Face ID op een iPhone 12 en nieuwer gebruiken terwijl je een mondkapje draagt

In iOS 15.4 of nieuwer kun je 'Face ID met een mondkapje' gebruiken om je iPhone te ontgrendelen terwijl je een mondkapje draagt.

Als je een mondkapje of andere gezichtsbedekking draagt, kan 'Face ID met een mondkapje' de unieke kenmerken rond je ogen analyseren. Als je 'Face ID met een mondkapje' gebruikt, kun je Face ID nog steeds gebruiken om apps te authenticeren, je iPhone te ontgrendelen en Apple Pay te gebruiken.

Deze functie is beschikbaar op een iPhone 12 en nieuwer met iOS 15.4 of nieuwer.

Face ID configureren voor gebruik met een mondkapje

1. Op je iPhone moet iOS 15.4 of nieuwer geïnstalleerd zijn.

2. Open Instellingen en tik op 'Face ID en toegangscode'.

3. Scrol omlaag en schakel 'Face ID met een mondkapje' in.

Op een iPhone 12 of nieuwer met iOS 15.4 of nieuwer, heeft de pagina voor 'Face ID en toegangscode' in de Instellingen-app een optie om 'Face ID met een mondkapje' in te schakelen.
  4. Tik op 'Gebruik Face ID met een mondkapje' wanneer je hierom wordt gevraagd. Volg de instructies op het scherm om Face ID te configureren met dezelfde Face ID-scanprocedure.

Je kunt je iPhone ook ontgrendelen met je Apple Watch terwijl je een mondkapje draagt.

Als je je mondkapje te hoog draagt of te dicht bij je ogen, wordt je iPhone mogelijk niet ontgrendeld met Face ID. Voor deze functie mogen je ogen niet afgedekt zijn.

Je kunt Face ID niet in de liggende modus gebruiken wanneer je een mondkapje draagt.

Face ID gebruiken als je een bril en een mondkapje draagt

Als je een bril draagt, kun je de nauwkeurigheid van Face ID met een mondkapje verbeteren door de functie te configureren met je bril op. Je kunt dit doen wanneer je Face ID voor het eerst configureert of je kunt het later doen. Je kunt maximaal vier brillen toevoegen met Face ID.

1. Open de Instellingen-app en tik op 'Face ID en toegangscode'.

2. Scrol omlaag en tik op 'Voeg bril toe'.

3. Tik op 'Ga door' wanneer daarom wordt gevraagd en volg de instructies op het scherm.

Als je Face ID met een mondkapje wilt gebruiken, moeten je ogen en het gebied rond je ogen duidelijk zichtbaar zijn. Face ID met een mondkapje is niet ontworpen voor gebruik met een zonnebril.