De verversingsfrequentie wijzigen op een MacBook Pro of Apple Pro Display XDR

Je kunt schakelen tussen verversingsfrequenties op je 16-inch MacBook Pro, 14-inch MacBook Pro of Pro Display XDR.

Bij professionele workflows als videobewerking kun je de verversingsfrequentie van je beeldscherm zo instellen dat deze overeenkomt met de beeldsnelheid van de video die je bewerkt of bekijkt.

Beschikbare verversingsfrequenties

Je kunt schakelen tussen de volgende verversingsfrequenties op het Retina-beeldscherm:

• 60 hertz

• 59,94 hertz

• 50 hertz

• 48 hertz

• 47,95 hertz

Op 14-inch en 16-inch MacBook Pro-modellen met Apple silicon kun je ProMotion selecteren voor een adaptieve verversingsfrequentie tot 120 Hz.

De verversingsfrequentie wijzigen

Kies voor een verversingsfrequentie die precies kan worden opgedeeld in de beeldsnelheid van je materiaal. Als je materiaal bijvoorbeeld 24 beelden per seconden heeft, selecteer je de verversingsfrequentie van 48 hertz.

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik op 'Beeldschermen'.

2. Klik op het venstermenu met verversingsfrequenties en kies er één.

macos-ventura-system-settings-displays-refresh-rate

Wanneer je klaar bent met het bekijken en bewerken van het videomateriaal, kan het handig zijn de verversingsfrequentie weer te wijzigen naar de beeldschermstandaard.

Houd in macOS Catalina en macOS Big Sur de Option-toets ingedrukt en selecteer de knop 'Geschaald' om het verversingsfrequentiemenu weer te geven.