzigt die een beheerder van mobiele apparaten voor u heeft ingesteld vanuit een configuratieprofiel, kunt u deze op de volgende manier terugzetten:

• Op iPhone: ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Mobieledatanetwerk' en tik op 'Stel opnieuw in'.

• Op iPad: verwijder het configuratieprofiel en voeg het opnieuw toe.

Als u beheerder van mobiele apparaten bent, kunt u Apple Configurator of een andere oplossing voor het beheer van mobiele apparaten gebruiken om de APN en andere geavanceerde instellingen te wijzigen.

Meer informatie

Mobiele instellingen wijzigen met mobielapparaatbeheer.