De Spotlight-index op je Mac opnieuw opbouwen

Als je onverwachte resultaten krijgt bij het zoeken op je Mac, kan het helpen om de Spotlight-index opnieuw op te bouwen.

Voordat je de Spotlight-index opnieuw opbouwt

De Spotlight-index opnieuw opbouwen

Volg de stappen die passen bij de macOS-versie die je gebruikt.

macOS Ventura of nieuwer

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik op 'Siri en Spotlight' in de navigatiekolom, scrol omlaag en klik rechts op 'Spotlight-privacy'.

3. Sleep de schijf of map die je opnieuw wilt indexeren naar de lijst met locaties die Spotlight bij het zoeken moet overslaan. Of klik op de knop met het plusteken (+) en selecteer de schijf of map die je wilt toevoegen.*

Folder named Documents dragged into the Spotlight Privacy window
  4. Vanuit dezelfde lijst met locaties selecteer je de zojuist toegevoegde schijf of map. Klik op de knop 'Verwijder' (–) om deze uit de lijst te verwijderen.

5. Klik op 'Gereed' en stop Systeeminstellingen. Spotlight maakt nu een nieuwe index van de inhoud van de schijf of map. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid informatie die wordt geïndexeerd.

Eerdere versies van macOS

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Spotlight'.

2. Klik op het tabblad 'Privacy'.

3. Map met de naam 'Documenten' die naar het Privacy-tabblad voor Spotlight wordt gesleept

Folder named Documents dragged into the Spotlight Privacy tab
  4. Vanuit dezelfde lijst met locaties selecteer je de zojuist toegevoegde schijf of map. Klik op de knop 'Verwijder' (–) om deze uit de lijst te verwijderen.

5. Stop Systeemvoorkeuren. Spotlight maakt nu een nieuwe index van de inhoud van de schijf of map. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid informatie die wordt geïndexeerd.

* Je kunt een item alleen toevoegen als je eigendomsbevoegdheden hebt voor het desbetreffende item. Meer informatie over bevoegdheden vind je door 'Help' te selecteren op de menubalk van de Finder en te zoeken op 'bevoegdheden'.